М'ясо

Влаштуйте свято живота. В урочистій програмі рис і куряча печінка



Печінка – корисний і смачний субпродукт, який рекомендований в дієтичному харчуванні. Велика кількість вітамінів і мікроелементів робить її просто незамінною в раціоні маленьких дітей, майбутніх мам і літніх людей, яким необхідний легкий і швидкозасвоюваних білок. Дієтологи раджу їсти печінку хоча б раз в день кожній людині.

Рис з курячою печінкою в мультиварці

Лідерство серед всіх видів печінки по праву займає куряча. Вона не має специфічного присмаку і запаху, властивого яловичої, що не гірчить, як свиняча. Якщо печінка великих тварин вимагає попередньої підготовки перед приготуванням, то курячу потрібно лише промити і очистити від плівок.

Куряча печінка з рисом – це практично плов. Але справедливості заради не згадуватимемо про це східному блюді, так як смакові якості значно відрізняються.

Смачне гаряче «Печінковий абсолют»

Готуємо в мультиварці одночасно всі – печінку, рис, овочі. Часу займає мало, а результат виходить зовсім несподіваним і дуже смачним.

Буде потрібно

  • Куряча печінка – 500 гр.
  • Рис довгозернистий – 2 склянки
  • Вода – 4 склянки
  • Лук білий ріпчаста – 1 шт.
  • Морква велика – 1 шт.
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Олія рафінована рослинна – для обсмажування.

З печінкою добре поєднується приправа карі, куркума або шафран, перець чорний і білий.

приготування

  1. Печінка промиваємо, злегка обсушуємо і нарізаємо порційними шматочками.
  2. Овочі очищаємо. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.
  3. В мультиварці встановлюємо режим «Гасіння», доливаємо рослинне масло і закидаємо цибулю. Обсмажуємо його до прозорості.
  4. Відправляємо до цибулі моркву і смажимо ще 5-7 хвилин, періодично помішуючи, щоб овочі не підгоріли.
  5. Відправляємо в чашу печінку і знову обсмажуємо 15 хвилин, помішуючи вміст і намагаючись, щоб всі інгредієнти добре перемішалися.
  6. Рис промиваємо під проточною водою до чистої рідини. Це дасть можливість приготувати страву з розсипчастим злаком.
  7. Встановлюємо режим «Плов» або «Каша» на 25-30 хв. Закладаємо рис, заливаємо водою і заправляємо спеціями і сіллю за смаком. Закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.
  8. Як тільки процес закінчиться, встановлюємо режим «Підігрів» і залишаємо ще на 10 хв, не відкриваючи кришку.

Рис з курячою печінкою в мультиварці

Тим часом готуємо салат зі свіжих овочів або дістаємо соління. Також можна приготувати соус на основі вершків або овочевий. Вони доповнять смак печінки з рисом і додадуть йому ще більшої пікантності і свіжості.

Подавати до столу гарячим, присипавши зверху дрібно нарубаної свіжою зеленню кропу і зеленої цибулі.

Запіканка «Рисово-печінкова ніжність»

Таке блюдо з рисом може прикрасити будь-який стіл. За святковим обідом вона викличе справжній фурор, а в будні замінить варену ковбасу на бутербродах.

Куряча печінка з рисом в мультиварці

продукти

  • Куряча печінка – 800 гр.
  • Рис – 2 склянки
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Лук білий ріпчаста великий – 1 шт.
  • Вершки жирні – ½ склянки
  • Панірувальні сухарі – 2-3 ст. л.
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Масло рослинне рафіноване – для змазування чаші мультиварки

Спецій в цій страві багато не потрібно. Досить перцю чорного і запашного.

приготування

    1. Рис відварюємо в окремій ємності і відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина і перед з’єднанням з іншими він був практично сухим.

Куряча печінка з рисом в мультиварці

    1. Чистимо цибулю і в блендері або комбайні подрібнюємо його.
    2. Печінка промиваємо, видаляємо плівки і прожилки, злегка обсушуємо.
    3. Додаємо печінку до цибулі і теж подрібнюємо до однорідності.

Куряча печінка з рисом в мультиварці

  1. Потім в окремій ємності з’єднуємо печінкову масу, відварений рис, яйця і вершки. Заправляємо все сіллю і спеціями. Перемішуємо до однорідної консистенції.
  2. Чашу в мультиварці змащуємо рослинним маслом і злегка присипаючи панірувальними сухарями, щоб готова запіканка легко вийшла з ємності.
  3. Масу на запіканку виливаємо в чашу, встановлюємо режим «Випічка» на 50-60 хвилин. Час може варіюватися в залежності від потужності приладу.
  4. Готовність визначаємо за допомогою дерев’яної палички. Якщо після вилучення з запіканки вона залишається сухою – значить все готово.
  5. Витягувати блюдо потрібно неодмінно холодним, інакше запіканка розвалиться.

Подавати до столу, нарізавши тонкими порційними шматочками. Можна полити їх вершками або змастити м’яким вершковим маслом. Зверху покладіть гілочку кропу або петрушки. Свіжі овочі якнайкраще доповнять ансамбль і підкреслять ніжний смак печінки з рисом в цій страві.

Рагу рисово-горохове з печінкою

Це дуже смачне і оригінальне блюдо. І найголовніше – готується в мультиварці практично півгодини.



Необхідно

  • Куряча печінка – 0.5 кг.
  • Рис довгозернистий – 1.5 склянки
  • Паста томатна – 3-4 ст. л.
  • Консервований зелений горошок – 400 гр. (1 банка)
  • Лук білий ріпчаста великий – 1 шт.
  • Часник – 3-4 зубки
  • Вода гаряча (окріп) – 2 склянки
  • Рослинна олія рафінування – для обсмажування
  • Сіль, спеції – за смаком.

Кількість томатної пасти можна коригувати за смаком. У літню пору спробуйте використовувати молодий зелений горошок. Попередньо варити його не потрібно – такі бобове варяться дуже швидко.

Рис з курячою печінкою і зеленим горошком в мультиварці

приготування

  1. Печінка промиваємо, видаляємо плівки і прожилки, обсушуємо, нарізаємо порційними шматочками.
  2. Включаємо режим «Жарка», наливаємо рослинне масло так, щоб воно покрило дно. Даємо йому розігрітися. Закидаємо печінку і смажимо 3-4 хв., Помішуючи.
  3. Нарізаємо цибулю тонкими кільцями, часник – дрібними кубиками. Закидаємо в чашу і продовжуємо обсмажувати знову 3 хв., Все так же помішуючи.
  4. Потім додаємо томатну пасту і продовжуємо процес знову 3 хв. За цей час томатна паста розкриє свій аромат і смак.
  5. Всипаємо заздалегідь промитий до чистої води рис і зелений горошок. Заправляємо сіллю і спеціями, доливаємо гарячої води, перемішуємо.
  6. В мультиварці встановлюємо «Гасіння» на 10 хв.
  7. Як тільки пролунає звуковий сигнал, включаємо підігрів на 10-15 хв. Блюдо має настоятися.

Рис з курячою печінкою і зеленим горошком в мультиварці

Поки рис з печінкою нудяться під закритою кришкою, сервіруємо стіл до вечері. Нарізаємо салат зі свіжих овочів, подаємо хліб або ароматні крутон. Готову страву перемішуємо і розсипаємо по тарілках. Зверху можна присипати свіжою зеленню або кунжутним насінням.

Вечеря «Вершкова радість»

Таке блюдо дуже добре піде для вечері навіть в будній день. Адже жінці, яка прибігла з роботи до голодної сім’ї, не потрібно багато часу на його приготування. Якість і смак їжі вас приємно здивують.

Рис з курячою печінкою в мультиварці

складові

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Гриби печериці – 200 гр.
  • Рис – 1.5 склянки
  • Лук білий ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана жирна або вершки – 250 мл.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вода гаряча – 1 склянка
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Масло рослинне рафіноване – для обсмажування

приготування

  1. Печінка промиваємо, видаляємо неїстівні частини, нарізаємо порційними шматочками.
  2. Гриби замочуємо в воду, чистимо і нарізаємо тонкими пластинками.
  3. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями (в залежності від величини цибулини).
  4. Рис промиваємо до чистої води.
  5. Встановлюємо режим «Жарка», наливаємо рослинне масло і даємо йому розігрітися. Закидаємо печінку і обсмажуємо 3-4 хв., Періодично помішуючи.
  6. Додаємо гриби, перемішуємо і продовжуємо процес обсмажування ще 5-6 хв.
  7. Засипаємо цибулю і обсмажуємо до прозорості овоча. Додаємо вершкове масло, даємо йому розтопитися і перемішуємо.
  8. У гарячій воді розпускаємо сметану і додаємо в рідину каррі.
  9. Засипаємо рис і заливаємо водно-сметанним суміш. Заправляємо сіллю і іншими спеціями.
  10. В мультиварці встановлюємо «Гасіння» на 25-30 хв. Після завершення процесу залишаємо настоятися ще 10-15 хв.

Готову страву розкладаємо по тарілках і присипаємо рубаною зеленню. Доповнить вечерю салат зі свіжих овочів або улюблені соління.

Зверніть увагу

При виборі печінки уважно її огляньте. Якщо на поверхні бачите темні або зеленуваті плями, продукт «розповзається» в руках – швидше за все така печінку або була заморожена кілька разів, або пошкоджена під час оброблення тушок курей. Вона буде гірчити і мати специфічний присмак жовчі.

Щоб печінка була м’якою, солити її потрібно в самий останній момент або взагалі в готовій страві.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.