Зробити чізкейк в мультиварці не складе ніяких труднощів, адже за допомогою «розумного пристрою» можна створити практично будь-який кулінарний шедевр, не витративши багато сил і часу. Інструкція готування дещо відрізняється від оригінальної, де обов’язково присутній водяна баня і випікання в духовці, але в результаті виходить не менш смачний десерт.
Ласощі є досить калорійним (250-350 ккал на 100 г), тому його слід вживати з обережністю. Розглянемо, як приготувати чізкейк в мультиварці в декількох варіантах покроково і з фото.
Рекомендації перед приготуванням чизкейка
Перш ніж вивчити рецепти чизкейка в мультиварці, зверніть увагу на дані поради, які допоможуть зробити блюдо максимально правильно:
- Вибирайте сир з пухкої консистенцією, щоб він не був водянистим, тоді поверхню виробу не потріскається під час випічки;
- Гарненько утрамбовують основу, щоб готовий десерт не розвалюється;
- Всі продукти повинні бути рівною кімнатної температури;
- Витягти приготоване страву з мультіварочной чаші можна за допомогою двох широких смужок з пергаменту, які поміщаються на дно хрест-навхрест, а кінцями вільно звисають. Основу викладаємо поверх паперу, а після завершення процесу готування блюдо витягаємо з чаші, тримаючись за кінці пергаменту.
Класична рецептура чизкейка в мультиварці
В оригінальному варіанті передбачено використання вершкового сиру «Філадельфія», але його можна замінити аналогічною кількістю сиру.
Список компонентів:
Для основи:
- Вершкове масло – 100 г;
- Пісочне печиво – 150 г.
Для крему:
- Пудра цукрова – 150 г;
- Сир – півкілограма;
- Ванільний цукор – 10 г;
- Дрібка солі;
- лимон;
- Жирна сметана – 80 мл;
- 3 яйця.
Робимо класичний Cheesecake самостійно:
- Починаємо з основи. Печиво подрібнюємо в блендері до дрібної крихти, додаємо розтоплене олію і гарненько вимішуємо;
- Викладаємо суміш в мультіварочную каструлю і щільно утрамбовують. Активуємо програму «Випічка» на 20 хвилин і випікаємо пісочний корж;
- Робимо крем. Перекручуємо сирну масу в блендері частинами до м’якого стану;
- У широкій глибокій мисці разом з сиром змішуємо пудру і ваніль, присаливаем. Збиваємо міксером до однорідної консистенції;
- З митого і просушеного лимончика знімаємо цедру за допомогою дрібної терочку. З половини м’якоті вичавлюємо свіжий сік. Додаємо всі в сирну суміш і ретельно вимішуємо;
- По одному розколюємо яйця, перемішуючи масу після кожного з них;
- Кладемо сметанку і знову гарненько вимішуємо;
- Виливаємо крем поверх пісочного коржа і рівняємо поверхню лопаткою;
- Закриваємо кришку «розумного гаджета» і запускаємо режим «Випічка» на годину. По закінченні цього часу залишаємо пиріг остигати, відкривши кришку;
- Витягуємо десерт і відправляємо в холодильник на 5 годин.
При подачі розрізаємо страва на порційні шматочки і прикрашаємо улюбленими фруктами, ягодами або горішками.
Cheesecake з бананами в мультиварці
Цей простий рецепт допоможе зготувати неймовірно ніжний і ароматний пиріг.
На 9 порцій потрібно:
- Печиво вівсяне або пісочне – 250 г;
- Сир – півкіло;
- Масло вершкове розм’якшене – 100 г;
- Яйця і банани – по 3 шт;
- Склянка цукру;
- Півсклянки сметани.
Робимо дієтичний банановий чізкейк в домашніх умовах:
- Печиво дробу до стану крихти і з’єднуємо з підталим маслом;
- У блендер додаємо сирок і сметану, вбиваємо яйця, засипаємо цукор. Збиваємо зазначені інгредієнти разом;
- Підкладаємо нарізаний банан і знову включаємо збивання, або до однорідності, або щоб шматочки фрукта відчувалися в десерті;
- Промащуємо мультіварочную чашу маслом, викладаємо спочатку крихту і щільно трамбуємо, потім зверху виливаємо сирно-бананову суміш;
- Включаємо режим «Випічка» на 50 хвилин, після активуємо програму «Підігрів» ще на півгодини.
Подаємо ласощі, прикрасивши банановими часточками або полив розтопленим шоколадом.
Рецепт чизкейка з маскарпоне для мультиварки
Такий десерт нагадує по консистенції сирну запіканку або суфле. Можна здійснювати приготування з сиром Рікотта, який підходить для заміни маскарпоне.
На 8 порцій вам буде потрібно:
- Вершки – 200 мл;
- Пудра цукрова – 140 г;
- Вершкове масло – 100 г;
- Пісочне печиво – 200 г;
- Яйця – 3 шт;
- Сир Маскарпоне – 500 г;
- Ваніль в стручках – 1 шт.
Як робити чізкейк з маскарпоне в мультиварці:
- Початкова схема дій аналогічна попереднім рецептурами;
- Готову масу для основи щільно укладаємо в чашу і формуємо корж з бортиками;
- Пудру і сир змішуємо віночком до утворення густої консистенції. Не припиняючи процес перемішування, поступово в кілька підходів виливаємо вершки;
- Додаємо в начинку ванільні насіння і вбиваємо яйця. Не забуваємо ще раз ретельно все перемішати;
- Заливаємо солодкий сирний крем поверх коржа і розрівнюємо;
- Включаємо прилад на «Випічку». В сумі час складає 80 хвилин. У деяких пристроїв цикл триває лише годину, тому потрібно буде ще раз запустити програму на 20 хвилин.
Готове блюдо охолоджуємо прямо в чаші, потім витягуємо і поміщаємо в холод. Перед подачею прикрашаємо ягодами полуниці і листочками м’яти.
Японський чізкейк
Його також називають японський бавовна, завдяки увазі, що нагадує тонку тканину. Даний різновид відомого пирога краще випікати саме в «розумному гаджет». У духовці він виходить більш сухим і погано піднімається.
Список продуктів на 4 порції:
- Склянка молока;
- Нежирний сир – пачка вагою в 250 г;
- Сметана – 2 столові ложки;
- Борошно – 2 великі ложки з гіркою;
- Вершкове масло – 50 г;
- 2 великих яйця;
- Кукурудзяний крохмаль – велика ложка з гіркою;
- Півсклянки цукру;
- Ванільний екстракт – чайна ложечка.
Готуємо японський чізкейк в мультиварці поетапно:
- Викладаємо в більшу об’ємну посуд сирок, сметану і розм’якшене олію. Акуратно, але ретельно перемішуємо інгредієнти віночком;
- Окремо розбиваємо яєчка і поділяємо жовтки і білки. Желточкі черзі додаємо в ємність з сирною основою, не перестаючи інтенсивно розмішувати;
- Просіваємо через сито прямо в посуд крохмаль і борошно. Збиваємо за допомогою віночка до того, поки вся борошно не размешается;
- У кілька підходів заливаємо тонким струменем молочко, не зупиняючи перемішування тесту;
- Додаємо ванільний екстракт, знову вимішуємо тісто, поки воно не стане рідким, схожим на негусто сметану;
- Суміш пропускаємо через сито з дрібним решетом, щоб уникнути утворення грудочок і домогтися однорідної структури пирога. Можна виконати дану процедуру двічі, розбиваючи сирні залишки лопаткою;
- Окремо збиваємо білки до стійких піків за допомогою міксера з насадками-віночками, поступово засипаючи вказану кількість цукру;
- Акуратно підмішуємо білки невеликими порціями до тесту, поки воно не набуде однорідність і гладкість;
- Промащуємо внутрішню поверхню мультікастрюлі маргарином і заповнюємо її тестом;
- Процес випікання складається з програми «Готування на пару» (10 хв) і режиму «Підігрів» (50 хв). Даний цикл потрібно повторити двічі із загальним часом в 2 години. Під час готування прилад не можна пересувати, відкривати і стукати по ньому або поруч з ним, інакше тісто осяде.
Охолодження вироби проходить в два етапи: спочатку відкриваємо кришку і вичікуємо 10-15 хвилин, далі виймаємо чашу з випічкою і ставимо на стіл, щоб вона охолола до кімнатної температури. Після цього можна витягувати пиріг і подавати до столу, прикрасивши верх медом або джемом.