Соуси

Топ найкращих рецептів приготування паски: швидко, смачно, оригінально



рецепти паски в домашніх умовах із фото

Сирна паска легка і швидка в приготуванні, сподобається всім членам сім'ї. Простий рецепт зі звичних продуктів.

Готується без випічки з додаванням будь-яких сухофруктів. Форму для сирної паски краще взяти спеціальну, щоб під пресом, зайвий сік міг витекти.

форма для сирної паски

Також можна використовувати друшляк.

паска із сиру

Продукти за рецептом:

Сир 800 г Сметана 130 г Вершкове масло 100 г Ванільний цукор або ванілін 1 ч.л. Сухофрукти Цукрова пудра

Етапи готування:

  1. Усі сухофрукти замочуємо у воді, добре промиваємо від піску і висушуємо.
  2. Сир збиваємо блендером у сирну масу.
  3. Інгредієнти перемішуємо – сир, сметану, олію, сухофрукти, цукрову пудру і ванілін.
  4. Форму для великодньої паски застеляємо марлею, щоб зайва волога стекла і викладаємо туди отриману суміш. Ставимо під прес на 10-12 годин у холодильник.
  5. Дістаємо паску і посипаємо сухофруктами, шоколадом або присипкою.

сирна паска без випічки

Класична заварна паска

Продукти за рецептом:

Сир (перевага від 5% жирності) 450 г. Жовток 4 шт. Молоко 0.5 л Борошно 1.5 ст.л Вершкове масло 100 Цукор, ванілін, сухофрукти, кондитерські посилки за бажанням.

паска рецепти приготування

Етапи приготування:

  1. Робимо заварний крем. Збиваємо жовтки кілька хвилин, поступово вмішуємо цукор, молоко, борошно. Отриману масу підігріваємо на вогні, помішуючи, поки маса почне густіти. Вимикаємо газ і даємо їй охолонути.
  2. Сир добре перетираємо блендером.
  3. Додаємо інші інгредієнти – масло, заварний крем, сухофрукти, ванілін.
  4. Форму застеляємо марлею. Викладаємо отриману суміш і ставимо під прес на 10-12 годин у холодильник
  5. Готову паску дістаємо з форми і прикрашаємо шоколадом, присипкою або сухофруктами.

рецепт паски без дріжджів

Паска сирна різнокольорова

  1. Повторюємо всі етапи готування сирної або заварної паски. Додатково потрібні заморожені ягоди та крохмаль. Відмінно підійде малина та полуниця.
  2. Ягоду необхідно розморозити і добре перетерти. Ситом або марлею прибираємо кісточки.
  3. Переливаємо отриману масу в каструлю, додаємо 1 столову ложку крохмалю і на повільному вогні доводимо до густоти джему. Даємо час охолонути.
  4. Сирну масу ділимо на 2 частини. В одну з частин додаємо ягідний джем.

рецепти на Великдень 2021

Викладаємо у великодню форму шарами і ставимо під гніт на 10-12 годин.

Рожева сирна паска

Джем, який ми зробили в минулому рецепті, вмішуємо у всю масу, а потім перекладаємо у форму.

простий рецепт домашньої паски

Сирна паска з шоколадом.

Замість джему додаємо шоколадну крихту

що готують на Великдень

Класична паска з родзинками

Це найпоширеніший і найпростіший рецепт паски в духовці.

Важливою умовою при приготуванні пасок є постійна тепла температура, щоб тісту було комфортно.

куліч із родзинками

Продукти для рецепта

Борошно 500 г Молоко 500 мл Цукор 100 г Масло вершкове 50 г Яйце 2 шт Сухі дріжджі 15 г Розпушувач 10 г Родзинки, кондитерська присипка

Етапи готування:

У рецептах, де є дріжджі для початку готується опара. Дріжджі продукт вибагливий – полюбляє помірно тепле та спокійне місце. Тому опару роблять у теплому молоці або воді з додаванням цукру. Тісто не любить, щоб його сильно довго м'яли руками.

  1. Дріжджі розмішуємо в молоці, додаємо частину цукру і борошна. Опару ставимо в тепло на півгодини. У роботі дріжджі почнуть рости в розмірі та пузиритися.
  2. В опару вбиваємо яйця, розтоплене масло, цукор, розпушувач, ванілін, частину борошна і замішуємо тісто. Даємо тісту постояти годину, за цей час воно виросте у 2-3 рази.
  3. Додаємо борошно, що залишилося, і родзинки. Останній раз вимішуємо тісто і викладаємо у форми. У духовій шафі дріжджове тісто буде підніматися, тому закладайте форми на половину.
  4. Ставимо форми в теплу духовку і засікаємо час випікання від півгодини при температурі 180 градусів. Тісто на готовність перевіряємо сірником.

Ви можете трохи змінити рецепт і до родзинок додати інші сухофрукти, плитки шоколаду, які розтопляться в духовці, корицю або макову начинку.

Рецепт великодньої булки без дріжджів

Продукти для рецепта

Борошно 350 г Кефір 300 мл Вершкове масло 100 г Цукор 150 г Розпушувач або сода Сухофрукти Цедра лимона

Етапи приготування:

  1. Сухофрукти вимочити, добре промити, висушити.
  2. Борошно просіяти, додати натерту на тертці цедру лимона, цукор. Якщо ви використовуєте розпушувач – додавайте його в борошно. Увага, якщо ви використовуєте цедру лимона, то натирається тільки жовта частина лимона.
  3. У борошно додаємо розтоплене масло, цукор, кефір, родзинки. Якщо ви використовуєте соду, додаємо її зараз. Тісто середньої консистенції.
  4. Заповнюємо форми і ставимо в теплу духовку. Випікаємо від півгодини за температури 185 градусів. Готовність перевіряємо сірником.

Ніжна паска без яєць

Продукти для рецепта



Борошно 700 г Молоко 250 мл Сухі або свіжі дріжджі Сметана 150 мл Вершкове масло 140 мл Цукор 250 г Сухофрукти Сіль, ванілін, харчові ароматизатори за бажанням

Етапи готування:

  1. Готуємо опару. Дріжджі розмішуємо в теплому молоці, додаємо частину цукру і борошна. Миску з опарою потрібно залишити в спокої на півгодини. За цей час опара виросте в розмірі.
  2. У розтоплене вершкове масло додаємо цукор, сметану, опару, цукор, сіль, ароматизатори, сухофрукти, борошно і добре вимішуємо тісто. Ставимо його годину в тепле місце. Тісто, що піднялося, осаджуємо руками і даємо ще постояти 40-60 хвилин.
  3. Форми заливаємо тістом наполовину.
  4. Ставимо форми в теплу духову шафу і випікаємо від півгодини за температури 180 градусів. Тісто на готовність перевіряємо сірником.

рецепт паски в духовці простий і смачний

Поради:

  • Сухофрукти необхідно вимочити, промити від піску і дати повністю висохнути.
  • Корицю додають у сухому вигляді в тісто, а можна розвести корицю невеликою кількістю води (1-2 столові ложки) і викласти шарами по пасці.
  • У магазинах продається готова макова начинка – викладайте шарами у формі під час заливки тіста.

Прикрашаємо паску

Великодню паску можна прикрашати глазур'ю та випічкою.

прикраса паски

Глазур надає красивого святкового вигляду. При правильному приготуванні вона не розтікатиметься по випічці і не тріскатиметься, а ляже красивою шапкою. Якщо ви поверх глазурі хочете прикрасити випічку посипкою, то дайте їй трохи застигнути, щоб фарба з посипки не розтопилася і не пофарбувала глазур.

як прикрасити паску

Кілька видів глазурі

  1. Глазур із яєчних білків. Для приготування потрібна цукрова пудра, ложка лимонного соку та яєчний білок. Збиваємо міксером яєчний білок до білої піни, додаємо лимонний сік і потроху всипаємо цукрову пудру. Збиваємо до однорідної щільної маси. Наша глазур готова. Акуратно викладаємо її на паски. За бажанням прикрашаємо декоративною посипкою. Якщо хочете отримати кольорову глазур, то необхідно додати під час збивання харчовий барвник.
  2. Шоколадна глазур. Знадобиться плитка шоколаду або какао, молоко або вершки, цукор. У сотейнику гріємо молоко, додаємо туди какао або шоколад і цукор. На найповільнішому вогні змішуємо інгредієнти, не допускаємо кипіння. Даємо глазурі охолонути.
  3. Багато хто прикрашає паски випічкою, роблячи красиві орнаменти з тіста. Для цього знадобиться трохи тіста. Для ліплення в тісто додаємо борошно, щоб воно не липло до рук. Вмикаємо фантазію та робимо різноманітні шнурки, квіти та написи. Акуратно укладаємо прикрасу на випічку і ставимо в духову шафу.

рецепти паски в домашніх умовах із фото

Сьогодні ми розглянули найпопулярніші та найпростіші рецепти великодніх пасок. Гарного вам настрою у світле свято Великодня.