Давайте приготуємо просте і миле блюдо з ностальгічною ноткою і очевидною користю для здоров’я – капустяні оладки з сирої капусти. Рецепти з фото крок за кроком схожі. В обох є яйця. Перший особливо ароматний, а другий містить молоко.
Час приготування кожного від сили півгодини. Праці мінімальні, хіба що на тонку шатківницю самої капусти і миття сковороди після обсмажування.
Кожен оладишек містить клітковину і легкозасвоюваний білок. Подати рум’яних красенів можна з різними соусами, в тому числі цінними для здоров’я холодною зимою.
Для наслідках трапез безвідмовний соус на сметані. Вибирайте помірно жирну, присолите за смаком, видавіть зубчик-два часнику і не пошкодуйте дрібно рубаною свіжої зелені.
Вдалий вибір – соус на основі натурального домашнього йогурту, який багатий пробіотиками. Якщо любите кисло-солодкі заправки, то додавайте ягоди, трошки апельсинової м’якоті, корицю і цукор або безпечний цукрозамінник ерітрітол. Останній для тих, хто уникає зайвих вуглеводів.
Пора готувати! А почнемо ми з універсальних секретів.
Секрети смачних оладок з капусти
- Смажимо оладки з капусти в сковороді з тонким дном. Це принципова відмінність від звичайних або бананових оладок, які краще смажити в посуді з товстим дном.
- Чи не використовуємо вершкове масло. Тільки рослинне! Чи не забагато. Всього 1 ст. ложки на широку сковороду. Змащуємо дно пензликом або шматочком серветки. Для шанувальників сучасних здорових ідей радимо придивитися до кокосовому. Чудовий аромат гарантуємо!
- Викладаємо тісто на сковороду столовою ложкою. Можна попередньо сформувати масу, перекладаючи туди-сюди в 2-х столових ложках з підкручуванням. Так смужки капусти сильно не стирчати в різні боки.
- Смажимо на середньому вогні до рум’яної скоринки, з двох сторін. Якщо сумніваєтеся, пропеклися чи, накрийте кришкою під час обсмажування другої сторони.
- Викладаємо оладки на серветку, щоб вбралося зайве масло. Блюдо хоч і смажене, але не дуже жирне, так як ми всього лише змащуємо дно сковороди, а не занурюємо тісто в масло.
Капустяні оладки «Рум’яний мінімум»
Красиві на фото і на столі, ароматні, смачні, елементарні в приготуванні. Блюдо з категорії must have для більшості господинь.
- Час приготування – 30 хвилин.
- Калорійність на 100 грам – не більше 150 ккал.
Нам потрібні:
- Капуста – 250-300 г (1/4 невеликого вилка вагою 1-1,2 кг)
- Борошно пшеничне вищого ґатунку – 2,5-3 ст. ложок з невеликою гіркою (близько 60 г)
- Яйця курячі – 3 шт. (Або 4 жовтки)
- Сіль – 2 щіпки
- Розпушувач для тіста – 1 ч. Ложки
- Мускатний горіх – 5 г (не полная чайна ложка)
- Масло рослинне для обсмажування – 2 ст. ложки
Як приготувати.
Шаткуємо капусту чим тонше, тим краще – як на вишуканий салат. Наш улюблений помічник – терка Бернер, насадка для шинкування в положенні для мінімальної товщини. Якщо шінкуете ножем, то найлегше різати поперек листя. Для цього розріжте вилок на 4 частини разом з качаном і покладіть четвертинку на одну з плоских сторін.
Кладемо нарізані смужки в більшу миску, солимо і обминали, щоб виділився сік. Капустяна нарізка перестане хрустіти під руками і помітно зменшиться в обсязі.
Додаємо яйця і добре розмішуємо. Секрет насиченого жовтого кольору – замінити яйця тільки жовтками. На кількість в нашому рецепті потрібно 3 цілих курячих яйця (або 3-4 жовтки окремо). Білки можна зберегти в холодильнику для омлету.
Додаємо розпушувач і мускатний горіх. Тим, хто ще не пробував спецію, радимо зважитися. У оладок з’являється цікавий аромат – не різкий, універсально приємний. Посипаємо борошном по всій поверхні і акуратно перемішуємо.
Після вимішування в нашому розпорядженні густа і в’язка маса, як ніби капусту обваляли в невеликій кількості рідкого тесту. Тісто повинно липнути до рук і ложці. Пробуємо його на сіль. Зазвичай вистачає тієї солі, яку ми посипали капусту перед обмінаніем на початку приготування.
Тепер треба сформувати оладишкі. Беремо дві ложки і перекладаємо тісто з однієї в іншу, з підкручуванням. Неначе набираємо тісто з однієї ложечки в іншу – заради згладжування поверхні. Як тільки порція виглядає акуратно (з неї не стирчать довгі капустяні смужки), викладаємо її на розігріту сковороду.
Середній вогонь і кілька хвилин для пропікання і рум’яності. Перевертаємо і повторюємо обсмажування. Прості і смачні красені готові!
Оладки з сирої капусти на молоці
- Час приготування – 30 хвилин.
- Калорійність на 100 грам – не більше 170 ккал.
Нам потрібні:
- Капуста білокачанна – 600 г
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. Ложка
- Молоко (2,5-3,2%) – 3 ст. ложки
- Борошно пшеничне – 3 + 2 + 1 ст. ложки з великою гіркою (засипати будемо порціями)
- Масло для обсмажування, рослинне – 2 ст. ложки
Приготування.
Шаткуємо максимально тонко. Обминали без солі до втрати пружності і обсягу.
Розбиваємо в окрему мисочку 2 яйця, додаємо сіль і молоко. Збиваємо до однорідності і вливаємо яєчну суміш в капусту.
Додаємо 3 столові ложки борошна (з гіркою), розподіляючи по всій поверхні нарізки. Додаємо соду – рівно 1 чайну ложку. Зріжте ножем гірку, для точності. Розмішуємо рукою, щоб отримати в’язке густе тісто.
Знову засипаємо 2 ст. ложки борошна – розмішуємо рукою. І останню порцію борошна (1 ст. Ложку) – перемішуємо, трохи Промінь.
Ми отримаємо дуже густу, добре замішану масу, де кожна смужка капусти в яєчно-борошняної суміші.
Викладаємо тісто порціями на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Вогонь середній або трохи більше. На 1 оладишек – 1 столова ложка з гіркою. Обсмажуємо до рум’яності і перевертаємо. Можна накрити кришкою, щоб оладки гарантовано пропеклися.
Подаємо зі сметанним соусом, де багато зелені – кріп, петрушка, кінза і навіть м’ята. Вибирайте на свій смак!
А чи є у вас улюблені капустяні оладки з сирої капусти? Наші рецепти з фото покроково зовсім не складні. У них не багато калорій, хоча смак класично ситний. Приготуйте і оціните самі!