Консервування

Абрикосово-персиковий джем на зиму

Рецепт приготування джему з персиків з абрикосами дозволить згадати сонячне літо взимку. Ніжний смак, завдяки персикам, яскравий, неймовірно барвистий колір, завдяки абрикосам і густа текстура робить джем мегапопулярними зимовими солодощами. Пропорції абрикосів і персиків ви з легкістю можете регулювати самостійно, залежно від наявності плодів і своїх смакових уподобань. Якщо у вас перестиглі фрукти, без кислинки, додайте до списку інгредієнтів дрібку лимонної кислоти або 30-50 мл соку лайма чи лимона.


Абрикосово-персиковий джем на зиму. Фотографія рецепта

Для приготування джему вам знадобиться

  • персики – 500г
  • абрикоси – 500г
  • вода – 50 мл
  • лайм (або лимон) – 1 шт.
  • цукор – 600г.

Рецепт джему

Абрикосово-персиковий джем на зиму, Крок 01

Готуємо продукти для джему.

Абрикосово-персиковий джем на зиму, Крок 02

Витягуємо з чистих і сухих персиків кісточки, попередньо розрізавши кожен фрукт на 2 половинки. Викладаємо у відповідний сотейник.

Абрикосово-персиковий джем на зиму, Крок 03

Те ж саме проробляємо з абрикосами і додаємо їх у сотейник до персиків.

Абрикосово-персиковий джем на зиму, Крок 04

Наливаємо в ємність холодну воду. Вода не дасть пригоріти персикам і абрикосам при тепловій обробці. Накриваємо сотейник кришкою, варимо заготовку на слабкому вогні 10-12 хвилин після початку закипання.

Абрикосово-персиковий джем на зиму, Крок 05

Після того, як фруктова суміш злегка охолоне, пюрируємо її за допомогою занурювального блендера і стежимо за тим, щоб вона стала однорідною.

Абрикосово-персиковий джем на зиму, Крок 06

Насипаємо в каструлю цукор і видавлюємо сік лайма або лимона. Перемішуємо продукти.

Абрикосово-персиковий джем на зиму, Крок 07

Готуємо абрикосово-персиковий джем 35-40 хвилин на невеликому вогні, акуратно перемішуючи заготовку силіконовою лопаткою, щоб вона не підгоріла. Готовий джем розкладаємо по чистих, сухих банках, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо, укутавши пледом, до повного охолодження джему.

Після повного охолодження, абрикосово-персиковий джем набуває густої, щільної текстури. Його можна використовувати як окремий десерт, подавши з чашею будь-якого чаю і скибкою ароматного домашнього хліба. Також помаранчеві ласощі послужать вдалим доповненням до сирників, млинців, панкейків або шанежок. Смачного!