Булочки

Повітряні булочки з дріжджового тіста



Існує думка, що приготувати повітряні булочки дуже важко. Тому багато господинь відмовляються від цієї ідеї і купують їх магазинах. Однак, такі булочки не зможуть зрівнятися з домашніми ні смаком, ні ароматом, ні апетитним зовнішнім виглядом. До того ж домашні булочки не так швидко черствіють і довше зберігають смакові властивості. Якщо дотримуватися рекомендацій будь-яка господиня зможе приготувати смачні повітряні булочки, які сподобаються абсолютно всім.

Швидкі повітряні дріжджові булочки

Повітряні булочки з дріжджового тіста

Солодкі булочки з дріжджового тіста – це одна з кращих ідей яку можна втілити.

Вони будуть смачними навіть без начинки, а є їх приємно як з чорним чаєм, так з міцною кавою, а ще з кефіром і молоком. Вони стануть в нагоді практично в будь-якій ситуації.

Подавати такі булочки до столу дуже приємно, адже хороша здоба завжди піднімає настрій і доставляє масу задоволення.

Необхідні продукти

  • 8 склянок борошна;
  • 3 курячих яйця;
  • 100 грам дріжджів;
  • 2 склянки молока;
  • 7 столових ложок цукру;
  • 7 столових ложок рослинного масла;
  • ½ столової ложки солі;
  • 1 столова ложка ванільного цукру;
  • вершкове масло.

Покроковий рецепт

Коли є всі необхідні інгредієнти, то можна почати приготування:

  1. Необхідно взяти тепле молоко, але не гаряче і додати в нього дріжджі. Дуже важлива температура молока, так як при високій дріжджі можуть зваритися.
  2. Збити в окремому посуді цукор і 2 яйця. Всипати сіль і трохи ванільного цукру для смаку і аромату.
  3. Цю суміш з’єднати з дріжджами, замоченими в молоці. Все рівномірно перемішати.
  4. Поступово помішуючи всипати борошно, щоб не було грудочок.
  5. Під кінець додати рослинне масло і добре вимісити повітряне тісто.
  6. Накрити ємність з тістом рушником або марлею і відправити відпочивати в холодильник на 1 годину.
  7. Після того як тісто відпочило, його необхідно дістати і розрізати на дві рівні частини.
  8. Сформувати булочки, такі як захоче господиня і відправити їх на змащене маслом деко, де булочки будуть випікатися.
  9. Не варто ставити булочки відразу в духовку. Необхідно щоб вони трішечки піднялися. Перед відправкою в духовку потрібно змастити булочки яйцем.
  10. Випікати їх необхідно в духовці, розігрітій до 200 градусів приблизно 40 хвилин готові булочки можна змастити вершковим маслом.

Булочки з дріжджового тіста можна посипати цукровою пудрою або корицею.

Здобні булочки з дріжджового тіста з сиром

Повітряні булочки з дріжджового тіста

Для того щоб урізноманітнити свій раціон можна приготувати смачні булочки, які просто таять у роті. В якості начинки можна вибрати сир, хоча підійде як варення, так і згущене молоко. А також можна використовувати курагу, родзинки і т. Д. Але зараз ми розглянемо все-таки сир.

Набір продуктів для приготування дріжджового тіста

  • 5-6 склянок борошна;
  • півсклянки молока;
  • півсклянки сметани;
  • 10 столових ложок цукру;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • пів чайної ложки солі;
  • 25 грам дріжджів;
  • 2 жовтки для змазування булочок.

Набір продуктів для приготування начинки

  • 300 грам сиру,
  • 100 грам помитого родзинок;
  • 2 столові ложки цукру;
  • трохи ваніліну.



Секрет приготування булочок із сиром

  1. Дріжджі потрібно всипати в тепле молоко і всипати туди 2 або 3 столові ложки борошна, а також цукор. Таким чином, у нас вийде опара, яку потрібно поставити на 5 хвилин в теплому місці, щоб вона змогла піднятися, інакше страва може не вийти.
  2. Додати в неї сіль, яйця, масло і борошно, що залишилося. Перемішати і влити сметану. Потім вимішувати тісто протягом 15 хвилин.
  3. Тісто накрити серветкою або рушником і відправити в тепле місце для того, щоб воно там підходило протягом 1-2 годин.
  4. Тим часом почати приготування начинки. Для цього розтерти сир і цукор
  5. Додати помитий і просушений ізюм і ванілін за смаком.
  6. Після того як начинка буде готова можна починати формувати булочки. Для цього розгортаємо тісто в пласт приблизно 2 см.
  7. Ріжемо пласт на трикутнички, кладемо в центр обрану начинку і загортаємо її в тісто, звернувши трикутник навпіл. А краю красиво защипувати.
  8. Відправляємо на змащене маслом деко і залишаємо на деякий час.
  9. Після того як булочки піднялися їх необхідно змастити збитим жовтком відправити в духовку.
  10. Випікати трикутники з сиром 20 хвилин в попередньо розігрітій духовці.

Такі повітряні булочки-трикутники стануть відмінним доповненням до сніданку або десерту, а ще їх зручно брати з собою на прогулянку і, звичайно ж, пригощати гостей.

Повітряні булочки – це не так складно, як здається. Потрібно докласти всього лише трохи зусиль і, звичайно ж, тоді булочки, що дають фору магазинним, почнуть виходити все краще і краще.

Смачного!

Можливо вам буде цікавий рецепт дріжджових булочок на кефірі.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.