Консервування

Заморожування кабачків із броколі

Заготівля літнього врожаю на зиму – одна з наймасштабніших робіт для кожної господині. Найлегший, найпростіший, найшвидший і найкорисніший варіант заготівлі овочів – заморозка. Завдяки тому, що кабачки та броколі не піддаються тепловій обробці, не містять оцту та солі, з них можна готувати будь-які страви для всіх членів сім’ї, включно з найменшими. Мікс із кабачка і броколі підійде для крем-супу, соте, ікри, салатів і соусів. Для зберігання замороженої овочевої нарізки підійдуть спеціальні (харчові) пакети із застібкою або пластикові ємності з кришкою (будь-якого об’єму).


Заморожування кабачків із броколі. Фотографія рецепта

Для приготування вам знадобиться

  • кабачки – 500г
  • капуста броколі – 500г.

Рецепт

Заморожування кабачків із броколі, Крок 01

Промиваємо кожен кабачок під холодною проточною водою і витираємо рушником. Капусту броколі також споліскуємо під холодною водою і залишаємо на рушнику, щоб із капусти стекла вода.

Заморожування кабачків із броколі, Крок 02

Якщо кабачок із товстою шкіркою, то очищаємо овочечисткою. Шкірку молодих кабачків можна зовсім не чіпати.

Заморожування кабачків із броколі, Крок 03

Нарізаємо кабачки дрібними кубиками і викладаємо в миску відповідного розміру, з розрахунку, що в ній умістяться всі кабачки і суцвіття броколі.

Заморожування кабачків із броколі, Крок 04

За допомогою ножа розділяємо броколі на дрібні суцвіття. Їхній розмір регулюємо залежно від своїх уподобань.

Заморозка кабачків з броколі, Крок 05

Змішуємо кубики кабачків із броколі.

Перекладаємо овочеву суміш у контейнер із кришкою або пакет із застібкою, закриваємо заготовку і відправляємо в морозильник. Використовуємо овочеву суміш із кабачків і броколі за призначенням, додаючи в зимовий раціон домашніх необхідні вітаміни. Смачного!