Легкі рецепти

Салат з капусти з солодким перцем і помідорами: консервуємо в банках



Вітаю! Пропонуємо освоїти цікаву салатну заготовку на основі капустяної нарізки і соковитих червоних овочів. Салат з капусти на зиму з болгарським перцем і помідорами – в банках, з короткою стерилізацією. Потрібно лише порізати, заправити і прогріти звичним способом.

Ми любимо класику – у великій каструлі з водою, з духовкою поки що ні призвичаїлися. Ви можете використовувати будь-який метод. Простерилизованная заготовка добре зберігається до весни не тільки в прохолодному місці, але і при кімнатній температурі.

Закачування бюджетна, з доступних овочів. Крім солодкого перцю і томатів, в неї входять морква і цибуля. Поєднання радує в холодний зимовий вечір, коли лінь возитися з повноцінним свіжим варіантом, та й вибір сезонних овочів невеликий. Салат вже заправлений олією. Відкрили баночку, і вечеря наполовину готовий.

Остерігатися консервованих салатів найлогічніше на дієті для схуднення. Вони можуть потривожити апетит. А при великій кількості солі викликати затримку рідини. Хоча і ці реакції залежать від людини.

У заготівлі багато клітковини, акумулюється лікопін з перцю і томатів, збережені інші антиоксидантні каротиноїди з моркви. А яскрава соковитість побалує смакові рецептори.

Якщо ви дотримуєтеся традиційного харчування, але вас бентежать страви з оцтом, оціните тверезо, як мало оцту на порцію заготовки.

Давайте приготуємо!

Салат з капусти на зиму з перцем і помідорами

На швидку підготовку овочів піде від сили 20 хвилин. Елементарна нарізка, яку ми робимо щодня для свіжих салатів. Розкладемо овочі по банкам і простерілізуем, ось і все клопоти!

Час приготування – 20 хвилин + 30 хвилин стерилізації

Нам потрібні:

  • Капуста – 1,5 кг
  • Болгарський перець (червоний) – 700 г
  • Помідори (з щільною м’якоттю) – 2 кг
  • Морква – 700 г
  • Лук – 500 г
  • Цукор – 150 г
  • Сіль (кам’яна, грубого помелу) – 100 г
  • Олія – ​​300 мл
  • Оцет, 9% – 100 мл

Важливі деталі:

  • Вихід консервації – близько 6 літрів.
  • Використовуйте невеликі банки від 500 мл до 1 літра.

Підготуємо овочі.

Капусту шаткуємо середньої товщиною. Довжина смужок до 5-6 см. Філігранна і довга шинкування як на бочкову квашену не потрібна, якщо хочете, щоб нарізка зберегла апетитність.

Болгарський перець очищаємо від насіння і внутрішніх перетинок і нарізаємо короткими смугами. Спочатку ріжемо перець уздовж, потім кожну половину ще раз навпіл уздовж. Отримані четвертинки – на смуги поперек.

Помідори не чистимо і нарізаємо довільними шматочками, близькими до розміру 2-3-х смужок перцю, складених разом.

Якщо категорично не подобаються томатну шкурку, можна використовувати очищені помідори. Зробіть на кожному плоді насічки хрест-навхрест і залийте овочі окропом на 2 хвилини. Після цього шкірка відходить швидко і легко.

Очищену моркву натерти на улюбленій тертці. Добре вписується елементарна велика стружка, хоча тонка соломка додає витонченості та текстури.

Цибулю нарізаємо помірно тонкими півкільцями (до 0,7 мм). Така нарізка гармонійно відчувається поруч з капустою в салаті. Лук відмінно промаринуется і придбає солодкуватий смак з легкою кислинкою. Якщо ви не любите його у великій нарізці, зробіть чверть кільця. Кубики не радимо. Краса цієї заготовки в приблизно однаковому розмірі овочевих шматочків.



Расфасуем салат по банках, простерілізуем і закатати на зиму.

Всі овочі з’єднуємо у великій зручною мисці. Додаємо цукор, сіль, масло і оцет. Ретельно перемішуємо і розкладаємо по банках. Рухи акуратні, розмашисті, від низу до верху, без тиску, краще одночасно 2-мя великими ложками.

  • Ідеальний розмір банки – 500 мл. Тоді стерилізація коротка – 25-30 хвилин.
  • Якщо візьмете літрові банки – то потрібно протримати овочеву суміш на слабкому кипінні 1 годину.

Простерилізованих заготовку герметично закочує під кришку, перевертаємо і залишаємо остигати під ковдрою. Зберігаємо в темному шафі, можна при кімнатній температурі.

Хіба він не красень – цей простий і яскравий салат з капусти в банках з болгарським перцем і помідорами? Очей не відірвати, але ж в складі найпростіші інгредієнти.

Салат з капусти з літніми овочами на зиму – відео

Ще один цікавий варіант дивіться в короткому ролику. В добавок до основних овочів в ньому є огірок і класичні спеції – чорний перець, лавровий лист. Маринується овочева суміш 1 годину, при кімнатній температурі. Далі коротка теплова обробка – дочекатися кипіння і потримати на слабкому булькання 8-10 хвилин. Стерилізація не потрібна. Швидка розкладка по банкам до горлечка, закачування і повільне охолодження під ковдрою.

Інгредієнти на салат з капусти прості:

  • Помідори – 1 кг
  • Капуста – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Перець солодкий – 1 кг
  • Лук – 500 г
  • Морква – 500 г
  • Сіль – 1,5 ст. ложки або по смаку
  • Цукор – 100-120 г
  • Олія – ​​250 мл
  • Оцет, 9% – 150 мл
  • Перець чорний – 20 горошин
  • Лавровий лист -10 шт.
  • без часнику

Час приготування – 25 хвилин + 1 година маринування + 15 хвилин

Вдалих вам заготовок і смачного!

Мініатюра до статті Салат з капусти з солодким перцем і помідорами: консервуємо в банкахМініатюра до статті Салат з капусти з солодким перцем і помідорами: консервуємо в банках



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.