Рецепт варення з ревеню з лимоном або апельсином – вдалий варіант урізноманітнити солодкі заготовки на зиму. Соковиті стебла ревеню можна збирати протягом усіх весняних і літніх місяців. Вибираючи тільки свіжу і молоду сировину (без грубих волокон і пошкоджень), ви зможете приготувати ароматний ревеневий джем або варення. Для збагачення смаку варення можна використовувати сік не тільки сок лимона, а й апельсина або лайма. Герметично закупоривши варення кришкою, і відправивши в холодильник, заготівля протримається 6-10 місяців.
Для приготування варення вам знадобиться
- ревінь (молоді стебла) – 500г
- вода – 200 мл
- цукор – 300г
- імбир (сушений) – 1/3 ч. л.л.
- лимон.
Рецепт варення
Очищаємо підготовлені стебла ревеню від верхніх жорстких волокон. Нарізаємо довільними смужками і викладаємо у відповідну ємність.
Заливаємо водою і варимо 20-25 хвилин. За цей період стебла стануть м’якими, змінять свою текстуру і колір.
Подрібнюємо злегка остиглу ревеневу масу блендером. Насипаємо необхідну норму цукру і сухого імбиру. Останній інгредієнт можемо замінити подрібненим свіжим кореневищем.
Додаємо сік лимона і акуратно перемішуємо всі продукти.
Варимо варення з ревеню на слабкому вогні, помішуючи, 40-60 хвилин після закипання.
Після того, як ревеневе варення з лимоном набуде необхідної густоти, розливаємо його по сухих банках і закупорюємо. Зберігати варення з ревеню в прохолодному місці. Смачного!