Заготівля літнього врожаю на зиму – одна з наймасштабніших робіт для кожної господині. Найлегший, найпростіший, найшвидший і найкорисніший варіант заготівлі овочів – заморозка. Завдяки тому, що кабачки та броколі не піддаються тепловій обробці, не містять оцту та солі, з них можна готувати будь-які страви для всіх членів сім’ї, включно з найменшими. Мікс із кабачка і броколі підійде для крем-супу, соте, ікри, салатів і соусів. Для зберігання замороженої овочевої нарізки підійдуть спеціальні (харчові) пакети із застібкою або пластикові ємності з кришкою (будь-якого об’єму).
Для приготування вам знадобиться
- кабачки – 500г
- капуста броколі – 500г.
Рецепт
Промиваємо кожен кабачок під холодною проточною водою і витираємо рушником. Капусту броколі також споліскуємо під холодною водою і залишаємо на рушнику, щоб із капусти стекла вода.
Якщо кабачок із товстою шкіркою, то очищаємо овочечисткою. Шкірку молодих кабачків можна зовсім не чіпати.
Нарізаємо кабачки дрібними кубиками і викладаємо в миску відповідного розміру, з розрахунку, що в ній умістяться всі кабачки і суцвіття броколі.
За допомогою ножа розділяємо броколі на дрібні суцвіття. Їхній розмір регулюємо залежно від своїх уподобань.
Змішуємо кубики кабачків із броколі.
Перекладаємо овочеву суміш у контейнер із кришкою або пакет із застібкою, закриваємо заготовку і відправляємо в морозильник. Використовуємо овочеву суміш із кабачків і броколі за призначенням, додаючи в зимовий раціон домашніх необхідні вітаміни. Смачного!