Булочки

Як ставити тісто на булочки



Апетитні булочки з ніжною рум’яною скоринкою все полюбили ще в дитинстві. Озброївшись знаннями про те, як правильно замісити тісто для таких булочок, можна без праці спекти такі вироби і порадувати всю сім’ю.

Найчастіше господині в своїй практиці використовують рецепт, щоб приготувати здобне тісто із застосуванням дріжджів.

Вся особлива технологія приготування полягає в заготівлі опари, після чого в неї додають здобу.

Секрет смачних і тануть у роті булочок полягає в тому, що в тісто додають невелика кількість борошна, температуру потрібних інгредієнтів доводять до кімнатних показників.

Як ставити тісто на булочки

Пиріжки або булочки можна пекти використовуючи не тільки здобне тісто.

Для такого типу випічки підійде і листкове тісто, і дріжджове. Це не є ключовим моментів у випічці, що дозволить будь-яким виробам бути неповторними і апетитними.

Зазвичай пиріжки гармоніюють з різноплановими начинками всередині: горіхами, сиром, варенням або свіжими фруктами.

Для обідніх булочок готують сир, м’ясну продукцію або гриби. Але і без начинки здобне виробництво залишається дуже смачним. і ароматними.

Складові

  • 0,5 кг борошна;
  • склянка молока;
  • 10 г сухих дріжджів;
  • 5 столових ложок соняшникової олії;
  • 2 яйця;
  • півсклянки цукру;
  • сіль на кінчику ножа.

Рецепт приготування

Заміс тесту

  1. Продукти, заготовлені для випічки, доводяться до температури в кімнаті. Молоко ж необхідно підігріти до більш теплого стану. В молоко додаються яйце і цукор, а потім трохи сухих дріжджів. Суміш необхідно збити.
  2. Важливий момент полягає в тому, що в просіяне борошно потрібно влити тепле молоко з іншими інгредієнтами, а не навпаки. Завести таке тісто, не забруднити все навколо, можна швидко перебираючи руками від країв до середини маси.
  3. Замішаний продукт перекладають в ємність, накривають вафельним рушником і залишають на півгодини. Коли тісто піднімається за краї посуду, його обминають для виходу газу. Потім його знову необхідно поставити в затишне місце ще на годину.

Виготовлення булочок

  1. Готову масу ділять на рівні порції порівняльні кулькам. Їх викладають на деко з маслом, також накривають рушником і залишають на деякий. Ставити пиріжки необхідно в розігріту духовку, попередньо змастити їх яйцем для золотистого кольору. Випікати здобне дріжджове виріб необхідно не менше 20 хвилин.
  2. Тесту перед випічкою можна надати найрізноманітнішу форму: у вигляді невеликих пончиків, завитків, слоек, крендельков. На ринку товарів з’явилося безліч формочок для випікання, що додасть виробам найхимерніші обриси. Форми тепер виготовляють як металеві, так і з пластмаси, що анітрохи не додає запаху випікається продукції.



Існує багато варіацій продуктів для виробів з сухих дріжджів. Булочки або пиріжки можна замішувати без молока, на кефірі або молочній сироватці. Також сучасні господині навчилися випікати в мультиварці, і їх випічка виходить така ж, як духові пиріжки.

Нововведенням в кулінарії стали дріжджі швидкого розчинення. Тоді рецепт випічки кілька спрощується. З такою схемою роботи впораються навіть молоді, недосвідчені господині, бажаючі порадувати близьких. Зазвичай такі дріжджі продаються в будь-яких магазинах і називаються сухі швидкодіючі.

Так звані інстантні дріжджі не вимагає додавання води або іншої рідини. Вони додаються до просіяного борошна. Виробники цього товару запевняють, що дріжджі здатні підняти навіть тісто, замішане дуже круто. Крім того, вони не дають здобних булочок характерного дріжджового запаху. Тут, правда, щоб пиріжки вдалися, необхідно вибрати перевіреного і зарекомендував себе виробника.

Звичайно, можна замінити будь-який з продуктів рецепта на сипучий замінник. Наприклад, використовувати сухе молоко йди яєчний порошок, тепер часто застосовуються для масового виробництво хлібобулочних виробів. Духові булочки, можливо, не будуть відрізнятися від випічки з російської печі на перший погляд. І тільки той, хто пам’ятає їх смак і аромат з дитинства, безсумнівно, відчує підступ.

Адже наші бабусі ставилися до цього процесу дуже відповідально і не бралися за замішування тіста з поганим настроєм, особливо якщо вироби готувалися до святкового дня. Ставити пиріжки підходити необхідно було поруч зі святими образами, що освячувало «насущний хліб».



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.