Солодка випічка

Рецепт шарлотки без борошна



Найсмачніший і ніжний пиріг всіх часів і народів – шарлотка. Десерт воістину народний, адже його готують майже в кожній країні, звичайно, з невеликими змінами. Наприклад, навіть яблука – неодмінний атрибут ніжного ласощі іноді прийнято заміняти іншими фруктами і овочами, не кажучи вже про самому тесті.

порцій: 10;

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Неймовірно оригінальний рецепт манної шарлотки з яблуками і гарбузом може припасти до душі будь-якій господині. Блюдо дійсно вкрай незвично і, на перший погляд, може здатися занадто складним, але це не так. Варто тільки спробувати, і все обов’язково вийде, особливо коли є простий рецепт і покрокове керівництво. Специфіка страви така, що з ним зможе впоратися навіть дитина, звичайно, під безпосереднім контролем дорослих.

Набір продуктів

  • 300 грам м’якоті гарбуза;
  • 2 середніх яблука;
  • 1 склянка манної крупи;
  • 125 грам цукрового піску;
  • 3 курячих яйця;
  • 5 столових ложок вершкового масла;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1 щіпка кориці і мускатного горіха.

Спосіб приготування

  1. Для початку варто підготувати начинку для пирога. Для цього слід розрізати гарбуз, почистити її, видалити шкірку і акуратно натерти потрібну кількість на крупній тертці або нарізати на невеликі шматочки.Рецепт шарлотки без борошна
  2. З яблуками потрібно вчинити приблизно так само. Помити і підсушити рушником, видалити серцевину, зняти шкірку і також швидко нарізати або натерти на крупній тертці.Рецепт шарлотки без борошна
  3. Шматочки гарбуза і яблука слід пересипати в одну миску, перемішати і зверху посипати цукром. Щоб яблука не почорніли їх можна злегка присипати лимонною кислотою або збризнути лимонним соком, а краще не відкладати начинку на тривалий час.
  4. Тепер потрібно завести тісто. Для початку яйця потрібно збити з цукром до появи пишної білої піни. Потім додати мускатний горіх, корицю і збити ще раз, крім цих спецій можна використовувати ще і ванілін або будь-які інші приправи, які будуть поєднуватися з десертом.Рецепт шарлотки без борошна
  5. Так як ця шарлотка без борошна, то використовувати будемо манну крупу. Її разом з розпушувачем також слід вмішати в яєчну суміш. Тісто має вийти рідким, як для звичайної шарлотки, їм повинно бути зручно, заливати начинку.
  6. Цей рецепт не сильно відрізняється від звичних, тому випікатися пиріг буде точно так же, як і звичайний. Знадобиться форма, яку попередньо варто змастити маслом. На дно форми необхідно викласти частину начинки, потім додати рідке тісто і поверх нього залишилася начинку. Все слід акуратно розрівняти і надати гарний зовнішній вигляд.Рецепт шарлотки без борошна
  7. Останній крок – використання розтопленого вершкового масла. Рідке масло необхідно вилити поверх майбутнього пирога, як того вимагає рецепт.
  8. Випікати такі ласощі вкрай просто: для цього потрібно помістити в духовку, виставити температуру в 180-200 градусів Цельсія. Випікати коштує не більше 45-60 хвилин. Взагалі-то, залежить від специфічних рис духовки.
  9. До речі, це блюдо можна готувати і в мультиварці, так виходить навіть швидше. Її також потрібно злегка змастити маслом, викласти начинку і тісто, потім залити олією і випікати в режимі «Випічка» 60 хвилин.
  10. Як подавати ці ласощі? Рецепт ніяких особливих вимог не пред’являє. Однак якщо перед подачею посипати ласощі цукровою пудрою, то воно не тільки стане краще виглядати, а й придбає надзвичайно смачну солодку скоринку.Рецепт шарлотки без борошна



Така незвичайна шарлотка сподобається всім без винятку. А тим, хто намагається тримати себе в формі рецепт і поготів припаде до душі, адже тут абсолютно немає муки, а це дуже сильно впливає на калорійність.

Готуйте смачно і приємного вам апетиту!