Овочі

Фаршировані тушковані перці з різними начинками



Перець – дивовижний овоч, який люблять практично всі. Його гасять, запікають, смажать, додають в салати. А ще фарширують різними начинками, від м’ясних до фруктових.

Тушковані перці в мультиварці

Фрукти і перець – це, звичайно, екстрим на великого любителя. А ось м’ясний фарш з різними крупами, овочеві начинки в різнокольорових перцях, та ще тушковані в різноманітних соусах, прикрасять трапезу для будь-якого випадку. В мультиварці ж приготувати цю страву дуже просто.

Перець під пікантним соусом

Ця страва прийшло до нас з Болгарії, де його традиційно готують до столу на свято Петра і Павла. З мінімального набору продуктів виходить дивовижно смачна страва, яке доповнить будь-яку трапезу.

Смажений болгарський перець під луково часниковим соусом

складові

  • Болгарський перець зелений – десяток;
  • рослинне масло без запаху для обсмажування.

Для соусу:

  • Півкілограма цибулі ріпчастої білого;
  • 50-60 гр. рослинної рафінованої олії;
  • сіль, часник, оцет за смаком.

Це не фаршировані перці, а просто тушковані. Вони заливаються ароматним соусом і наполягають, щоб «подружитися» один з одним.

приготування

  1. Перець вимити, щоб під плодоніжкою не залишилося піску, так як її видаляти не потрібно. Насухо витираємо щільним паперовим рушником.
  2. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка», наливаємо рослинне масло, щоб воно покрило дно і нагріваємо.
  3. Укладаємо перці в розпечене масло і доводимо до рум’яного стану з усіх боків. Витягуємо з чаші і викладаємо на тарілку, щоб охололи.
  4. Тушковані перці в мультиварці

  5. Поки смажаться перці, готуємо цибулю. Очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями.
  6. Лук з часником в мультиварці

  7. Після вилучення зеленого овоча, доливаємо рослинне масло і викладаємо цибулю. Встановлюємо в мультиварці режим «Жарка» і доводимо до готовності, періодично помішуючи, щоб не підгоріло. Уважно стежте за процесом, так як підгорів цибулю буде гірчити.
  8. Лук з часником в мультиварці

  9. Вимикаємо прилад, витягаємо чашу і даємо цибулі охолонути до кімнатної температури.
  10. Заправляємо сіллю, оцтом і подрібненим часником за смаком. Через деякий час в готовій страві часник може придбати зеленуватий або блакитний відтінок – це нормальна реакція на з’єднання з оцтом і перцем.
  11. Охолоджений овоч акуратно очищаємо від шкірки, яка дуже легко знімається. Потрібно намагатися не пошкодити цілісність, щоб з нутрії не витік ароматний сік.
  12. Смажений болгарський перець під луково часниковим соусом

  13. Викладаємо перці в глибоке блюдо і поливаємо соусом. Зверху викладаємо цибулю і даємо страві настоятися близько півгодини. Чим довше стоїть перець, тим духмяний і смачний буде блюдо.

Такий остренький перець прекрасно доповнить як м’ясне, так і овочеве блюдо. Особливо добре поєднується з овочами-гриль, стейками і шашликом, приготовленими на відкритому вогні.

рецепт класичний

Фарширована м’ясом і рисом ароматний овоч – це класика жанру. Таке блюдо користується заслуженою популярністю як у будні, так і у свята. Ароматні різнокольорові перчики ефектно виглядають на будь-якому столі.

складові

  • 10 перців різного кольору;
  • стакан рису;
  • півкілограма м’ясного фаршу;
  • 2-3 великих цибулини;
  • 2-3 великі морквини;
  • 50 гр. томатного соусу;
  • півсклянки сметани;
  • рослинне масло рафінована;
  • сіль, спеції, свіжа зелень за смаком.

Тушковані перці в мультиварці



Це найпростіший і найпоширеніший рецепт, який нагадує приготування голубців. Зі спецій вибирайте перець чорний і запашний, куркуму, коріандр. Зелень – свіжа петрушка і кріп. Вони додадуть соковитості фаршу.

приготування

  1. В мультиварці встановлюємо режим «Рис» на 15-20 хв. Заливаємо 2 склянки окропу і засипаємо ретельно промитий рис. Закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу. Скільки варити рис – визначайте по потужності вашого приладу. Він повинен бути зварений до напівготовності.
  2. Тим часом готуємо овочі. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.
  3. Рис висипаємо в емальовану ємність, щоб охолонув. Чашу промиваємо і висушуємо.
  4. В мультиварці встановлюємо «Гасіння» і викладаємо підготовлені овочі. Їх потрібно згасити до м’якості на рослинному маслі без запаху.
  5. Половину овочів перекладаємо до рису і залишаємо остигати.
  6. Перець миємо, видаляємо плодоніжки, зрізаємо верхівки і видаляємо насіння.
  7. З’єднуємо з рисом і овочами м’ясний фарш, додаємо сіль, спеції і подрібнену зелень за смаком, перемішуємо.
  8. Наповнюємо підготовленим фаршем перець і вертикально складаємо його в чашу на подушку з овочів.
  9. Змішуємо сметану і томатний соус, додаємо трохи кип’яченої води, заправляємо сіллю і перцем за смаком.
  10. Заливаємо отриманим соусом вміст так, щоб він на палець не доходив до їх верху.
  11. Тушковані перці в мультиварці

  12. В мультиварці встановлюємо режим «Гасіння» і тушкуємо близько години під закритою кришкою. Час залежить від потужності вашої кухонної помічниці.

Блюдо подаємо до столу гарячим, полив сметаною або домашнім кетчупом. За бажанням можна присипати подрібненим часником і свіжим кропом.

Декілька порад

Якщо перці фаршировані м’ясом, то фарш краще брати з кількох сортів: свинина, телятина, баранина, курятина. Так вийде соковитіше і смачніше.

Тушковані перці в мультиварці

Страву можна гасити в томатному, сметанному або соусі асорті. А можна зробити це просто в підсоленій воді і подати до столу різні соуси окремо. Тоді ваші гості зможуть заправити страву на власний смак.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.