Смачні з пилу, з жару пиріжки це завжди буде радість для всієї родини. Приготувати їх за кулінарними рецептами все зможуть домогосподарки. Спробувавши дуже ніжні пиріжки, ви відразу зрозумієте що спекти їх не складе ніяких труднощів. Начинку вибирайте на свій смак.
Підійде будь-яка з картоплею, цибуля з яйцем, і навіть лівер. Припустимо, ви ласун і вважаєте за краще зовсім, тільки пампушки з маком, за основу начинки можна застосувати різний джем, свіжі нарізані яблука, родзинки, малину і так далі. Представлені варіанти приготування не містять в переліку інгредієнтів яєць, проте ви не подумайте, що таке тісто вийде найменш смачним. Тісто виключає зі складу яєць, відрізняється на смак і деяким подобається навіть більше такий варіант.
Основний рецепт приготування
Складові
- 200 мл. коров’ячого молока;
- 500 м пшеничного борошна;
- 7 ст. л. цукровий пісок;
- 1 ст. л. олія соняшникова;
- 150 м вершкове масло;
- 30 р свіжих дріжджів;
- 20 г. цукор ванільний;
- 5 м сіль.
Спосіб приготування
Для початку нашого рецепту нам необхідно підготувати всі інгредієнти. Пробіглися очима всього вистачає. Тоді приступимо до секрету простого приготування здобного дріжджового тіста.
Крок 1
Перш за все, нам знадобиться: вершкове масло, борошно пшеничне, найсвіжіші дріжджі, молочко, цукор, сіль і ванільний цукор.
Тепер треба з’єднати разом дріжджі і 3 столових ложки цукру, трохи нагріваємо молока об’ємом 70 мл і додаємо туди 4 столові ложки борошна. Поступово розмішуємо все і залишаємо в теплому місці десь хвилин на 45, цього вистачить.
крок 2
В цей же час, ждав поки здобне тісто підходить, ми беремо іншу половину молока і з’єднуємо з цукром і ванільним цукром, потім сіллю і маслом. Нам треба дочекатися, коли нагріється до однорідної маси. Після цього отставляем і охолоджуємо до потрібної температури, яка становить 37 ° С.
крок 3
Нам знадобиться, заздалегідь готова охолоджена опара. Як же її готувати, я вам розповім. Отже, замішуємо тепле молочко з маслом. Потім потроху висипаємо борошно. Замішувати тісто все ж рекомендується не менше 20 хвилин. Отримана суміш перетворюється в тісто і після цього можна перекласти в готову ємність попередньо змащеній маслом.
Укутуємо щільно будь-яким рушником або можна харчовою плівкою і ставимо в тепле комфортне місце, забувши на 1,5 години. За пройдений час, тісто не повинно липнути до вашим ручкам в процесі ліплення. В основному тісто без яєць стає дуже рихлим і еластичним, воно відмінно підійде до солодких пирогів. Здобне тісто відрізняється своєю оригінальністю смаку тим, що іноді до нього навіть не потрібна начинка. З такого тіста без яєць дуже добре випікати великодні паски!
Рецепт 2
Складові
- 10 склянок борошна;
- 500 мл. коров’ячого молока;
- 1 склянку теплої води;
- 3-4 ст. ложки соняшникової олії;
- 2-3 ст. ложки цукру;
- 175 г вершкового масла;
- 70 р свіжих дріжджів;
- 1 ч ложка солі;
- 20 р ванільний цукор.
Спосіб приготування
Крок 1
Просіявши борошно, поділіть її навпіл. Одну половину пересипте в ємність і не забудьте додати подрібнені дріжджі і 1 ст. ложку цукру. Далі все це ретельно змішати і додати теплої водички. Після замісу тіста, треба його вкрити рушником і поставити в тепле місце.
крок 2
Треба приділити трохи уваги молочку. Нагрійте 250 мл молока з вершковим маслом помішуйте до кипіння постійно, щоб воно від вас не втекло. Далі даємо охолонути і висипаємо 1-2 ст. ложки цукру, сіль і ванільний цукор. Заважати краще до повного розчинення цукру.
крок 3
Візьміть окрему миску і налийте 250 грам молока. Потім, висипаємо борошно і замішуємо тісто, щоб воно стало більш м’яким.
Тісто можна відбити, кидаючи його на робочу поверхню столу, тоді воно стане більш м’яким і щільним. З усіх боків обмазати соняшниковою олією. Укутати рушником або плівкою і поставити в тепле місце. Почекавши трохи, тісто підніметься в три рази і тоді можна приступати до пиріжків.
Здобне тісто без яєць для рогаликів
Складові
- 250 г вершкового масла;
- 2 склянки борошна;
- 1/2 склянки молока;
- 1 ч. Ложка сухих дріжджів;
- 1 ч. Ложка рослинного масла;
- 2 ст. ложки цукру;
- ванільний цукор за смаком.
Спосіб приготування
Крок 1
Беремо цукор і змішуємо з сухими дріжджами, розчинивши все це в теплому молоці. Дати настоятися в теплому місці. Як тільки почне з’являтися пінка, значить процес бродіння пішов, переходимо до наступного етапу.
крок 2
Розмішати суміш з ваніліном до однорідності і додати трохи рослинного масла. Гарненько збити. Поступово в просіяне борошно, додаючи пом’якшене вершкове масло і розтерти в дрібну крихту.
крок 3
Все змішати разом. Замісити круте здобне тісто, загорнути його акуратненько в плівку або закутати рушником. Дати настоятися в холодильнику хвилин 30, цього достатньо.
І ось тепер можна ліпити і запікати ситні пиріжки. Ви распробуете, що тісто без яєць набагато смачніше. Їжте на здоров’я!