Легкі рецепти

Баклажани з квасолею на зиму – ситно, економно, легко і дуже смачно



Баклажанну м’якоть відрізняє насичений і самий «м’ясної» смак серед овочів. У список «must have» для домашніх закаток вигідно включити баклажани з квасолею на зиму. Покроковий рецепт з фото ми описали зрозуміло і повно. Вирішуйте на пробу – обов’язково вийде!

За 1 годину активних зусиль (без урахування підготовки бобових) виходить чудовий блюдо. Ситне, з щільною і приємною текстурою, воно відмінно зберігається аж до Великодня і може лягти в основу обіду на швидку руку. По-справжньому економна консервація.

Квасоля тут на рідкість гармонійна. Можна відварити її самостійно. Ми розповімо про класичний спосіб. А потім опишемо наш улюблений метод, який дозволяє видалити з бобових шкідливі речовини, які погіршують травлення. Уявіть, ніякого «бурчання в животі» від соковитих бобових і нуль надзусиль в приготуванні.

Якщо возитися лінь, можна купити квасоля у власному соку в магазині, промити і покласти в заготовку за 5 хвилин до кінця гасіння.

В кінці статті також будуть корисні правила вибору якісних синенькі. Тут розповідаємо, як стерилізувати банки швидко і легко. Два способи – на пару і в духовці.

Як приготувати баклажани з квасолею на зиму

Солодкуваті основні овочі наповнюються потрібної гостротою від відчутної кількості часнику. Салат виходить пікантний, остренький, ароматний і надовго дарує відчуття ситості.

Час приготування – близько 1 години + замочування квасолі з вечора і відварювання окремо (+/- 1 годину).

Калорійність 100 грамів – не більше 150 ккал.

Нам потрібні:

  • Баклажани – 1 кг
  • Квасоля відварна – 250 г
  • Морква – 250 г
  • Перець солодкий – 250 г
  • Часник – 80-100 г
  • Помідори – 700 г
  • Сіль – 1 ст. ложка + 1 на пересипання синіх
  • Оцет, 9% – 50 мл
  • Цукор – 3-4 ст. ложки
  • Олія – ​​150 мл

Важливі деталі:

Вихід консервації – близько 2 літрів

  • Свіжі овочі зважуємо після очищення.
  • Сухий квасолі треба взяти 120-130 грамів. Вона збільшується за вагою при разваривании приблизно в 2 рази.
  • Хочемо більше – збільшуємо всі інгредієнти пропорційно. Часник можна відрегулювати під себе, але не зменшуйте більш, ніж на третину. Заготівля втратить родзинку.

1) Готуємо овочі.

Томати можна не чистити. Перебиваємо їх з часником в блендері.

Отриману суміш переливаємо у велику каструлю. Вибирайте з запасом, щоб помістилися всі овочі. Ставимо на плиту ароматне пюре і прикриваємо кришкою, поки закипає на середньому вогні.

Морква нарізаємо товстенькою соломкою – 5 мм завтовшки. Скористаємося теркою Бернер, середня насадка для соломки. Укладаємо морква під нахилом, щоб соломка виходила довша. Або наріжемо ножем по діагоналі на овали, а їх порубати соломкою.

Солодкий перець очищаємо від насіння і білих перетинок і теж нарізаємо соломкою – до 7 мм товщина, по 3-5 см в довжину. Ці два овоча повинні почуватися в салаті.

Баклажани чистимо від шкірки. Нарізаємо спочатку кружечками в 1 см, а потім брусочками – близько 1-1,3 см. Зверніть увагу! Нарізка трохи товщі колег. Посипаємо брусочки сіллю (1 ст. Ложка) і залишаємо пустити сік – на 30 хвилин.

2) Тушкуємо, розкладаємо і закочує.

У каструлю з закипілої томатним пюре додаємо цукор, сіль і вливаємо олію. Закладаємо всю нарізку моркви і перцю, перемішуємо і доводимо до кипіння. Зменшуємо нагрів на середній, і тушкуємо – 30 хвилин.

Збираємо заготовку з трьох компонентів, як на фото нижче:

  • Сині, які пустили сік з сіллю. Їх промиємо в друшляку.
  • Овочева суміш (томати, часник, перець, морква), яка вже протушкувати півгодини з маслом, цукром і сіллю.
  • Відварна квасоля. Радимо не брати білосніжно білу. Вона не так апетитно виглядає в готової закатку. Як відварити дивіться після рецепта.

Відправляємо трохи віджаті від зайвої вологи синенькі в каструлю, перемішуємо і додаємо квасоля. Перемішуємо – і навіть фото радує око! Які підбадьорливі фарби!

Тушкуємо баклажани з квасолею 15-20 хвилин, можна під кришкою. У самому кінці додаємо оцет і даємо закипіти.



Прикрутивши нагрів на мінімум, прямо з плити розкладаємо гарячий салат по банках. Оптимальний обсяг 500-750 мл. Зручно працювати ополоником, обдавши його окропом для стерилізації. Саму баночку можна тримати на тарілці або у високій піалі на вазі. Якщо консервуєте в літрових, краще поставити ємність на стіл.

Банки герметично закриваємо, перевертаємо і даємо охолонути під ковдрою. Зберігаємо в компанії інших смачних невибагливих заготовок. У темному шафі, в широкому діапазоні – від прохолоди до кімнатної температури.

З цього м’ясистого салату можна швидко приготувати різні страви.

Зваріть бульйон і проваріть там 500 мл закачування – 15 хвилин. Шикарний суп для м’ясоїдів готовий!

Рагу з картоплею готується ще простіше. Поріжемо картоплю шматочками, протушкувати до напівготовності, додамо салат і протушкувати під кришкою ще 10 хвилин. Вкрай апетитно і шалений легко!

Як правильно відварити квасолю – 2 способи

Класичне відварювання.

Промиваємо, перебираємо, укладаємо в миску з холодною водою на ніч. З ранку зливаємо воду і відварюємо в новій. Тримаємо в воді до моменту приготування закачування. Це дозволить бобовим не пересихали.

Важливий нюанс! Чи не соліть квасоля при варінні. Інакше вона виходить твердої. Досить буде посолити саму зимову заготовку.

Самий здоровий спосіб

Цей простий покроковий рецепт видаляє з бобових практично всі речовини, дратівливі травну систему.

Перебираємо квасоля, промиваємо і в холодній воді ставимо на плиту на сильне нагрівання. Даємо закипіти і проварюємо буквально 2-3 хвилини. Щільно накриваємо кришкою, вимикаємо нагрів і залишаємо на ніч.

Вранці зливаємо воду і варимо в новій, як звично. В мультиварці на режимі «Випічка» навряд чи займе більше 50 хвилин. На плиті – до 1 години. Всі шкідливі сполуки залишаються в тій воді, де квасоля пролежала ніч.

Як правильно вибрати сині

Нам потрібні овочі технічної зрілості. По довжині 15-17 см, важкі, близько 200 грамів кожен плід. М’якоть щільна, без пустот, біляста або кремова. Насіння виражені помірно, світлі або злегка коричневі.

Ми б не радили перезрілі сині в цей рецепт. Краще придивіться до баклажанної ікрі: 4 смачних варіанти в детальному описі.

Якщо вирішите використовувати злегка перезрілі баклажани, розрізати кожен уздовж на 4 частини і зріжте пухку середину, де багато насіння. Далі поріжте на брусочки в 1 см завтовшки. Закидайте їх гаситися пізніше всіх інших інгредієнтів – за 10 хвилин до кінця теплової обробки.

Сподіваємося, покроковий рецепт з фото надихнув вас приготувати баклажани з квасолею на зиму. Вам сподобається ця універсальна ситна суміш, з якої може вийти цілий обід. Легких вам заготовок!

P.S. Ще один варіант в відео з попередніми обсмажуванням неочищених синіх, порізаних кільцями. Бере участь цибулю, часник і болгарський перець. Без стерилізації.

Мініатюра до статті Баклажани з квасолею на зиму - ситно, економно, легко і дуже смачноМініатюра до статті Баклажани з квасолею на зиму - ситно, економно, легко і дуже смачно



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.