Кисло-солодке, запашне варення з червоної смородини з малиною – це прекрасне доповнення до чаю. Крім того, вітамінне смородинове з малиною варення не зайвим буде при застуді. Найчастіше для варення-асорті підбирають ягоди, що доповнюють одна одну. У цьому рецепті проявляється вдале поєднання солодкої та запашної малини і не менш смачної, але кисленької ягідки червоної смородини. З перерахованих у рецепті продуктів виходить 2 банки варення по 450 мл.
Для приготування варення вам знадобиться
- червона смородина – 300г
- малина – 200г
- цукор – 500г.
Рецепт варення
Принісши додому малину, висипаємо її акуратно в широкий таз, щоб вийшов якомога тонший шар. Так легше побачити сміття, якщо воно є в ягодах. Відкинувши листочки, гілочки, заливаємо малину підсоленою прохолодною водою. Таким простим способом позбудемося дрібних комах у малині, які спливуть на поверхню солоної води. Зливаємо воду, а малину обполіскуємо чистою водою. Даємо стекти з ягід зайвій воді, акуратно переклавши їх у друшляк.
Пересипаємо малину в глибоку тарілку або миску, засипаємо половиною цукру, приготованого для варення за рецептом. Перетираємо малину з цукровим піском дерев’яним товкачем. Перекладаємо масу з малини з цукром у варильний посуд.
Тепер беремося за наступний інгредієнт варення – за смородину. Стиглі, соковиті ягідки червоної смородини миємо, а потім обриваємо з гілочок. Поміщаємо звільнені від гілочок ягоди в окрему миску. Засипаємо ягоди червоної смородини цукровим піском, потім перетираємо їх із цукром.
Смородинову масу з цукром викладаємо у варильний посуд до подрібненої малини, перемішуємо.
Ставимо майбутнє варення на плиту. Перемішуючи масу, доводимо до кипіння.
Знімаємо з варення піну, що утворилася.
Варимо варення, перемішуючи дерев’яною ложкою, 7-10 хв при невеликому кипінні.