Солодка випічка

Шарлотка з капустою



Шарлотка з капустою готується дуже легко. Вона також як шарлотка з яблуками добре поєднується з гарячим чаєм на сніданок, але є більш поживною, завдяки капусті, що входить в рецепт.

Шарлотка – це традиційно солодка страва. Зазвичай її намагаються приготувати з яблуками. Російську шарлотку, придуману на початку 19 століття в Лондоні для російського царя кухарем, які служили у нього на службі, готують теж не з капустою, а з бісквітом, баварським кремом і збитими вершками. Як з’явилася шарлотка з капустою – це такий же спірне питання, як і назва страви «шарлотка».

Капустяна шарлотка в духовці

Продукти

  • капуста 510 г;
  • борошно 105 г;
  • цукор 8 г;
  • перець мелений;
  • розпушувач 1 ч. л .;
  • яйця 3 шт .;
  • сіль.

Приготування

  • Капусту шаткують, а потім подрібнюють за допомогою блендера. Солять і перчать за смаком.
  • Замішують тісто. Розбивши в миску яйця, всипають розпушувач, сіль, цукор, борошно. Все перемішують. В кінці додають подрібнену капусту.
  • Виливають у форму, змащену маслом, і ставлять в духовку. Випікають близько півгодини при температурі 205 градусів.
  • Готову шарлотку нарізають, і подають до чаю.

Шарлотка з капустою

З тушкованою капустою

Продукти на рецепт

  • цукор 11 г;
  • розпушувач 15 г;
  • сіль 5 г;
  • борошно 105 г;
  • капуста 495 г;
  • яйця 3 шт .;
  • сухе молоко 12 г;
  • перець мелений;
  • масло пісне 40 г;
  • масло вершкове 45 г.

 Рецепт приготування

  1. Починають приготування з начинки. Миють капусту і дрібно шаткують. Розігрівають сковороду з вершковим маслом, викладають в неї капусту, обсмажують і тушкують 10 хвилин на середньому вогні. В кінці солять і перчать за смаком. Якщо капуста молода можна обійтися без обсмажування. Просто нашаткувати капусту і пом’яти її з сіллю і перцем.
  2. З яєць і борошна потрібно приготувати своєрідний бісквіт з невеликим вмістом цукру. Всипають розпушувач. Тісто має вийти пишним і м’яким. У збиті яйця додають олію, ложку сухого молока і щіпку солі. Всипають борошно, швидко перемішують, і заливають тестом тушковану капусту, в змащеній маслом формі.
  3. Ставлять пиріг в духовку на півгодини. Запікається він при температурі 220 градусів. Якщо верх в духовці підгорає, пиріг можна закрити фольгою.
  4. Подають з чаєм.

Разом з капустою в рецепт такого пирога можна додавати будь-які сподобалися вам продукти (або ті, що є в холодильнику): шинку, сир, обсмажені печериці з цибулею, журавлину або сосиски.

Шарлотка на кефірі

Шарлотка з капустою

Продукти на рецепт

  • розпушувач 1 ч. л .;
  • кунжут;
  • сіль;
  • кефір 245 г;
  • капуста 510 г;
  • яйця 3 шт .;
  • кріп;
  • масло вершкове 45 г;
  • перець мелений.

Рецепт приготування

  1. Капусту для такого пирога беруть молоду. Її нарізають, шаткують, солять і перчать за смаком. Гасять на сковороді у вершковому маслі 10 хвилин. Додають в капусту нарізану зелень кропу за смаком.
  2. На кефірі потрібно приготувати тісто. Розбивають в миску з кефіром одне яйце. Солять, додають розпушувач, всипають борошно і перемішують. В окремій мисці збивають 2 яйця.
  3. На деко застеляють харчової пергамент, змащують його олією. Виливають частина тесту на підготовлений лист, викладають зверху капусту. Заливають капусту двома збитими яйцями. Зверху виливають тісто, присипають пиріг за бажанням кунжутом. Випікають 20-30 хвилин при температурі 210 градусів. Коли капустяна шарлотка готова, її розрізають, подають із зеленню і майонезом.

У такий пиріг можна крім капусти додавати найрізноманітніші начинки: картопля, гриби, м’ясний фарш. Шарлотка з капустою і м’ясом стане живильним блюдом, а не легким десертом.



Шарлотка з капустою і сиром

Шарлотка з капустою

Продукти на рецепт

  • яйця 2 шт .;
  • кефір 245 мл;
  • борошно 5 ст. л .;
  • сіль;
  • капуста 495 г;
  • перець;
  • кріп;
  • пісне масло 1 ст. л .;
  • сир твердий 95 г.

Рецепт приготування

  1. Капусту подрібнюють за допомогою шинкування. Мнуть як для засолювання руками з сіллю і перцем. Розігрів сковороду, виливають на неї столову ложку олії. Викладають капусту на сковороду, обсмажують 5 хвилин. Зменшують вогонь, і гасять капусту до готовності.
  2. Потрібно приготувати тісто з кефіру і двох яєць, щіпки солі і борошна. Тісто має вийти рідким. Змащують силіконову форму для випічки пирогів олією. Викладають в форму капусту, присипають капусту зеленню кропу. Зверху виливають готове тісто. Ставлять форму з тестом в духовку на 180 градусів. Через півгодини пиріг дістають, і посипають натертим на крупну тертку твердим сиром. Знову ставлять в духовку на 10 хвилин.
  3. Готовий пиріг виймають з форми, подають зі сметаною і гілочкою зелені.

Шарлотка з капустою готується з «бісквітного» тесту на яйцях і борошні або з тіста на борошні і кефірі. Замість кефіру можна додати в пиріг нежирну сметану. Додавати розпушувач, особливо в тісто на яйцях не обов’язково. Спробуйте приготувати рецепт «шарлотка з капустою», приклавши власну фантазію і смак, і він вийде чудовим.

Смачного!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.