Рецепт приготування джему з персиків з абрикосами дозволить згадати сонячне літо взимку. Ніжний смак, завдяки персикам, яскравий, неймовірно барвистий колір, завдяки абрикосам і густа текстура робить джем мегапопулярними зимовими солодощами. Пропорції абрикосів і персиків ви з легкістю можете регулювати самостійно, залежно від наявності плодів і своїх смакових уподобань. Якщо у вас перестиглі фрукти, без кислинки, додайте до списку інгредієнтів дрібку лимонної кислоти або 30-50 мл соку лайма чи лимона.
Для приготування джему вам знадобиться
- персики – 500г
- абрикоси – 500г
- вода – 50 мл
- лайм (або лимон) – 1 шт.
- цукор – 600г.
Рецепт джему
Готуємо продукти для джему.
Витягуємо з чистих і сухих персиків кісточки, попередньо розрізавши кожен фрукт на 2 половинки. Викладаємо у відповідний сотейник.
Те ж саме проробляємо з абрикосами і додаємо їх у сотейник до персиків.
Наливаємо в ємність холодну воду. Вода не дасть пригоріти персикам і абрикосам при тепловій обробці. Накриваємо сотейник кришкою, варимо заготовку на слабкому вогні 10-12 хвилин після початку закипання.
Після того, як фруктова суміш злегка охолоне, пюрируємо її за допомогою занурювального блендера і стежимо за тим, щоб вона стала однорідною.
Насипаємо в каструлю цукор і видавлюємо сік лайма або лимона. Перемішуємо продукти.
Готуємо абрикосово-персиковий джем 35-40 хвилин на невеликому вогні, акуратно перемішуючи заготовку силіконовою лопаткою, щоб вона не підгоріла. Готовий джем розкладаємо по чистих, сухих банках, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо, укутавши пледом, до повного охолодження джему.
Після повного охолодження, абрикосово-персиковий джем набуває густої, щільної текстури. Його можна використовувати як окремий десерт, подавши з чашею будь-якого чаю і скибкою ароматного домашнього хліба. Також помаранчеві ласощі послужать вдалим доповненням до сирників, млинців, панкейків або шанежок. Смачного!