А ви пробували абрикосове варення з додаванням вершкового масла? Якщо ні, то ось вам докладний рецепт. Абрикоси виходять часточками, а масло додасть особливої м’якості та вершкового смаку. Зберігати таке варення треба в прохолодному місці – в льосі або холодильнику.
Для приготування варення вам знадобиться
- абрикоси стиглі – 1кг
- цукор – 1кг
- масло вершкове – 200г
- лимонний сік – 1 ст.л. (або 1/2 ч.л.).
Рецепт варення
Як бачите, щоб приготувати абрикосове варення з маслом знадобиться не так багато інгредієнтів. Абрикоси потрібно залити водою на кілька хвилин, промити і розділити навпіл, витягуючи кісточку. Для варення вибирайте абрикоси, які ще не переспіли. Якщо плоди будуть занадто м’які, то після варіння вони не зможуть зберегти свою цілісність.
Перекладаємо половинки абрикос у посуд для варіння варення. Насипати цукор і залишити на кілька годин, щоб плоди пустили сік, і утворився сироп. Не забудьте накрити кришкою або чистим кухонним рушником, щоб всередину не потрапили комахи та інше сміття.
Після того, як абрикоси дадуть сік, акуратно друшляком або шумівкою виймаємо абрикоси в окремий посуд, а сироп ставимо на плиту.
Уварюємо цукровий сироп на повільному вогні приблизно чверть години (можна трохи більше), постійно помішуючи його. Додати лимонний сік або лимонну кислоту.
Повертаємо абрикоси в киплячий сироп і продовжуємо варити варення на повільному вогні.
Додаємо до абрикосового варення вершкове масло. Варимо ще чверть години і знімаємо з вогню.
Розкладаємо абрикосове варення по підготовлених стерилізованих півлітрових банках і закриваємо пластмасовими кришками. Прибираємо банки з варенням з абрикосів з вершковим маслом убік до повного охолодження. Потім потрібно заховати консервацію в будь-яке прохолодне місце (підвал, холодильник) до холодів. Смачного!