Консервування

Варення з вишні з перцем чилі

Рецепт незвичайного гостро-солодкого вишневого варення на зиму для любителів оригінальних десертів. Для його приготування можна використовувати перець чилі будь-якого відтінку і сорту. Головне, щоб він мав яскраво виражений гострий смак. Адже від цього залежить смак готового варення. Вишневі ласощі відмінно зберігаються, тож ви можете заготовити їх про запас. Для варення підійдуть як цілі ягоди, так і очищені від кісточок вишні. Після охолодження сироп набуває густої, желейної текстури, і його можна використовувати для прошарку бісквітних коржів. Продукти в рецепті розраховані на півлітрову банку варення.


Варення з вишні з перцем чилі. Фотографія рецепта

Для приготування варення вам знадобиться

  • вишня – 300г
  • цукор – 300г
  • вода – 50 мл
  • перець чилі – 1/2 шт.

Рецепт варення

Варення з вишні з перцем чилі, Крок 01

У каструлю або інший посуд, у якому будете варити вишневе варення, висипаємо цукор.

Варення з вишні з перцем чилі, Крок 02

Половинку перцю чилі (без насіння) нарізаємо кільцями і додаємо в каструлю з цукром. Туди ж наливаємо воду і активно перемішуємо інгредієнти (до моменту розчинення кристалів цукру).

Варення з вишні з перцем чилі, Крок 03

Доводимо воду з цукром до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо цукровий сироп близько 20 хвилин, поки він не стане густим і однорідним.

Варення з вишні з перцем чилі, Крок 04

Висипаємо в цукровий сироп стиглу, соковиту вишню, попередньо промивши кожну ягідку під проточною водою і просушивши на паперових рушниках.

Варення з вишні з перцем чилі, Крок 05

Доводимо солодку заготовку до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 30-35 хвилин, намагаючись кожні 10 хвилин перемішувати варення, щоб ягоди рівномірно просочилися цукровим сиропом. Виливаємо гарячу ароматну масу в відповідну за обсягом банку і закриваємо кришкою. Гостре вишневе варення з чилі готове. Смачного!