Булочки

Листкове тісто з начинкою із згущеного молока



Розглянемо найбільш популярні рецепти з листкового тіста зі згущеним молоком – це булочки і круасани.

Круасани з листкового тіста зі згущеним молоком

Дуже часто хочеться побалувати своїх рідних і близьких добрим солодким. Але, на жаль для приготування відмінного десерту необхідний якісний рецепт.

Пропонований рецепт круасан дозволить заощадити порадувати гостей відмінною листкової випічкою французької кухні.

Набір продуктів для приготування круасан

  • Борошно 0.5 кг;
  • Вершкове масло або маргарин 350 г;
  • Молоко 200 мл;
  • Сіль 8 г;
  • Дріжджі 40 г свіжих;
  • 30г рослинної олії;
  • 30г цукрової пудри;
  • Розпушувач 2 г;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. молока;
  • 1 жовток для (змазування);
  • Згущене молоко (для начинки). Рецепт підійде і для виробів з вареним згущеним молоком;
  • Цукор 20 г (для посипання).

Покрокова інструкція

  1. Листкове тісто з начинкою із згущеного молокаЩільне, але не повністю м’яке масло необхідно покласти на харчову плівку. Перед цим обов’язково припудрити трохи борошна на плівку для кращого подальшого відставання. Потім накрити іншою частиною плівки і відбити масло, сформувавши, таким чином, трикутник 10 на 12 см. Після цього залишити масло в морозильнику.
  2. Просіяне борошно змішати з розпушувачем. Додати збиті яйця, цукрову пудру, олію, сіль.
  3. Розчинити дріжджі в молоці.
  4. Влити молоко в суміш з борошна, яєць, цукрової пудри, рослинного масла, солі. Замісити тісто.
  5. З тексту зробити прямокутник 20 на 12 см і прибрати в холодильник. Якщо в холодильнику температура вище, ніж 6 градусів, можна покласти тісто в морозилку.
  6. Через 30 хвилин дістати тісто і масло з морозилки. На припудрену борошном поверхню викласти тісто, зверху покласти масло, але так, щоб масло знаходилося на одній половині тесту.
  7. Інший половиною тесту накрити масло і добре защипнути краю. Тобто, масло буде знаходиться всередині.
  8. Розкачати тісто качалкою завтовшки 1 см. Починати розгортати тісто необхідно з середини прямокутника. Готову трикутну форму тесту скласти в 3 рази.
  9. Знову обернути плівкою і поставити в морозильник на 15 хвилин, потім на 15 хвилин покласти в холодильник.
  10. Повторити процедуру розкочування ще кілька разів. Це впливає на кількість шарів вироби. При цьому важливо не забувати скласти тісто в морозильник, потім в холодильник. В кінці покласти тісто на 30 хвилин у холодильник.
  11. Вийняти тісто з холодильника і розкачати трикутник товщиною великий трикутник.
  12. Розрізати тісто на трикутники так, щоб одна сторона була менше інших наполовину.
  13. В основу трикутників рівномірно покласти згущене молоко і акуратно загорнути в трубочки.
  14. На заздалегідь підготовлений лист перекласти круасани, обмазати їх збитим яйцем, посипати цукром і поставити в духовку.
  15. Спочатку виробам необхідно настоятися 30 хвилин при кімнатній температурі.
  16. У розігріту до 200 градусів духовку покласти круасани і пекти до готовності. Золотава скоринка свідчить про те, що круасани готові.

Описаний рецепт дозволить приготувати класичні круасани зі згущеним молоком. Для приготування шедевра французької кухні можна взяти раніше заготовлене тісто. Для економії дорогоцінного часу можна купити листкове тісто для випічки в магазині, що значно спростить рецепт.



Листкове тісто для приготування булочок зі згущеним молоком

Листкове тісто з начинкою із згущеного молокаПростий в приготуванні і не довгий за часом рецепт булочки зі згущеним молоком заощадить дорогоцінний час господинь і не залишить байдужими гостей.

Набір продуктів для приготування

  • Листкове тісто;
  • Варене згущене молоко для начинки;
  • Волоські горіхи (не обов’язково);
  • Цукровий сироп або вода для золотистої скоринки.

Покрокова інструкція

  1. Розкачати тісто силіконової качалкою на столі і поділити його на смужки шириною 4 см.
  2. Смужки рівномірно змастити згущеним молоком. При бажанні можна посипати дрібно нарубаними волоськими горіхами.
  3. Загорнути смужки зі згущеним молоком в «равлика».
  4. Булочки в спеціально підготовленій формі наполягають 30 хвилин в холодильнику, накривши плівкою. Булочки повинні бути окремо один від одного, між ними залишайте невелику відстань, так як при приготуванні тісто значно збільшується в об’ємі.
  5. Вироби у формі рівномірно змастити цукровим сиропом і перекласти в розігрітий заздалегідь духову шафу.
  6. Випікати булочки близько сорока хвилин при температурі 180 градусів.

Ось і весь рецепт! Листкові булочки зі згущеним молоком – це дуже смачно, тим більше, приготування пишною і ароматної випічки не вимагає багато часу та інгредієнтів.