Легкі рецепти

Як приготувати курячі шлунки, щоб були м’якими і соковитими



Чи можна здивувати кого-то недорогим і соковитим блюдом з субпродуктів в епоху феєричних м’ясних делікатесів? А ми спробуємо, розповівши, як готувати курячі шлунки, щоб були м’якими настільки, що відірватися від них буде неможливо!

Два рецепта, мало зусиль, помірний витрата часу і вельми доступні за ціною «пупочки», знайомі нам з дитинства. Перше блюдо має традиційний смак, а друге розширить гамму до пікантного гуляшу в улюбленому томатному варіанті.

Пора готувати!

Курячі шлунки на сковороді – рецепт класики

Приготування – зрозуміле і мало клопітка, інгредієнти звичайні і недорогі, витрати часу близько 60 хвилин. Хороший варіант для буденного харчування сім’ї.

Нам потрібні:

  • Шлунки курячі сирі – 1 кг
  • Морква – 1 велика (200 г)
  • Білий ріпчаста цибуля 2 середніх цибулини
  • Коріандр сухий – 2 щіпки
  • Сіль – 2 щіпки
  • Перець чорний – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода питна – 200 мл
  • Рослинна олія для смаження – 3 ст. ложки
  • Свіжа петрушка – 5-6 гілочок

приготування:

  • Промиті у воді і очищені курячі шлуночки присаливаем, посипаємо коріандром і гарненько перемішуємо.

При бажанні поекспериментувати з пупка підійдуть будь-які поодинокі приправи для курки, в першу чергу – базилік, чебрець і орегано (материнка). А ось перці, чорний і червоний, залиште на завершальний етап приготування, інакше вони можуть додати страві недоречну гірчинку.

  • Розігріваємо олію у великій сковороді і викладаємо шлунки обсмажувати. Сильний вогонь, без кришки, регулярно помішуючи – запорука успіху. Наша мета, щоб шлуночки схопилися апетитною золотистою скоринкою. Зазвичай достатньо 10 хвилин такої обсмажування.
  • Зменшуємо вогонь і тушкуємо м’ясо під кришкою ще 25-30 хвилин. При необхідності підливати трошки водички.

Як готувати курячі шлунки, щоб були м'які

  • За час гасіння підготуємо до обсмажуванні морква і цибуля. Лук порубати дрібними кубиками, а моркву крупно натерти.
  • Обсмажуємо овочі окремо, як зазвичай на супову зажарку: на розігріту з маслом другу сковорідку спочатку додаємо цибулю, через 1-2 хвилини – морква. Помішуємо і чекаємо, коли цибуля стане напівпрозорим.
  • Через півгодини гасіння пупочку відправляємо до них зажарку, 200 мл води, лавровий лист і під кришкою (!) На помірному вогні тушкуємо ще 15-20 хвилин.

kak-gotovit-kurinye-zheludki-chtoby-byli-myagkie-3

  • В самому кінці присипаємо м’ясо рубаною зеленню петрушки, перчимо, перемішуємо і знімаємо з вогню. Курячі шлунки – соковиті і м’які – готові!

kak-gotovit-kurinye-zheludki-chtoby-byli-myagkie-4

Гуляш з курячими шлунками на сковороді

Приготування рецепта багато в чому схоже на процес, описаний вище. З’являться кілька нових інгредієнтів: болгарський перець, помідори, томатна паста, часник.

Отже, нам знадобляться:

  • Шлунки курячі сирі – 1 кг
  • Цибулина – 1 шт. велика
  • Помідори свіжі (або у власному соку) – 400 г
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Перець болгарський – 2 шт. середньої величини (червоний і жовтий)
  • Вода – 2 склянки
  • Борошно – 1 ч. Ложка
  • Цукровий пісок – 1 ст. ложка
  • Часник – 2 ч.ложки (гранульований або рубаний на невеликий кубик)
  • Сіль, перець, коріандр, лавровий лист
  • Рослинна олія для обсмажування

приготування:



  1. Курячі шлунки миємо й нарізаємо на 3-4 частини (гуляш завжди готується з невеликими шматочками м’яса).
  2. Греєм масло в глибокій сковороді, укладаємо шлуночки і обсмажуємо на сильному вогні, не забуваючи помішувати. Важливо дочекатися скоринки з жовтуватим відтінком – 10 хвилин.
  3. Рубаємо цибулю і ріжемо перець середніми кубиками. Додаємо овочі на сковороду. Солимо, перчимо, заправляємо, вогонь практично не зменшуємо. Постійно помішувати, смажимо 5 хвилин, щоб цибуля схопився золотистою скоринкою. Стежимо, щоб цибуля не пригорає (!)
  4. Заливаємо півтори склянки води, накриваємо кришкою, переводимо на найменший вогонь і тушкуємо від 45 хвилин (може зайняти і годину).
  5. Коли шлуночки практично приготувалися, вони стають помітно м’якими навіть при натисканні лопаткою. Додаємо в сковороду подрібнені томати, пару лаврових листочків, часник і борошняну бовтанку (100 мл води + 1 ст.ложка цукру + 1 ч.ложка борошна + томатна паста). Доводимо до кипіння, тушкуємо ще 8-10 хвилин і знімаємо з вогню.

Незвичайний і недорогий гуляш чекає дегустаторів! Запропонуйте їм до того ж пюре з картоплі або гороху. А наступного разу замініть в гуляш солодкий перець – на моркву, нарізавши її короткої соломкою або напівколами. Завжди доступний овоч може відмінно прикрасити блюдо саме в такий порізки.

Секрети для м’якості курячих шлунків

Сподіваємося, ми прояснили для вас питання, як готувати курячі шлунки, щоб були м’якими. Безпрограшний і простий метод існує!

До тріумфу ведуть чотири кроки:

  1. Вибираємо свіжі пупочки. Рожеві, злегка вологі, з ледь помітним солодкуватим запахом. Ніколи не беремо продукт з ароматом часнику (його обробляли перед продажем для додання штучної свіжості);
  2. Перші 10 хвилин обсмажування – сильний вогонь і відкрита сковорода;
  3. Далі тушкувати близько 30 хвилин – під кришкою окремо від овочів;
  4. Чи не пошкодувати часу на вогні. Шлуночки повинні знаходитися на плиті в середньому 1 годину.

Ідеальні передумови на звання улюбленця родини:

  • Ціна курячих шлунків дуже демократична;
  • Дієтичне м’ясо субпродукту містить мало калорій – 130 на 100 грам,  а корисний білок має щільну цікавою структурою;
  • Можна придбати шлуночки вже очищеними, або почистити самостійно: обшпарюємо і знімаємо плівки і перегородки, як робили наші бабусі.

Як чистити курячі шлунки

Замислившись про те, як чистити курячі шлунки, зверніть увагу на відео нижче. Дівчина розповість, як правильно оглядати навіть очищені шлунки з магазину і що вигідно видаляти з них, щоб гарантовано застрахувати блюдо від гіркуватості:

Цікавих вам експериментів з дієтичними рецептами і смачного!

Зі смаком до здоров’я, ваш DietDo.ru.

Мініатюра до статті Як приготувати курячі шлунки, щоб були м'якими і соковитимиМініатюра до статті Як приготувати курячі шлунки, щоб були м'якими і соковитими



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.