Консервування

Асорті з маринованих овочів

Цей рецепт асорті з маринованих овочів дуже вдалий. З багатьох варіантів заготовок на зиму, цей не тільки простий, а й красивий. Кількість овочів і спецій не принципова, що полегшує приготування. Для зручності приготування маринаду, бажано перед заливанням овочів виміряти кількість води, і вона має бути кратна 1.5 літрам.


Асорті з маринованих овочів. Фотографія рецепта

Для приготування вам знадобиться

  • огірки (дрібні)
  • томати дрібні (сливовидні)
  • перець солодкий
  • морква – 2 шт.
  • часник – 5 зубків на 1 літр
  • кріп (із парасольками)
  • листя смородини (або вишні)
  • хрін (листя і кореневище)
  • для маринаду:

  • вода – 1.5 л
  • сіль (велика) – 2 ст.л.
  • цукор – 2 ст.л.
  • оцтова есенція – 1.5 ч.л.
  • перець духмяний горошком.

Рецепт

Асорті з маринованих овочів, Крок 01

За добу до консервації залити дрібні огірки холодною водою, щоб вони були покриті повністю.

Асорті з маринованих овочів, Крок 02

Томати помити, перебрати. Моркву почистити і порізати скибочками навскоси.

Асорті з маринованих овочів, Крок 03

Часник очистити від лушпиння.

Асорті з маринованих овочів, Крок 04

Підготувати перець, очистивши і порізавши його на невеликі ромбики.

Асорті з маринованих овочів, Крок 05

Приготувати кріп, порізавши стебла ножицями на відрізки відповідної довжини. Усе листя для консервації вимити. Корінь хрону очистити і порізати на маленькі шматочки.

Асорті з маринованих овочів, Крок 06

Приготувати банки, простерилізувати звичним для вас способом. Огірки після замочки промити водою, видалити кінчики з двох сторін (це за бажанням). Тепер заповнити банки. На дно покласти листя смородини, вишні, хрону. Укласти огірки, помідори, в порожнечі заштовхнути шматочки моркви, перцю, часточки часнику, кріп. Часнику можна класти більше, оскільки маринований він дуже смачний. Зверху в кожну банку кинути по 23 горошинки запашного перцю.

Асорті з маринованих овочів, Крок 07

Весь вміст залити крутим окропом на 15-20 хвилин. Попередньо виміряти кількість води. Вона має бути кратна 1.5 літрам, для зручності приготування маринаду.