Святкові салати
У меню на 8 Березня завжди включають салати, зазвичай вечеря починається саме з них.
Анастасія
Досить простий, але при цьому смачний салатик. Для нього знадобиться 300 г шинки, варена куряча грудка, невелика баночка моркви по-корейськи. Також туди додають пекінську капусту (невеликий качан), 3 варених курячих яйця, жменьку горіхів, майонез для заправки.
1. Спочатку капусту шаткують і складають у посуд для салату. Дехто воліє її трохи придушити.
2. Шинку нарізають квадратиками або у вигляді прямокутника, висипають у салатник.
3. До них додають моркву по-корейськи.
4. Грудку відварюють або смажать, подрібнюють, теж викладають у салатник.
5. В окремій ємності збивають яйця, додають туди 2 ст. ложки, а потім. л. води і трохи борошна. Омлет смажать на сковорідці, якщо вона маленька, то роблять кілька. Його також нарізають соломкою і додають у миску.
6. Салат заправляють майонезом, за необхідності солять.
Порада! Якщо не хочеться у святкову страву додавати майонез, то його замінюють на сметану.
Моя прекрасна леді
Для столу на 8 Березня зазвичай підбирають прості та при цьому легкі страви, щоб їх оцінили дами. На його приготування йде не більше 20 хвилин.
Для нього знадобиться качан пекінської капусти, 200 г шинки або ковбаси, баночка кукурудзи, майонез для заправки та 2 пачки сухариків.
1. Капусту шаткують або просто дрібно ріжуть.
2. Шинку теж подрібнюють.
3. В окремій ємності змішують шинку з кукурудзою (її сік зливають) і капустою.
4. До них додають усю пачку сухариків.
5. Салат заправляють майонезом, за необхідності солять.
Його готують за 10-20 хвилин до подачі на стіл, щоб сухарики встигли розм'якнути. Також варто враховувати, що салат на святковий стіл подають у такій кількості, щоб його одразу з'їли, оскільки коли сухарики розмокнуть, він уже буде не таким смачним.
Гаряча страва
Страви на 8 Березня підбирають з урахуванням того, що подобається жінкам, які за ним зберуться. Зазвичай на свято підбираються рецепти з рибою або птицею.
Сибас у гранатовому соусі
Ніжне рибне філе з хрусткою скоринкою і пікантним соусом напевно сподобається жінкам. Готувати страву найкраще з використанням тушки сибаса, видаливши заздалегідь усі кістки. Також для нього знадобиться гілка чебрецю, базиліка, зубчик часнику, оливкова олія, сіль і перець.
Соус готують із 4 гранатів, 70 мл червоного вина, також туди додають ст. л. звичайного або кукурудзяного борошна.
1. Філе розморожують або готують тушку, щоб там не траплялися кістки.
2. Його промивають і викладають на дерев'яну дошку, щоб зайва рідина стекла. При цьому на філе роблять надрізи через кожні 2 см.
3. Тушку натирають сіллю та чорним перцем.
4. Сковороду розігрівають на плиті, потім додають оливкову олію. Коли вона розігріється, у сковороду кладуть базилік і чебрець. Часник натирають на тертці або просто ріжуть на кілька частин.
5. Як тільки аромати розкриються повною мірою, філе викладають на пательню шкіркою вниз.
6. Рибу готують на середньому вогні, щоб золотиста скоринка залишилася внизу, а м'якоть не змінилася.
7. Філе перевертають і готують із другого боку 1-2 хвилини. Рибу перекладають на тарілку з паперовим рушником, щоб із неї стік зайвий жир.
8. Приступають до приготування соусу: гранати ріжуть навпіл і вичавлюють із них сік.
9. Сік виливають у сотейник, туди додають перець, вино, сіль, борошно для загустіння.
10. Щоб страва вийшла смачною, соус томлять на повільному вогні та випарюють рідину доти, доки не влаштовуватиме консистенція.
Порада! Гранати краще вичавлювати над ситечком, щоб у соус не потрапили кісточки.
Щоб сервірування святкового столу до 8 Березня виглядало органічно, у центр великої тарілки викладаю гарнір, поруч кладуть шматочки риби і в невеликій ємності подають соус.
Картопля з курячими стегенцями
Така страва розрахована приблизно на 4 порції, тому за необхідності кількість інгредієнтів збільшують. Можна приготувати вечерю для всієї родини, при цьому з рецептом впорається навіть людина без особливих кулінарних навичок.
Для нього знадобиться приблизно 700 г стегенець (4-5 шт.), стільки ж картоплі, невеликий шматок копченої грудинки, банка оливок, болгарський перчик. Також використовується часник, петрушка, маленька упаковка сиру фета.
Цікаво! Стегенця можна замінити будь-якою іншою частиною птиці, а ось від грудинки краще не відмовлятися, оскільки вона надає страві пікантності.
1. М'ясо розрізають уздовж кістки на 2 частини, змащують сіллю і перцем.
2. Грудинку і болгарський перчик подрібнюють.
3. Картоплю нарізають на не дуже великі кубики, якщо вона молода і дрібна, то залишають цілісною.
4. Деко змащують олією або застеляють його фольгою. Туди складають усі інгредієнти, перемішують, солять, перчать, ставлять у розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 50 хвилин.
5. У цей час готують оливки (видаляють кістки) і ріжуть фету.
6. Можна повністю приготувати страву або додати оливки з сиром за 10 хвилин до цього, потім страву назад ставлять у духову шафу.
7. Зелень (більше підходить петрушка) подрібнюють, часник ріжуть або натирають.
8. Решту інгредієнтів розподіляють по готовій гарячій страві. Якщо не подобається смак свіжого часнику, то святкову страву ще ставлять у духовку на 2 хвилини.
Три святкові рулети
Цю закуску вважається універсальною, оскільки тут пропонується відразу кілька смаків. Так підвищується шанс, що закуска на Восьме березня сподобається всім гостям. Недолік тільки один – потрібно багато інгредієнтів.
1. Перший рулет готують із червоною рибою, для цього більше підходить солона форель.
2. Для кожного рулетика готують хліб, у тостів обрізають усі скоринки.
3. На святкову закуску нарізають рибу. Рулетики зручніше закочувати, якщо вона не дуже товста.
4. На стіл вистилають прозору харчову плівку, на неї викладають шматочки риби і змащують їх майонезом.
5. Поверх цього кладуть хліб і трохи розгортають його качалкою.
6. Його промазують сирним сиром, насипають свіжу зелень. Використовуючи плівку рулетик згортають.
Закуску для столу до 8 Березня згортають у вигляді цукерки і прибирають у холодильник на хоча б на 4-6 годин, щоб він просочився.
За таким же принципом згортають інші 2 рулети, але їх залишають просочуватися на 6-8 годин.
Ніжні десерти
Десерт на 8 Березня вважається обов'язковою частиною святкового столу. Дівчата зазвичай люблять солодощі, тому не варто позбавляти їх цього.
Сирний десерт
Якщо не хочеться довго стояти біля плити, то слід взяти рецепт без випічки. Для нього знадобиться 500 г сиру, маленька баночка сметани (краще взяти жирну, але підійде і 10%). Загусником тут виступає желатин, його потрібно 30 г, а також фрукти і трохи цукру.
1. Сир змішують зі сметаною. Якщо він зернистий, то краще перебити його занурювальним блендером.
2. У десерт додають мед або цукор, якщо дівчина не дотримується ПП.
3. Желатин готують так, як рекомендує виробник. Зазвичай його заливають склянкою теплої води на 10 хвилин. У деяких випадках його нагрівають на плиті доти, доки маса не стане досить густою.
4. Желатин додають у сир і перемішують його.
5. У силіконову форму викладають нарізані фрукти або ягоди, а потім заливають сирну масу.
Десерт ставлять у холодильник на 2 години, щоб він охолов. Потім її витягують із силіконової форми та подають до столу. Додатково в тарілці його прикрашають свіжою м'ятою або фруктами.
Шоколадні кекси
Фондан із рідкою начинкою легко готується, але при цьому виходить дуже ніжним. Для нього знадобиться плитка гіркого шоколаду, 50 г масла, 2 яйця, 2 ч. л. какао, 30 г борошна, кілька крапель рому або його ароматизатора, 30 г цукру.
1. Шоколад разом із маслом топлять на водяній бані.
2. В окремій мисці яйце збивають із цукром, а потім додають їх до розплавленого шоколаду. Для цього беруть м'яку лопатку або вінчик. Туди ж додають ром або його ароматизатор.
3. Борошно просівають і додають його в ємність із шоколадом. Розбивають грудки, щоб вийшла однорідна маса.
4. Тісто розподіляють по формочках, попередньо змастивши їх олією. Деякі присипають її їхнім какао. Духовку розігрівають до 200 градусів і випікають 5-7 хвилин.
Фондан прикрашають морозивом, фруктами, ягодами, м'ятою або рідким шоколадом.
Якщо заздалегідь подумати, що приготувати на 8 Березня, то вдасться скласти меню, яке сподобається всім гостям і точно догодить дамам у цей чудовий день.