Пироги

Пісочний лимонний пиріг



Ми розглянемо традиційний пісочний пиріг з лимонною начинкою, як найпростіший у виконанні і не вимагає багато витрат і часу для його приготування. Цей рецепт під силу навіть починає, зовсім недосвідченою господині.

Складові

  • 2 склянки борошна;
  • 2 лимона (замість лимона в рецепті можна використовувати апельсини);
  • 1 ст. сметани;
  • 1/2 пачки масла вершкового;
  • 1/2 чайної ложки негашеного соди;
  • 1 ст. цукру;
  • 1 жовток від яйця;
  • Цукрова пудра.

Спосіб приготування

  1. Спочатку, згідно з нашим рецептом, починаємо робити пісочне тісто. Для цього сметану і соду перемішуємо разом. Розтоплюємо вершкове масло до напіврідкого стану і теж додаємо в ємність зі сметаною. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо міксером або виделкою до утворення суцільної маси.Пісочний лимонний пиріг
  2. Поступово, не перестаючи помішувати, підсипає борошно в отриману масу, Тісто перевіряємо час від часу на предмет прилипання до стінок посудини і рукам. Перестаємо додавати борошно відразу ж, як тільки зауважимо, що тісто перестало бути липким. Я вважаю за краще перевіряти і домішувати тісто все ж руками.Пісочний лимонний пиріг
  3. Готове тісто відразу розділити на дві половини.
  4. Цитруси, не очищаючи від кірочок, запускаємо в блендер і збиваємо до отримання однорідної маси. Туди ж, трохи згодом, відправляємо і цукор, зазначений в рецепті. Наша начинка для лимонного пирога готова!Пісочний лимонний пиріг
  5. Змащуємо форму для випікання маслом і першу частину тесту укладаємо туди. Акуратно розподіляємо тісто і по стінках форми. Форма для випікання, все ж, повинна бути рознімної – для кращого згодом виймання пирога з неї.Пісочний лимонний пиріг
  6. Начинку, приготовлену строго за рецептом, акуратно розподіляємо по нижній коржик тесту. У кількох місцях обережно проколюємо виделкою нижній шар тіста для того, щоб воно згодом не здувалося при випічці.Пісочний лимонний пиріг
  7. Качалкою розгортаємо тісто, намагаючись одержати не дуже тонкий шар. Після цього накриваємо першу корж з начинкою. Ретельно защипуємо краю пирога по колу. Поверхня отриманої заготовки в декількох місцях знову акуратно протикаємо вилочкою. Але тут головне – не перестаратися.
  8. Збовтуємо приготований яєчний жовток виделкою і ретельно змащуємо верхній шар тіста для освіти в процесі випікання красивого майже золотистого кольору пирога.
  9. Розігріти духовку до 180 градусів і поставити пиріг в центр. Хвилин через тридцять-сорок на поверхні пирога вийде гарна скоринка золотистого кольору. Усе! Пиріг, приготований на нашу рецептом, готовий!
  10. Залишається тільки дати йому охолонути і акуратно вийняти наш пиріг з духовки і оформити на ваш смак і необмеженої фантазії. В принципі, можна просто обсипати цукровою пудрою, як і вказує рецепт.

Пісочний лимонний пиріг

Висновок

Цей пиріг можна готувати навіть з першого разу, не вдаючись до хитрощів досвідчених господинь, які будь-яку страву за рецептом спочатку намагаються приготувати просто так, і лише потім – для гостей. Пиріг, який ще називають «Лимонник» готується відразу без різних непорозумінь, виходить з першої спроби і, якщо його готують для святкового столу, відразу стає родзинкою вечора.



По секрету дівчатам, які хочуть здивувати свого кавалера своїми кулінарними здібностями – не замислюючись, беріть рецепт пісочного пирога з начинкою. Запевняю – не прогадаєте! Проситиме добавки!
Ну, а для тих, хто не тільки вибрав цей рецепт, а вже встиг спекти пиріг – смачного!

Практично всі рецепти лимонних пирогів є тісто з начинкою з лимонної цедри, перемішаної з цукром і подрібненою до ніжної консистенції.

Рецепт тіста же може бути будь-яким: дріжджове, бісквітне, пісочне. Неважливо, дивно лише те, що будь-який з приготованих пирогів виходять однаково смачними. Головне – не перестаратися з кількістю лимонів, скрізь потрібна міра.

Завдяки великому вмісту кількості вітамінів, інших важливих для роботи організму речовин, пиріг з лимонною начинкою вельми позитивно позначається на здоров’ї. Лимонна кислота приймає важливу роль в процесі обміну речовин організму людини, допомагає розпаду вже накопичилися жирів. Тому пиріг з начинкою з лимона чи не позначиться зайвим шаром непотрібних кіло – скоріше, навпаки: цілком може увійти в меню харчування дієти для схуднення.

Лимонний пиріг з пісочного тіста дуже корисний взимку, коли організму не вистачає вітамінів. Але що найцікавіше – і влітку, і взимку цей рецепт не втратить своєї актуальності, так як лимони можна без особливих зусиль замінити іншими – абсолютно будь-якими лісовими ягодами, актуальними в той чи інший час року: будь то брусниця або малина, журавлина або черешня. Одним словом, наскільки вистачить вашої фантазії. Пісочний пиріг з начинкою все одно вийде дуже смачним, дивовижно смачним, здатний задовольнить смаки будь-якого ласуни, незважаючи на свою кислинку. Яка, втім додає особливу пікантність.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.