Справжнє диво сучасної побутової техніки для кухні – мультиварка. Страви виходять в ній набагато смачніше і корисніше, ніж приготовані традиційним способом. Випічка з допомогою такої техніки відрізняється легкістю, а також не пригорає. Шарлотка з капустяної начинкою в мультиварці є винятком, а універсальність цього овоча дозволяє робити різні добавки в начинку.
Класична шарлотка з капустою в мультиварці
Капуста дуже корисна для організму, так як містить величезну кількість вітамінів. Тому її обов’язково варто приготувати для всієї родини. Найпростіший рецепт капустяного пирога не складе особливих клопотів.
Список інгредієнтів
Набір продуктів для виготовлення найпростіший:
- 100 грам борошна;
- 3 курячих яйця;
- 1 чайна ложка цукру;
- ½ чайної ложки солі;
- 5 чайної ложки розпушувача;
- півкіло капусти.
Покроковий рецепт
У приготуванні капустяного пирога в мультиварці немає ні чого складного:
- Капусту необхідно варити протягом десяти хвилин, поки не розм’якне. Як тільки вона зварилася, порізати її дрібно.
- Яйця збити, додавши в процесі до них цукор і сіль.
- Борошно просіяти і розмішати в ній розпушувач.
- Всипати борошно в яйця і замісити тісто.
- Перемішати тісто з начинкою і викласти в чашу, попередньо змащену маслом.
- Вибрати відповідний режим «Випічка» і встановити час на годину.
Капустяна шарлотка в мультиварці з шинкою і сиром
Щоб капустяний пиріг був більш ситним і підходив як вечері, а не тільки закуски до чаю, в його начинку можна додати шинку і сир. Такі продукти в поєднанні дають відмінний смак і аромат.
Список інгредієнтів
Виготовлення смачного пирога з капустою по даним рецептом потребують такі продукти:
- 100 грам борошна;
- 5 яєць;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- Півкіло капусти;
- 100 грам шинки;
- 100 грам сиру;
- Головка цибулі;
- Дрібка солі.
Покроковий рецепт
Приготування шарлотки з капусти з добавками полягає в наступному:
- Цибулину необхідно дрібно порізати і трохи загасити з рослинним маслом.
- Два курячі яйця зварити, остудити і порізати.
- Капусту помити і нашаткувати, а потім пом’яти руками, щоб вона віддала сік.
- Сир переважно твердих сортів потерти на тертці.
- Шинку нарізати невеликими кубиками.
- Всі заготовлені інгредієнти для начинки перемішати.
- Решта яйця збити, додати борошно з розпушувачем, заздалегідь просіяне, далі посолити.
- Начинку змішати з тестом і відправити випікатися в мультиварку при режимі «Випічка» на сорок хвилин.
Капустяна шарлотка з грибами
Гриби відмінно підходять для будь-якого роду випічки, і капустяна шарлотка не може обійти їх стороною. Щоб швидко приготувати такий вид пирога найкраще використовувати мультиварку. Блюдо в ній вийде пишним, ароматним і дуже спокусливим на вигляд.
Список інгредієнтів
Набір продуктів для такого пирога наступний:
- півкіло капусти;
- 200 грам грибів (шампіньйони);
- 100 грам борошна;
- 2 курячих яйця;
- 5 чайні ложки розпушувача;
- чайна ложка цукрового піску;
- дрібка солі;
- приправи за смаком.
Покроковий рецепт
Для виготовлення пирога потрібно дотримуватися такої послідовності:
- Капусту опустити в киплячу воду і варити в ній три хвилини, після чого дрібно нашаткувати.
- Печериці помити і дрібно порізати, потім перемішати з капустою.
- Яйця збити в піну, посолити і всипати цукровий пісок.
- Борошно просіяти, змішати з розпушувачем.
- З’єднати яйця з борошном і перемішати до однорідної консистенції.
- Начинку вмішати в тісто і відправити пиріг пекти.
- Встановити режим «Випічка» на півгодини.