Домашні тістечка

Тістечко безе: рецепти з фото крок за кроком



Любителі солодкого не проти спробувати тістечко безе. Повітряний десерт привертає до себе особливу увагу. Простий спосіб приготування, приголомшливий смак роблять ласощі таким популярним.

Рецептів приготування безе дуже багато. Більшість з них базується на використанні мінімального набору продуктів. Якщо господиня бажає приготувати що-небудь незвичайне, не витративши при цьому багато часу, безе стане відмінним вибором. Маленькі десерти ніби тануть у роті, вони нікого не залишать байдужими.

Тістечко безе з кремом

Тістечко безе з кремом

Тістечко безе з кремом користується особливою популярністю. Щоб їх приготувати доведеться затратити трохи часу. Однак, набравшись досвіду, і цей варіант виконати не складе труднощів. Крем виходить ніжним і легким. Як діти, так і дорослі з задоволенням спробують тістечко.

Складові:

Для безе:

  • яєчні білки – 5 шт .;
  • цукрова пудра – 250 г;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • сіль – щіпка;
  • лимон – 3 часточки;
  • лимонний сік – 10 г.

Для крему:

  • яєчні жовтки – 2 шт .;
  • вершкове масло – 100 г;
  • молоко – 50 мл;
  • цукор – 50 г.

приготування:

Дістати з холодильника яйця, білки повинні бути кімнатної температури. Підготувати посуд. Використовувати можна тільки порцелянові, скляні, металеві тарілки. Посуд знежирити лимонною часточкою, протерти насухо.

Білки відокремити від жовтків

Розігріти духовку до температурного режиму 200 градусов.Отделіть білки від жовтків. Білки викласти в суху, чисту посуд. Налити в каструлю теплу воду, зверху встановити тарілку з білками. Вони повинні прогрітися приблизно до 25 градусів. Білки потрібно нагрівати для того, щоб вони були більш еластичними і змогли тримати форму.

збити білки

У теплі білки засипати сіль, перемішати. Найкраще скористатися міксером. Починати потрібно з мінімальної швидкості, постійно збільшуючи потужність. Невеликими порціями засипати цукрову пудру, не перестаючи помішувати. Ввести ванільний цукор, кілька крапель соку. Добре збити. В результаті вийде пишна, густа, щільна маса.

Додати цукор

Щоб тістечка безе вийшли хрусткими, потрібно добре збити білки. Маса повинна триматися на лопатях віночка. При цьому необхідно вчасно зупинитися. В іншому випадку білок почне розшаровуватися. Взяти деко, застелити його пекарської папером. Заповнити кондитерський мішок білкової масою. Можна взяти поліетиленовий пакет, і зрізати куточок.

Відсадити масу на деко

На деко видавити невеликі меренги. Вони повинні бути спіралевидної форми, не більше 5 см в діаметрі. Поставити деко в духовку, випікати блюдо при температурі 200 градусів не більше 5 хвилин. Знизити температуру до 100 градусів, випікати безе ще протягом півгодини.

Випекти в духовці

Протягом цього часу духовку відкривати не рекомендується. Інакше меренги перетворяться в коржі. Вимкнути духовку, дати тістечком трохи охолонути. Тим часом зайнятися приготуванням крему. Взяти ківш, залити яєчні жовтки, молоко, ввести цукор.

приготувати крем

Поставити посуд на невеликий вогонь, довести до кипіння. При цьому постійно потрібно помішувати. Прибрати ківш з плити, дати масі охолонути. Викласти в миску розм’якшене вершкове масло, збити віночком до отримання однорідного стану.

З’єднати масло з яєчно-молочної сім’ю. Все збити. Для зручності варто скористатися міксером. Крем повинен вийти густим, повітряним. Згідно з цим рецептом залишилося лише зібрати тістечка безе. Дно меренги змастити кремом, з’єднати з іншим тістечком.

Прибрати десерт в холодильник на годину. Це дозволить крему застигнути і придбати потрібну консистенцію. Після закінчення відведеного часу тістечка викласти на блюдо, можна подавати до столу.

Домашні тістечка безе

домашнє безе

З мінімального набору інгредієнтів можна з легкістю приготувати повітряний десерт. Таке частування не соромно подати і до святкового столу. Процес приготування досить простий, починаюча господиня впорається з роботою без праці. Мініатюрні тістечка привертають загальну увагу. Особливо вони припадуть до смаку дітям. Малюки з радістю спробують ласощі.

Складові:

  • яєчні білки – 5 шт .;
  • ванілін – 1 пакетик;
  • цукор – 180 г.

приготування:



  1. Процес приготування нескладний. Однак, дотримуватися деяких правил все ж варто. В першу чергу необхідно акуратно відокремити жовтки від білків. У цьому випадку вдасться отримати повітряні меренги.
  2. Вилити білки в чисту, суху посуд. Збити їх до утворення щільної піни. На це піде не більше 5 хвилин.
  3. У яєчну масу ввести цукор. Робити це потрібно не поспішаючи, постійно збиваючи суміш.
  4. Додати ванілін, все перемішати.
  5. Перевірити чи готова консистенція можна наступним чином. Ложкою потрібно зачерпнути масу, і перевернути її. Якщо крем не падає і не розтікається, можна приступати до подальшої роботи.
  6. Як зробити тістечко безе цікавить багатьох господинь. Відповідь досить проста. Для початку підготувати лист, застелити його папером.
  7. Заповнити кондитерський мішок білкової масою. Видавити невелику кількість крему на папір. У результаті вийдуть маленькі тістечка.
  8. Включити духовку, встановити температуру 100 градусів, готувати протягом 10 хвилин. Дверцята духовки можна трохи відкрити.
  9. Закрити духовку, готувати безе приблизно 2 години.
  10. Після закінчення відведеного часу витягти тістечка з духовки, дати їм охолонути. Десерт готовий, можна влаштовувати сімейне чаювання.

Яскраве безе

Кольорове тістечко безе

Багато господинь віддають перевагу не тільки готувати повітряні тістечка, але і прикрашати їх яскравими фарбами. Кольорові меренги привертають до себе особливу увагу. Від частування будуть в захваті як дорослі, так і діти.

Яскраві безе зможуть зайняти почесне місце на святковому столі. Особливо, якщо це стосується дитячого свята.

Складові:

  • яєчні білки – 4 шт .;
  • цукрова пудра – 150 г;
  • харчові барвники – на свій розсуд.

приготування:

  1. Багато господинь задаються питанням, як приготувати тістечко безе. В цьому немає нічого складного. Для початку варто підготувати інгредієнти.
  2. Відокремити білки від жовтків, для приготування страви будуть потрібні тільки білки. Робити це потрібно акуратно, щоб жовтки не були в білкову суміш.
  3. Вилити білки в чисту, суху посуд, добре збити. Для зручності можна скористатися міксером. Збивати яйця протягом 5 хвилин.
  4. Невеликими порціями засипати цукрову пудру, при цьому постійно помішуючи.
  5. Отриману масу розділити на 3 рівні частини.
  6. Взяти барвники, кожну частину пофарбувати в свій колір.
  7. Підготувати кондитерський мішок, викласти кольорові суміші.
  8. Підготувати деко, застелити папір. Видавити масу з мішка, повинні вийти невеликі різнокольорові меренги.
  9. Розігріти духовку до 110 градусів, готувати тістечка протягом 1,5 години.
  10. Після закінчення відведеного часу вимкнути духовку, залишити безе всередині на годину.
  11. Витягти тістечка з духовки, викласти на блюдо. Можна пробувати барвистий десерт на смак і пригощати всіх бажаючих.

Горіхові безе

Безе з горіхами

Наступний рецепт допоможе дізнатися, як приготувати тістечко безе в домашніх умовах. Кожна господиня хоче догодити своїй родині. Тому їй доводиться винаходити нові рецепти страв, при цьому проводити багато часу на кухні.

Якщо в кулінарній книзі є класичний рецепт приготування безе, то можна без зусиль створювати і власні варіанти. Для різноманітності потрібно вводити улюблені інгредієнти, трохи змінюючи рецептуру. У результаті вийдуть повітряні тістечка, які не залишать байдужими нікого.

Складові:

  • яєчні білки – 2 шт .;
  • цукрова пудра – 200 г;
  • волоські горіхи – 50 г.

приготування:

  1. Відокремити білки від жовтків. Для приготування безе будуть потрібні тільки білки.
  2. Підготувати чисту, суху посуд. Вилити в неї білки, збити. Найкраще скористатися міксером. Це дозволить за 5 хвилин отримати густу, пишну піну.
  3. Невеликими порціями засипати до білкової маси цукрову пудру. Масу постійно помішувати.
  4. Розігріти духовку до 130 градусів.
  5. Взяти деко, застелити пергамент.
  6. Підготувати кондитерський мішок, залити в нього приготовану суміш.
  7. Видавити на пергамент невелику кількість крему. Тістечка повинні бути маленькими, приблизно 5 см в діаметрі.
  8. Зверху безе посипати горіхами.
  9. Готувати страву протягом 1,5 години.
  10. Після закінчення відведеного часу духовку вимкнути, а десерт залишити всередині ще на годину.
  11. Готові тістечка викласти на блюдо, можна всіх кликати до чаювання.

Безе є улюбленим частуванням як дітей, так і дорослих. Приготувати їх нескладно. При бажанні кожна господиня зможе побалувати всю сім’ю приголомшливим ласощами.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.