Соуси

Топ 15 найсмачніших рецептів приготування соусів до м’яса



м'ясо в соусі

Основним компонентом підливки до яловичини є вершки, сметана. Спосіб приготування таких продуктів у загальних рисах однаковий. Однак, у кожному унікальному присутня своя родзинка.

  • До вареної або тушкованої яловичини відповідає соус, який приготований на жирній основі. Яловичину, приготовану смаженням, розбавляють кисло-солодким соусом.
  • Використовуване борошно обов'язково обсмажують без олії до карамельного кольору.
  • Вершковий соус до м'яса, що подається, краще розбавити грибами, приправами натуральними.
  • До цього м'яса соус подається в холодному вигляді, попередньо змащеним вершковим маслом.

На прилавках магазинів можна зустріти різні соуси. Однак, з приготованими своїми руками, не йдуть у порівняння.

Як приготувати 15 соусів своїми руками до м'яса

Сметанно-вершковий соус до м'яса

соус із м'ясом

Використані продукти:

  1. Довести до карамельного вигляду 35 г борошна на сухій сковорідці.
  2. 30 г масла розтопити і всипати в нього готове борошно, ще раз обсмажити.
  3. Повільно вливаючи 200 мл вершків, ретельно перемішуйте вміст сковороди, розминаючи всі грудочки.
  4. Томіть до надання густоти соусу, не забуваючи солити на свій смак.
  5. Останнім пунктом, знявши з вогню, додавайте залишене масло і сметану.

Підходить охолодженим до м'яса, приготованого в будь-якому вигляді.

Соус вершковий із зеленню

соус для м'яса рецепти

Використані продукти: до попереднього складу (за винятком сметанки) додаємо зелень петрушки та свіжий естрагон.

  1. Борошно довести до карамельного вигляду на сковорідці.
  2. Тонкою цівкою влити вершки, помішуючи масу на сковороді, руйнуючи грудочки.
  3. Приготовану зелень (помиту, підсушену, порізану) активно змішують з олією.
  4. Змішують обидві частини приготованих речовин і остуджують.

Чудово поєднується з різними видами яловичини. У соус можна додати улюблені спеції.

Естрагонний беарнез

соус до свинини

Так називається складний соус з унікальним запахом. До тушкованого м'яса це найкраща добавка.

Спосіб готування продукту.

  1. М'ясо тушкується у воді 1,5 години в закритій каструлі без спецій.
  2. У неприпалюваній сковороді пасерується стебло цибулі-шалот в олії.
  3. Викласти туди ж 100 г сметани з 4 г гірчиці, каперси з ½ ч. л., 1,5 ст. л. порубаного естрагону. Поварити 2 хвилини.
  4. Зняти все з вогню, влити в м'ясо отриманий соус, дати настоятися 40 хвилин.

Найкращий гарнір – пюре картопляне.

Бешамель до м'яса

соус для м'яса

Приготований соус підійде дітям і дорослим.

  1. Розігріти сковорідку, підсушити 1 ч. л. борошна.
  2. Остуджене борошно всипати в каструлю, залити 100 мл молока, розмішати, залишити близько півгодини.
  3. Довести до кипіння, потомити до загустіння.
  4. Додати 1 ч. л. масла вершкового, остудити.

Соус до стейка

соуси до м'яса рецепти

Інгредієнти: 8 ст. л. вершкового масла, 5 штук пера цибулі, 3 зубки часнику, цибуля-шалот, 1,5 ст. л. хрону, 1,5 ст. л. діжонської гірчиці, 3 ч. л. л. чебрецю, щіпка чилі, на свій розсуд: сіль, перець.

Змішати подрібнені інгредієнти краще в скляному посуді, дати постояти 7 хвилин і знову збити. Підлива готова. Зберігається в холоді, до повторного вживання розігріти.

Підлива з паприкою

соус для м'яса рецепти

Ще один варіант соусу без варіння. Пучок дрібно нарізаної петрушки, пару видавлених зубків часнику змішати зі 150 г сметани, на кінчику ножа куркуми, кожного виду мелених перців, чилі, паприки, паприки. Ще раз все збити і готово!

Звичайний соус для м'яса

соуси для м'яса

2 ст. л. вершкового масла розігріти, випарувати воду, додати 2 столові ложки борошна, довести до карамельного відтінку, влити трохи води, солі та проварити. Закип'ятивши суміш, додати 1 чайну ложу вершкового масла, 2 столові ложки сметани, подати до столу.

Яєчний соус

соуси для м'яса

Помістити 20 г борошна в розтоплені 20 г масла вершкового і засмажити до карамельного кольору. Потім влити 300 г бульйончика. Приохолодити і влити жовток помішуючи. Потомити 10 хвилин, додати сіль і поперечити.

Дуже добре поєднується з яловичиною, яку запекли, тушкували, відварили.

Китайський кисло-солодкуватий соус

соус до стейка з яловичини



соуси до м'яса

Подрібнену масу 3 зубки часнику, 2 цибулини, корінця імбиру смажимо на сковороді 2 хвилини. Вливаємо в емальовану каструлю по 2 ст. л. соєвого соусу, білого вина, оцту, томатної пасти, розігріваємо, додаємо 2 ст. л. сої, білого вина, оцту, томатної пасти. л. цукру. Окремо розводимо 1 ст. л. крохмалю і теж додаємо в ємність у момент закипання. Тепер усю суміш повертаємо в сковорідку до овочів, томимо до бажаної густоти. Закінчуємо приготування соусу збиванням усієї маси.

Ваші домашні будуть дуже задоволені.

Італійський Сальса-Верде

соус для м'яса

Ця пікантна зелена італійська зелена добавка до м'яса готується всього 10 хвилин.

Дрібно нарізані 2 пучки петрушки, 2 пучки цибулі-порею, 2 гілочки м'яти змішати з 1 ч. л. каперсів, 3 шт. подрібнених анчоусів, 1 видавленим зубком часнику з додаванням соку 1 лимона і 3 ст. л. оливкової олії. Маса, що ретельно перемішується, – є італійський соус, що вийшов.

Вершковий соус із зеленим перцем

соус для яловичини

Виготовляється приблизно 15 хвилин із незвичайними смаковими поєднаннями. Поєднується з різними видами м'яса в різних видах приготування.

2 ст. л. оцту довести до кипіння, додати в нього склянку курячого бульйону, випарюючи вміст на половину. Додати дрібно нарізаний зелений перець (2 ч. л.). У закипілий продукт опустити 4 ст. л. вершків, трохи потомити.

Соус молочний

соус із м'ясом

Цибулю (2 шт.), нарізаний півкільцями обсмажують до напівпрозорості, додають борошно (3 ст. л.) і засмажують до золотистого. Повільно, перемішуючи вливають 300 мл молока. При закипанні знімають з вогню, додають потрібні спеції і подають до м'яса.

Соус коричневий

соуси до м'яса рецепти

Спеції: по ½ ч. л. чебрецю, петрушки, 1 лист лаврового листа, 8 горошин запашного перцю, загорнути в марлю, зв'язати мотузочкою для зручного діставання. У топлене масло додати нашатковані цибулю та моркву, засмажити. Всипати 30 г борошна, на слабкому вогні довести масу до коричневого кольору. Потихеньку влити 3 склянки бульйону, 2 ст. л., 2 ст. л. л. томат-пасти, пакетик зі спеціями, довести до кипіння, томити 30 хвилин.

Такий соус прикрасить будь-яку м'ясну страву.

Соус сметанний за 5 хвилин

соус для м'яса рецепти

Подається до м'яса, що пройшло смаження або тушкування.

100 г сметани змішати з 2 ст. л. л. майонезу і 3 видавленими зубками часнику. Суміш посолити з додаванням 1 ч. л. томат-пасти. л. базиліку та перцю. Суміш дуже добре збиваємо і подаємо до столу.

Кисло-солодкий соус до свинини на пару

До 500 г журавлини, 1 нарізаної невеликими часточками цибулини додати 1 склянку води, довести до кипіння, тушкувати 10 хвилин, збити блендером. Приєднати до маси 150 мл яблучного оцту та ¼ ч. л. кориці з подальшим додаванням перцю і солі, закип'ятити, потомити до в'язкості кетчупу, перед вживанням охолодити.