Смачне варення на зиму можна зробити не тільки з уже звичних фруктів, а й спробувати щось нове. Наприклад, зварити айву часточками. Солодкі часточки збережуть форму і за смаком нагадуватимуть мармелад. Вони доповнять будь-яке чаювання, і зроблять звичайний вечір справжнім святом.
Для приготування варення вам буде потрібно
- айва – 500г
- цукор – 400г
- вода – 250 мл.
Рецепт варення
Плоди айви добре промиваємо під проточною холодною водою, зрізаємо шкірку і видаляємо насіннєву коробочку. М’якоть айви нарізаємо тонкими часточками.
Нарізану часточками айву закидаємо в каструлю, засипаємо цукор.
Перемішуємо айву з цукром дерев’яною лопаткою.
Даємо їй настоятися при кімнатній температурі протягом 2 годин.
Тим часом приготуємо відвар, для якого використаємо очищення від айви. Їх закидаємо в каструлю, наливаємо воду, доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь і проварюємо 15 хвилин. Каструлю з відваром прибираємо з плити, даємо йому охолонути, після чого проціджуємо.
Отриманий відвар виливаємо в каструлю до фруктових скибочок. Варимо айву ще 10 хвилин. Знімаємо каструлю з вогню і залишаємо на 5 годин.
Ще раз усе варимо 10 хвилин після закипання. Знімаємо каструлю з варенням з плити і даємо йому охолонути. Ці дії повторюємо ще 2 рази. Поступово маса з жовтого кольору перетвориться на помаранчевий, а сироп стане густішим.
Готове варення з айви в сиропі перекладаємо в підготовлену банку, закручуємо кришкою. Якщо є бажання, можна відразу ж влаштувати чаювання. Яскраві та смачні ласощі не залишать нікого байдужим. Щоб його приготувати потрібно мінімум сил і витрат, а ось результат оцінять навіть діти. Смачного!