Зізнатися, я не люблю варення з аґрусу. Але все змінилося, коли спробувала приготувати його за новим рецептом із додаванням апельсина. Вийшло щось незвичайне. Начебто смак аґрусу залишився на місці, але в парі з апельсином зазвучав зовсім по-іншому. Консистенція варення більше нагадує джем, тому воно чудово тримається на скибочці підсмаженого хліба, коли подаєш такі канапки до чаю чи кави. Безумовно треба пробувати.
Для приготування варення вам знадобиться
- аґрус – 1кг
- цукор – 1кг
- апельсин – 1 шт. (середнього розміру).
Рецепт варення
Аґрус перебрати, промити у воді та відкинути на друшляк, щоб позбутися зайвої рідини.
Апельсин гарненько вимити, можна зі щіткою, і додатково ошпарити. Порізати апельсин на шматочки, щоб зручніше було пропускати через м’ясорубку або подрібнювати в блендері.
Апельсин пюрирувати в блендері або пропустити через м’ясорубку. Отриману кашку перекласти в посуд для варіння варення.
Так само (у блендері або через м’ясорубку) подрібнити аґрус і перекласти ягідне пюре до апельсина.
Додати цукор і перемішати.
Поставити посуд із варенням на плиту, за середнього вогню довести до кипіння, після чого зменшити вогонь і варити 15 хвилин, знімаючи пінку, що утворюється. Не забувайте помішувати, щоб швидше розчинився цукор.
У результаті вийде досить густе, однорідне варення. Розлити його по стерильних, сухих банках і герметично закупорити. Перевернути догори дном, накрити пледом і залишити в такому вигляді на ніч, щоб варення повільно остигало. Зберігати готове варення з аґрусу з апельсином на зиму в сухому прохолодному місці. Смачного!