Шашлик – це продукт, приготований на рожні особливим способом. Шашлик – це м'ясо, приготоване на відкритому вогні, часто в природних умовах. Шашлик – це особливий аромат і смак. Шашлик – це взаємодія людини з природою.
Кухар, готуючи ароматне м'ясо, залишає частинку душі, воркуючи над цим приготуванням, відстежуючи оптимальний ступінь просмажування, гарний золотисто-приємний колір маринованого шашлику радує око. Неймовірний аромат м'яса пробуджує апетит.
Не менш важливим у приготуванні шашлику є момент, який має відбутися до процедури обсмажування. І це, звісно ж, вибір м'яса та маринаду. Хтось полюбляє червоне м'ясо, хтось віддає перевагу білому, крильця чи м'якоть курки, яловичину чи свинину. З вибором маринаду також можна пограти.
Маринад – це рідка приправа, що допомагає надати оригінального смаку стравам. Подібно до кухаря, пропоную, поворкувати над маринадом. Зробити це можна чарівно, смачно і просто. Давайте спробуємо поєднати в шашлику найпрекрасніше.
Під час маринаду, з м'ясом відбувається наповнення соковитістю, ароматом. Важливо витримати оптимальний час. Не варто витримувати занадто довго, але й важливо не поквапитися.
Східні країни, такі як Китай і Японія не уявляють свою кухню без соєвого соусу, використовуючи його у всіх стравах. Соєвий соус – це скарб, піднесений нам Азією. Потужні антиоксиданти захищають серцевий м'яз, зміцнюють імунітет. Вітамін С, РР, групи вітамінів В, рідкісний вітамін Т містяться в цьому багатому продукті.
Традиційний соєвий соус готується за допомогою змішування соєвих бобів, смаженої пшениці, спеціальних грибів, солоної води. Пастеризація та витримка допомагають соєвому соусу стати безпечним продуктом.
Соєвий соус – продукт із низькою калорійністю. Важливо зберігати хорошу фізичну форму і мати душевну рівновагу. Соєве джерело здатне допомогти впоратися і з тим і з іншим. Продукт благотворно впливає на травну систему, покращує шкіру. Для повноцінної роботи організму, необхідно контролювати споживання солі. Необхідно дотримуватися помірності споживання. Ця ж якість важлива і в приготуванні маринаду.
Шашлик із яловичини по-азійськи
Рецепт шашлику по-азійському. Застосування маринаду із соєвого соусу. Робимо продукт у домашніх умовах. Приготування соєвого соусу відрізняється простотою, корисністю, якістю продуктів.
Продукти:
- м'ясо 1 кг;
- соєвий соус 100 мл;
- гострий червоний перець.
Спосіб приготування:
- Підготуйте м'ясо. Для цього воно має бути нарізане шматочками середньої акуратної форми.
- Посипте м'ясо гострим червоним перцем. Помірно.
- Полийте соєвим соусом.
- Дайте настоятися в холодильнику близько 5 годин.
- Додайте для пікантності мариновані печериці в соєвому соусі, які потім можна використовувати для гарніру.
Не забудьте, що всі дії необхідно робити в гарному настрої, бажано мати посмішку на обличчі. У вас підвищиться рівень енергії, настрій стане хорошим. Робіть усе, ніби передчуваючи швидку прогулянку на свіжому повітрі, насолоду маринованим м'ясом у соєвому соусі.
Історія приготування соєвого соусу почалася з драми. Сіль раніше була дорогим продуктом. Хитрі жителі піднебесної знайшли спосіб виживання в цій сфері та почали виготовляти соєвий соус, який готується шляхом виварювання бобів. Потім додається ячмінь і пшениця. Процес бродіння становить близько 40 днів. Розбавляється все це водою і сіллю. До Європи продукт потрапив пізніше. Його називали чорним золотом.
Приготувати соєвий соус можна в домашніх умовах. Найпростіший рецепт.
- Зваріть боби до повної м'якості.
- Подрібніть до появи кашки за допомогою блендера.
- Додайте бульйон, вершкове масло, морську сіль, ложку борошна.
- Прокип'ятіть отриману суміш.
Здивуйте своїх гостей самостійно приготованим соусом. Розкажіть про чорне золото. Розкажіть про користь цього продукту. Пориньте в атмосферу азіатської культури. Ваша зустріч стане воістину захопливою.
Шашлик зі свинини ні-хао
Прабатьком соєвого соусу в Китаї був дзіянг. Китайці готують соєвий соус дуже ретельно, під суворим китайським гнітом. Винайшли його ченці та довго зберігали рецепт у таємниці. Через багато століть, рецепт став доступний усьому світу.
Етапи приготування Ні-Хао:
- Підготуйте м'ясо. Для цього воно має бути нарізане шматочками більше, ніж середніми.
- Посипте м'ясо різноманітною зеленню.
- Полийте м'ясо соєвим соусом.
- Дайте йому час близько 3 годин у прохолодному приміщенні.
Зателефонуйте найкращому другові та скажіть: НІ ХАО! Маринована насолода готова до вживання! Підемо насолоджуватися разом!
Шашлик із курки та індички по-японськи
У 6 столітті соєвий соус був завезений ченцями-буддистами до Японії, де став відомий під назвою «сею». В Японії технологію ферментування (бродіння) продуктів, зокрема й сої, довели до досконалості. Це був і є дуже цінний продукт. Широке застосування соусу в Японії – гарантія якості.
- Підготуйте м'ясо. Можна використовувати крильця для шашлику.
- Посипте його перцем і зеленню. Покладіть шматочки імбиру.
- Полийте м'ясо соєвим соусом.
- Дайте йому постояти 2 години в холодильнику. Курка потребує менше часу для маринаду.
Подумки перенесіться в чудову Японію. Відчуйте аромат сакури. Уявіть себе майбутнім довгожителем, мудрою, сильною людиною. Ідіть насолоджуватися приготуванням. Ітадакімасс!
Шашлик з овочів у чорному золоті
Шашлик з овочів можна використовувати як гарнір. Вегетаріанство – це харчування рослинною їжею, з відмовою від споживання м'ясних продуктів. Найбільш сувора форма це веганство. Соєвий соус чудово вписується в цю систему.
- Візьміть різноманітні овочі: печериці, баклажани, томати, кабачки.
- Обробіть їх оливковою олією.
- Полийте соєвим соусом.
- Дайте настоятися годину.
- Викладіть на решітку і приготуйтеся насолоджуватися ароматом і смаком приготованих овочів.
Про вибір соєвого соусу
Смак соєвого соусу вирізняється: м'якістю, ненав'язливістю, приємним післясмаком.
При виборі соусу в магазині необхідно:
- Звернути увагу на упаковку. Скляна тара краще зберігає всі корисні властивості продукту.
- Склад не повинен бути переповнений добавками. Основні це соєві боби, пшениця, вода, сіль.
- Ціна теж важлива. Справжній соус не коштуватиме дуже дешево.
- Соус повинен мати чистий колір без будь-якої каламутності.
Приготування м'яса та овочів у маринаді дасть чудовий смак. Маринад повноцінно забезпечить вітамінами організм, допоможе зберегти гарний настрій. Соєвий соус чудово поєднується з будь-яким продуктом. Овочі, м'ясо, гарніри наповнюються ароматом і смаком.
Смачного і гарного настрою!