Різне

Чізкейк в мультиварці: готуємо улюблені ласощі смачно і швидко



Улюблена мільйонами людей блюдо

Зробити чізкейк в мультиварці не складе ніяких труднощів, адже за допомогою «розумного пристрою» можна створити практично будь-який кулінарний шедевр, не витративши багато сил і часу. Інструкція готування дещо відрізняється від оригінальної, де обов’язково присутній водяна баня і випікання в духовці, але в результаті виходить не менш смачний десерт.

Ласощі є досить калорійним (250-350 ккал на 100 г), тому його слід вживати з обережністю. Розглянемо, як приготувати чізкейк в мультиварці в декількох варіантах покроково і з фото.

Рекомендації перед приготуванням чизкейка

Основа для чізкейку

Перш ніж вивчити рецепти чизкейка в мультиварці, зверніть увагу на дані поради, які допоможуть зробити блюдо максимально правильно:

  • Вибирайте сир з пухкої консистенцією, щоб він не був водянистим, тоді поверхню виробу не потріскається під час випічки;
  • Гарненько утрамбовують основу, щоб готовий десерт не розвалюється;
  • Всі продукти повинні бути рівною кімнатної температури;
  • Витягти приготоване страву з мультіварочной чаші можна за допомогою двох широких смужок з пергаменту, які поміщаються на дно хрест-навхрест, а кінцями вільно звисають. Основу викладаємо поверх паперу, а після завершення процесу готування блюдо витягаємо з чаші, тримаючись за кінці пергаменту.

Класична рецептура чизкейка в мультиварці

Класична рецептура чизкейка для мультиварки

В оригінальному варіанті передбачено використання вершкового сиру «Філадельфія», але його можна замінити аналогічною кількістю сиру.

Список компонентів:

Для основи:

  • Вершкове масло – 100 г;
  • Пісочне печиво – 150 г.

пісочний корж

Для крему:

  • Пудра цукрова – 150 г;
  • Сир – півкілограма;
  • Ванільний цукор – 10 г;
  • Дрібка солі;
  • лимон;
  • Жирна сметана – 80 мл;
  • 3 яйця.

начинка

Робимо класичний Cheesecake самостійно:

  1. Починаємо з основи. Печиво подрібнюємо в блендері до дрібної крихти, додаємо розтоплене олію і гарненько вимішуємо;
  2. Викладаємо суміш в мультіварочную каструлю і щільно утрамбовують. Активуємо програму «Випічка» на 20 хвилин і випікаємо пісочний корж;
  3. Робимо крем. Перекручуємо сирну масу в блендері частинами до м’якого стану;
  4. У широкій глибокій мисці разом з сиром змішуємо пудру і ваніль, присаливаем. Збиваємо міксером до однорідної консистенції;
  5. З митого і просушеного лимончика знімаємо цедру за допомогою дрібної терочку. З половини м’якоті вичавлюємо свіжий сік. Додаємо всі в сирну суміш і ретельно вимішуємо;
  6. По одному розколюємо яйця, перемішуючи масу після кожного з них;
  7. Кладемо сметанку і знову гарненько вимішуємо;
  8. Виливаємо крем поверх пісочного коржа і рівняємо поверхню лопаткою;
  9. Закриваємо кришку «розумного гаджета» і запускаємо режим «Випічка» на годину. По закінченні цього часу залишаємо пиріг остигати, відкривши кришку;
  10. Витягуємо десерт і відправляємо в холодильник на 5 годин.

ніжний десерт

При подачі розрізаємо страва на порційні шматочки і прикрашаємо улюбленими фруктами, ягодами або горішками.

Cheesecake з бананами в мультиварці

Цей простий рецепт допоможе зготувати неймовірно ніжний і ароматний пиріг.

На 9 порцій потрібно:

  • Печиво вівсяне або пісочне – 250 г;
  • Сир – півкіло;
  • Масло вершкове розм’якшене – 100 г;
  • Яйця і банани – по 3 шт;
  • Склянка цукру;
  • Півсклянки сметани.

банановий десерт

Робимо дієтичний банановий чізкейк в домашніх умовах:

  1. Печиво дробу до стану крихти і з’єднуємо з підталим маслом;
  2. У блендер додаємо сирок і сметану, вбиваємо яйця, засипаємо цукор. Збиваємо зазначені інгредієнти разом;
  3. Підкладаємо нарізаний банан і знову включаємо збивання, або до однорідності, або щоб шматочки фрукта відчувалися в десерті;
  4. Промащуємо мультіварочную чашу маслом, викладаємо спочатку крихту і щільно трамбуємо, потім зверху виливаємо сирно-бананову суміш;
  5. Включаємо режим «Випічка» на 50 хвилин, після активуємо програму «Підігрів» ще на півгодини.

Подаємо ласощі, прикрасивши банановими часточками або полив розтопленим шоколадом.

Рецепт чизкейка з маскарпоне для мультиварки

Рецепт з маскарпоне

Такий десерт нагадує по консистенції сирну запіканку або суфле. Можна здійснювати приготування з сиром Рікотта, який підходить для заміни маскарпоне.

На 8 порцій вам буде потрібно:



  • Вершки – 200 мл;
  • Пудра цукрова – 140 г;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Пісочне печиво – 200 г;
  • Яйця – 3 шт;
  • Сир Маскарпоне – 500 г;
  • Ваніль в стручках – 1 шт.

сирне ласощі

Як робити чізкейк з маскарпоне в мультиварці:

  1. Початкова схема дій аналогічна попереднім рецептурами;
  2. Готову масу для основи щільно укладаємо в чашу і формуємо корж з бортиками;
  3. Пудру і сир змішуємо віночком до утворення густої консистенції. Не припиняючи процес перемішування, поступово в кілька підходів виливаємо вершки;
  4. Додаємо в начинку ванільні насіння і вбиваємо яйця. Не забуваємо ще раз ретельно все перемішати;
  5. Заливаємо солодкий сирний крем поверх коржа і розрівнюємо;
  6. Включаємо прилад на «Випічку». В сумі час складає 80 хвилин. У деяких пристроїв цикл триває лише годину, тому потрібно буде ще раз запустити програму на 20 хвилин.

Готове блюдо охолоджуємо прямо в чаші, потім витягуємо і поміщаємо в холод. Перед подачею прикрашаємо ягодами полуниці і листочками м’яти.

Японський чізкейк

Відомий десерт в японському варіанті

Його також називають японський бавовна, завдяки увазі, що нагадує тонку тканину. Даний різновид відомого пирога краще випікати саме в «розумному гаджет». У духовці він виходить більш сухим і погано піднімається.

Список продуктів на 4 порції:

  • Склянка молока;
  • Нежирний сир – пачка вагою в 250 г;
  • Сметана – 2 столові ложки;
  • Борошно – 2 великі ложки з гіркою;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • 2 великих яйця;
  • Кукурудзяний крохмаль – велика ложка з гіркою;
  • Півсклянки цукру;
  • Ванільний екстракт – чайна ложечка.

етапи приготування

Готуємо японський чізкейк в мультиварці поетапно:

  1. Викладаємо в більшу об’ємну посуд сирок, сметану і розм’якшене олію. Акуратно, але ретельно перемішуємо інгредієнти віночком;
  2. Окремо розбиваємо яєчка і поділяємо жовтки і білки. Желточкі черзі додаємо в ємність з сирною основою, не перестаючи інтенсивно розмішувати;
  3. Просіваємо через сито прямо в посуд крохмаль і борошно. Збиваємо за допомогою віночка до того, поки вся борошно не размешается;
  4. У кілька підходів заливаємо тонким струменем молочко, не зупиняючи перемішування тесту;
  5. Додаємо ванільний екстракт, знову вимішуємо тісто, поки воно не стане рідким, схожим на негусто сметану;
  6. Суміш пропускаємо через сито з дрібним решетом, щоб уникнути утворення грудочок і домогтися однорідної структури пирога. Можна виконати дану процедуру двічі, розбиваючи сирні залишки лопаткою;
  7. Окремо збиваємо білки до стійких піків за допомогою міксера з насадками-віночками, поступово засипаючи вказану кількість цукру;
  8. Акуратно підмішуємо білки невеликими порціями до тесту, поки воно не набуде однорідність і гладкість;
  9. Промащуємо внутрішню поверхню мультікастрюлі маргарином і заповнюємо її тестом;
  10. Процес випікання складається з програми «Готування на пару» (10 хв) і режиму «Підігрів» (50 хв). Даний цикл потрібно повторити двічі із загальним часом в 2 години. Під час готування прилад не можна пересувати, відкривати і стукати по ньому або поруч з ним, інакше тісто осяде.

готове ласощі

Охолодження вироби проходить в два етапи: спочатку відкриваємо кришку і вичікуємо 10-15 хвилин, далі виймаємо чашу з випічкою і ставимо на стіл, щоб вона охолола до кімнатної температури. Після цього можна витягувати пиріг і подавати до столу, прикрасивши верх медом або джемом.

Відео: Рецепт чизкейка в мультиварці



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.