Соуси

Топ найкращих рецептів шашликів, маринованих у соєвому соусі



соус для шашлику в домашніх умовах рецепт

Шашлик – це продукт, приготований на рожні особливим способом. Шашлик – це м'ясо, приготоване на відкритому вогні, часто в природних умовах. Шашлик – це особливий аромат і смак. Шашлик – це взаємодія людини з природою.

Кухар, готуючи ароматне м'ясо, залишає частинку душі, воркуючи над цим приготуванням, відстежуючи оптимальний ступінь просмажування, гарний золотисто-приємний колір маринованого шашлику радує око. Неймовірний аромат м'яса пробуджує апетит.

шашлик маринований соєвим соусом

Не менш важливим у приготуванні шашлику є момент, який має відбутися до процедури обсмажування. І це, звісно ж, вибір м'яса та маринаду. Хтось полюбляє червоне м'ясо, хтось віддає перевагу білому, крильця чи м'якоть курки, яловичину чи свинину. З вибором маринаду також можна пограти.

Маринад – це рідка приправа, що допомагає надати оригінального смаку стравам. Подібно до кухаря, пропоную, поворкувати над маринадом. Зробити це можна чарівно, смачно і просто. Давайте спробуємо поєднати в шашлику найпрекрасніше.

Під час маринаду, з м'ясом відбувається наповнення соковитістю, ароматом. Важливо витримати оптимальний час. Не варто витримувати занадто довго, але й важливо не поквапитися.

Східні країни, такі як Китай і Японія не уявляють свою кухню без соєвого соусу, використовуючи його у всіх стравах. Соєвий соус – це скарб, піднесений нам Азією. Потужні антиоксиданти захищають серцевий м'яз, зміцнюють імунітет. Вітамін С, РР, групи вітамінів В, рідкісний вітамін Т містяться в цьому багатому продукті.

калорійність шашлику

Традиційний соєвий соус готується за допомогою змішування соєвих бобів, смаженої пшениці, спеціальних грибів, солоної води. Пастеризація та витримка допомагають соєвому соусу стати безпечним продуктом.

чи можна маринувати шашлик соєвим соусом

Соєвий соус – продукт із низькою калорійністю. Важливо зберігати хорошу фізичну форму і мати душевну рівновагу. Соєве джерело здатне допомогти впоратися і з тим і з іншим. Продукт благотворно впливає на травну систему, покращує шкіру. Для повноцінної роботи організму, необхідно контролювати споживання солі. Необхідно дотримуватися помірності споживання. Ця ж якість важлива і в приготуванні маринаду.

Шашлик із яловичини по-азійськи

Рецепт шашлику по-азійському. Застосування маринаду із соєвого соусу. Робимо продукт у домашніх умовах. Приготування соєвого соусу відрізняється простотою, корисністю, якістю продуктів.

Продукти:

  • м'ясо 1 кг;
  • соєвий соус 100 мл;
  • гострий червоний перець.

шашлик у соєвому соусі рецепт

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте м'ясо. Для цього воно має бути нарізане шматочками середньої акуратної форми.
  2. Посипте м'ясо гострим червоним перцем. Помірно.
  3. Полийте соєвим соусом.
  4. Дайте настоятися в холодильнику близько 5 годин.
  5. Додайте для пікантності мариновані печериці в соєвому соусі, які потім можна використовувати для гарніру.

Не забудьте, що всі дії необхідно робити в гарному настрої, бажано мати посмішку на обличчі. У вас підвищиться рівень енергії, настрій стане хорошим. Робіть усе, ніби передчуваючи швидку прогулянку на свіжому повітрі, насолоду маринованим м'ясом у соєвому соусі.

як маринувати шашлик у соєвому соусі

Історія приготування соєвого соусу почалася з драми. Сіль раніше була дорогим продуктом. Хитрі жителі піднебесної знайшли спосіб виживання в цій сфері та почали виготовляти соєвий соус, який готується шляхом виварювання бобів. Потім додається ячмінь і пшениця. Процес бродіння становить близько 40 днів. Розбавляється все це водою і сіллю. До Європи продукт потрапив пізніше. Його називали чорним золотом.

Приготувати соєвий соус можна в домашніх умовах. Найпростіший рецепт.

  1. Зваріть боби до повної м'якості.
  2. Подрібніть до появи кашки за допомогою блендера.
  3. Додайте бульйон, вершкове масло, морську сіль, ложку борошна.
  4. Прокип'ятіть отриману суміш.

Здивуйте своїх гостей самостійно приготованим соусом. Розкажіть про чорне золото. Розкажіть про користь цього продукту. Пориньте в атмосферу азіатської культури. Ваша зустріч стане воістину захопливою.

Шашлик зі свинини ні-хао

Прабатьком соєвого соусу в Китаї був дзіянг. Китайці готують соєвий соус дуже ретельно, під суворим китайським гнітом. Винайшли його ченці та довго зберігали рецепт у таємниці. Через багато століть, рецепт став доступний усьому світу.

скільки маринувати шашлик у соєвому соусі

Етапи приготування Ні-Хао:



  1. Підготуйте м'ясо. Для цього воно має бути нарізане шматочками більше, ніж середніми.
  2. Посипте м'ясо різноманітною зеленню.
  3. Полийте м'ясо соєвим соусом.
  4. Дайте йому час близько 3 годин у прохолодному приміщенні.

користь шашлику

Зателефонуйте найкращому другові та скажіть: НІ ХАО! Маринована насолода готова до вживання! Підемо насолоджуватися разом!

Шашлик із курки та індички по-японськи

У 6 столітті соєвий соус був завезений ченцями-буддистами до Японії, де став відомий під назвою «сею». В Японії технологію ферментування (бродіння) продуктів, зокрема й сої, довели до досконалості. Це був і є дуже цінний продукт. Широке застосування соусу в Японії – гарантія якості.

курка маринад соєвий соус

  1. Підготуйте м'ясо. Можна використовувати крильця для шашлику.
  2. Посипте його перцем і зеленню. Покладіть шматочки імбиру.
  3. Полийте м'ясо соєвим соусом.
  4. Дайте йому постояти 2 години в холодильнику. Курка потребує менше часу для маринаду.

курка маринована в соєвому соусі шашлик

Подумки перенесіться в чудову Японію. Відчуйте аромат сакури. Уявіть себе майбутнім довгожителем, мудрою, сильною людиною. Ідіть насолоджуватися приготуванням. Ітадакімасс!

Шашлик з овочів у чорному золоті

Шашлик з овочів можна використовувати як гарнір. Вегетаріанство – це харчування рослинною їжею, з відмовою від споживання м'ясних продуктів. Найбільш сувора форма це веганство. Соєвий соус чудово вписується в цю систему.

маринуємо печериці для шашлику в соєвому соусі

  1. Візьміть різноманітні овочі: печериці, баклажани, томати, кабачки.
  2. Обробіть їх оливковою олією.
  3. Полийте соєвим соусом.
  4. Дайте настоятися годину.
  5. Викладіть на решітку і приготуйтеся насолоджуватися ароматом і смаком приготованих овочів.

для маринування шашлику в соєвому соусі

Про вибір соєвого соусу

Смак соєвого соусу вирізняється: м'якістю, ненав'язливістю, приємним післясмаком.

соєвий соус

При виборі соусу в магазині необхідно:

  • Звернути увагу на упаковку. Скляна тара краще зберігає всі корисні властивості продукту.
  • Склад не повинен бути переповнений добавками. Основні це соєві боби, пшениця, вода, сіль.
  • Ціна теж важлива. Справжній соус не коштуватиме дуже дешево.
  • Соус повинен мати чистий колір без будь-якої каламутності.

Приготування м'яса та овочів у маринаді дасть чудовий смак. Маринад повноцінно забезпечить вітамінами організм, допоможе зберегти гарний настрій. Соєвий соус чудово поєднується з будь-яким продуктом. Овочі, м'ясо, гарніри наповнюються ароматом і смаком.

Смачного і гарного настрою!