Цей рецепт асорті з маринованих овочів дуже вдалий. З багатьох варіантів заготовок на зиму, цей не тільки простий, а й красивий. Кількість овочів і спецій не принципова, що полегшує приготування. Для зручності приготування маринаду, бажано перед заливанням овочів виміряти кількість води, і вона має бути кратна 1.5 літрам.
Для приготування вам знадобиться
- огірки (дрібні)
- томати дрібні (сливовидні)
- перець солодкий
- морква – 2 шт.
- часник – 5 зубків на 1 літр
- кріп (із парасольками)
- листя смородини (або вишні)
- хрін (листя і кореневище)
- вода – 1.5 л
- сіль (велика) – 2 ст.л.
- цукор – 2 ст.л.
- оцтова есенція – 1.5 ч.л.
- перець духмяний горошком.
для маринаду:
Рецепт
За добу до консервації залити дрібні огірки холодною водою, щоб вони були покриті повністю.
Томати помити, перебрати. Моркву почистити і порізати скибочками навскоси.
Часник очистити від лушпиння.
Підготувати перець, очистивши і порізавши його на невеликі ромбики.
Приготувати кріп, порізавши стебла ножицями на відрізки відповідної довжини. Усе листя для консервації вимити. Корінь хрону очистити і порізати на маленькі шматочки.
Приготувати банки, простерилізувати звичним для вас способом. Огірки після замочки промити водою, видалити кінчики з двох сторін (це за бажанням). Тепер заповнити банки. На дно покласти листя смородини, вишні, хрону. Укласти огірки, помідори, в порожнечі заштовхнути шматочки моркви, перцю, часточки часнику, кріп. Часнику можна класти більше, оскільки маринований він дуже смачний. Зверху в кожну банку кинути по 23 горошинки запашного перцю.
Весь вміст залити крутим окропом на 15-20 хвилин. Попередньо виміряти кількість води. Вона має бути кратна 1.5 літрам, для зручності приготування маринаду.