Бублики – це хлібобулочні вироби з пшеничного тіста, скачані і згорнуті у вигляді кільця. Є традиційною стравою російської кухні.
Звичайно, традиція чаювання з бубликами існує вже дуже давно, але не втрачає своєї популярності і на сьогоднішній день. Тому навіть зараз є величезна кількість різноманітних видів бубликів: здобні, яєчні, солодкі, пісні, солоні, з кунжутом, цедрою, і навіть рецепт з фаршем, сиром і т. Д. Але все-таки найпопулярнішою добавкою як і раніше залишається мак, поліпшує смак вироби.
Так що ж являють собою бублики здобні? Це солодкі круглі вироби, що складаються зазвичай з борошна, цукру, дріжджів, води, маргарину (рослинного масла) з додаванням солі.
Набір продуктів
Розглянемо найпопулярніші види бубликів, рецепт яких не вимагає особливих витрат, тривалого приготування, не є особливо складним, але при всьому цьому володіє відмінними смаковими властивостями.
Отже, потрібно наступний набір продуктів:
- 400 грамів просіяного пшеничного борошна;
- 1 яйце;
- 100 грам цукрового піску;
- 100 грам вершкового маргарину;
- ½ склянки молока;
- 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
- ванілін за смаком;
- для прикраси вироби: 100 грамів маку чи можна використовувати кунжут;
- для змащення бубликів: 1 яйце і чайна ложка цукру.
Покрокова інструкція
- Розтерти яйце і цукор до однорідного стану;
- На великій тертці натерти вершковий маргарин і додати молоко;
- Поступово помішувати, додаючи борошно, а також розпушувач;
- Змушують тісто, проте, зробити це потрібно дуже швидко;
- Тісто розкачати, як ковбаску, потім нарізати на невеликі шматочки (10-15 см). Далі шматочки необхідно буде розкачати руками;
- З’єднати краї шматочків, надаючи бубликам форму;
- Викласти на лист, змастити зверху яйцем, прикрасити кунжутом або маком;
- Випікати в духовки до того, як бублики здобні не стануть рум’яними.
Якщо виконувати рецепт правильно, то в результаті вони вийдуть досить солодкими, що не солодкими, будуть практично танути в роті.
Альтернативний рецепт
Також існує й інший варіант приготування бубликів. Відрізняється він не сильно, але різниця все ж є.
Набір продуктів для приготування
- 350 – 400 грамів просіяного борошна;
- приблизно 100 грам цукру;
- курине яйце;
- 0,5 склянки молока або жирних вершків;
- 100 грам вершкового масла;
- ванілін, цедра за смаком;
- кунжут і яйце для змащування і прикраси.
Покрокова інструкція
- М’яку і просіяне борошно висипати «гіркою» на стіл або іншу рівну поверхню. Зробити невелике заглиблення в центрі вийшла «гірки».
- В окремий посуд розбити яйце, додати цукор. Заважати до тих пір, поки кристалики цукру не розчиняться. Вилити суміш в борошно.
- Додати молоко (вершки), масло, цедру і ванілін.
- Замісити тісто, однак, не варто робити це довго. Чим швидше тим краще. Відбиваємо тісто качалкою.
- Поділити тісто на кілька частин, кожну частину розкачати, як довгу тонку ковбаску, потім нарізати на шматочки потрібного розміру і ще трохи (без борошна) розтягнути руками. З’єднати кінці ковбасок, так, щоб вийшли акуратні бублика.
- Утворені вироби викласти на деко, попередньо змащений маслом. Змастити зверху сумішшю з яйця і цукру. прикрасити кунжутом.
- Поставити в розігріту духовку. Випікати до готовності.
Виходить досить багато, але не варто сподіватися, що їх вистачить на тривалий час, як правило, розлітаються бублика дуже швидко.
Смачного!