Солодка випічка

Рецепт здобних бубликів



Бублики – це хлібобулочні вироби з пшеничного тіста, скачані і згорнуті у вигляді кільця. Є традиційною стравою російської кухні.

Звичайно, традиція чаювання з бубликами існує вже дуже давно, але не втрачає своєї популярності і на сьогоднішній день. Тому навіть зараз є величезна кількість різноманітних видів бубликів: здобні, яєчні, солодкі, пісні, солоні, з кунжутом, цедрою, і навіть рецепт з фаршем, сиром і т. Д. Але все-таки найпопулярнішою добавкою як і раніше залишається мак, поліпшує смак вироби.

Так що ж являють собою бублики здобні? Це солодкі круглі вироби, що складаються зазвичай з борошна, цукру, дріжджів, води, маргарину (рослинного масла) з додаванням солі.

Набір продуктів

Розглянемо найпопулярніші види бубликів, рецепт яких не вимагає особливих витрат, тривалого приготування, не є особливо складним, але при всьому цьому володіє відмінними смаковими властивостями.

Отже, потрібно наступний набір продуктів:

  • 400 грамів просіяного пшеничного борошна;
  • 1 яйце;
  • 100 грам цукрового піску;
  • 100 грам вершкового маргарину;
  • ½ склянки молока;
  • 1 чайна ложка розпушувача для тіста;
  • ванілін за смаком;
  • для прикраси вироби: 100 грамів маку чи можна використовувати кунжут;
  • для змащення бубликів: 1 яйце і чайна ложка цукру.

Покрокова інструкція

  1. Розтерти яйце і цукор до однорідного стану;
  2. На великій тертці натерти вершковий маргарин і додати молоко;Рецепт здобних бубликів
  3. Поступово помішувати, додаючи борошно, а також розпушувач;Рецепт здобних бубликів
  4. Змушують тісто, проте, зробити це потрібно дуже швидко;
  5. Тісто розкачати, як ковбаску, потім нарізати на невеликі шматочки (10-15 см). Далі шматочки необхідно буде розкачати руками;
  6. З’єднати краї шматочків, надаючи бубликам форму;Рецепт здобних бубликів
  7. Викласти на лист, змастити зверху яйцем, прикрасити кунжутом або маком;Рецепт здобних бубликів
  8. Випікати в духовки до того, як бублики здобні не стануть рум’яними.

Якщо виконувати рецепт правильно, то в результаті вони вийдуть досить солодкими, що не солодкими, будуть практично танути в роті.

Альтернативний рецепт

Рецепт здобних бубликів

Також існує й інший варіант приготування бубликів. Відрізняється він не сильно, але різниця все ж є.



Набір продуктів для приготування

  • 350 – 400 грамів просіяного борошна;
  • приблизно 100 грам цукру;
  • курине яйце;
  • 0,5 склянки молока або жирних вершків;
  • 100 грам вершкового масла;
  • ванілін, цедра за смаком;
  • кунжут і яйце для змащування і прикраси.

Покрокова інструкція

  1. М’яку і просіяне борошно висипати «гіркою» на стіл або іншу рівну поверхню. Зробити невелике заглиблення в центрі вийшла «гірки».
  2. В окремий посуд розбити яйце, додати цукор. Заважати до тих пір, поки кристалики цукру не розчиняться. Вилити суміш в борошно.
  3. Додати молоко (вершки), масло, цедру і ванілін.
  4. Замісити тісто, однак, не варто робити це довго. Чим швидше тим краще. Відбиваємо тісто качалкою.
  5. Поділити тісто на кілька частин, кожну частину розкачати, як довгу тонку ковбаску, потім нарізати на шматочки потрібного розміру і ще трохи (без борошна) розтягнути руками. З’єднати кінці ковбасок, так, щоб вийшли акуратні бублика.
  6. Утворені вироби викласти на деко, попередньо змащений маслом. Змастити зверху сумішшю з яйця і цукру. прикрасити кунжутом.
  7. Поставити в розігріту духовку. Випікати до готовності.

Виходить досить багато, але не варто сподіватися, що їх вистачить на тривалий час, як правило, розлітаються бублика дуже швидко.

Смачного!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.