Незвичайний рецепт смачного компоту з чорної смородини з апельсином, який можна варити просто, щоб був домашній напій на столі, або щоб заготовити компот про запас. У другому випадку цукровий сироп треба зробити більш концентрованим, а вже після, коли розкоркуєте банку взимку, розбавте напій кип’яченою водою до бажаної солодкості. Продукти в рецепті розраховані на трилітрову банку.
Для приготування компоту вам знадобиться
-
на одну 3-х літрову банку:
- чорна смородина – 600 г
- апельсин – 1/2 шт.
- цукор – 400г
- вода (окріп) – 2.7л.
Рецепт компоту
Ягоди чорної смородини перебрати, відокремити від гілочок, видалити сміття і промити під холодною проточною водою та відкинути на друшляк, щоб видалити зайву вологу. Апельсин вимити, ошпарити і порізати кружечками. Потім кожен кружечок розрізати навпіл.
Банки вимити з содою, добре промити, а потім простерилізувати. Розкласти ягоди в підготовлені банки, заповнюючи мінімум на 2/3 або половину об’єму. Додати апельсин.
Залити банки з чорною смородиною та апельсином окропом по саме горлечко, накрити блюдцем (або кришкою) і залишити на 15-20 хвилин.
Злити відвар із банок із ягодами в каструлю, додати цукор і розмішати. Довести відвар до кипіння, знизити вогонь до мінімуму і проварити 2-3 хвилини при слабкому кипінні.
Розлити гарячий сироп назад у банки з чорною смородиною та апельсинами, герметично закупорити банки прокип’яченими кришками, перевернути догори дном і накрити пледом або рушником. Залишити в такому вигляді, поки банки не охолонуть. Компот із чорної смородини з апельсином на зиму готовий. Смачного!