Консервування

Варення з абрикосів часточками з вершковим маслом

А ви пробували абрикосове варення з додаванням вершкового масла? Якщо ні, то ось вам докладний рецепт. Абрикоси виходять часточками, а масло додасть особливої м’якості та вершкового смаку. Зберігати таке варення треба в прохолодному місці – в льосі або холодильнику.


Варення з абрикосів часточками з вершковим маслом. Фотографія рецепта

Для приготування варення вам знадобиться

  • абрикоси стиглі – 1кг
  • цукор – 1кг
  • масло вершкове – 200г
  • лимонний сік – 1 ст.л. (або 1/2 ч.л.).

Рецепт варення

Варення з абрикосів часточками з вершковим маслом, Крок 01

Як бачите, щоб приготувати абрикосове варення з маслом знадобиться не так багато інгредієнтів. Абрикоси потрібно залити водою на кілька хвилин, промити і розділити навпіл, витягуючи кісточку. Для варення вибирайте абрикоси, які ще не переспіли. Якщо плоди будуть занадто м’які, то після варіння вони не зможуть зберегти свою цілісність.

Варення з абрикосів часточками з вершковим маслом, Крок 02

Перекладаємо половинки абрикос у посуд для варіння варення. Насипати цукор і залишити на кілька годин, щоб плоди пустили сік, і утворився сироп. Не забудьте накрити кришкою або чистим кухонним рушником, щоб всередину не потрапили комахи та інше сміття.

Варення з абрикосів часточками з вершковим маслом, Крок 03

Після того, як абрикоси дадуть сік, акуратно друшляком або шумівкою виймаємо абрикоси в окремий посуд, а сироп ставимо на плиту.

Варення з абрикосів часточками з вершковим маслом, Крок 04

Уварюємо цукровий сироп на повільному вогні приблизно чверть години (можна трохи більше), постійно помішуючи його. Додати лимонний сік або лимонну кислоту.

Варення з абрикосів часточками з вершковим маслом, Крок 05

Повертаємо абрикоси в киплячий сироп і продовжуємо варити варення на повільному вогні.

Варення з абрикосів часточками з вершковим маслом, Крок 06

Додаємо до абрикосового варення вершкове масло. Варимо ще чверть години і знімаємо з вогню.

Варення з абрикосів часточками з вершковим маслом, Крок 07

Розкладаємо абрикосове варення по підготовлених стерилізованих півлітрових банках і закриваємо пластмасовими кришками. Прибираємо банки з варенням з абрикосів з вершковим маслом убік до повного охолодження. Потім потрібно заховати консервацію в будь-яке прохолодне місце (підвал, холодильник) до холодів. Смачного!