Торт для ювілею – одне з головних частувань для святкового застілля. Найчастіше торти на ювілей печуть великі, в основному багатоярусні, так як круглі дати намагаються відзначити з розмахом у великих компаніях. Так як ювілеї відзначаються в найбільш урочистих вигляді, а не виключно в колі сім’ї, отже, і торт повинен відповідати свята. Якщо ви маєте намір пекти торт самостійно, то вам потрібно вивчити якомога більше варіантів, щоб приємно здивувати своїх гостей. Пропонуємо Торт для ювілею: найкращі ідеї і рецепти
Слід зазначити, що вам будуть необхідні різноманітні кондитерські пристосування, різні красиві вироби з мастики і т.д.
У даній статті ви зможете ознайомитися з рецептами тортів і знайти для себе саме той, який вам захочеться повторити. Пам’ятайте, що в торт для ювілею потрібно вкласти максимум зусиль, любові і терпіння, тоді у вас вийде самий смачний і красивий шедевр.
Смачний просочений торт з білою глазур’ю
Складові:
- борошняна суміш – 2 ст .;
- масло вершкове – 250 грам;
- порошок какао – 3 ст.л .;
- цукровий пісок – 2,5 склянки;
- вода – 1 стакан;
- сік лимона – 1 ст.л;
- кава розчинна – 0,5 ч.л;
- содовий порошок – 1 ч.л. або 15 грам розпушувача;
- сіль – щіпка;
- шоколад білий – 150 грам;
- молоко – 5 ст.л.
Детальна інструкція по приготуванню торта на ювілей:
- спочатку необхідно підготувати всі ємності, в яких ви будете замішувати тісто і т.д. В одній з мисок вам потрібно змішати какао, борошно, соду або розпушувач і сіль. В іншій ємності вам потрібно з’єднати цукор з вершковим маслом, водою, лимонним соком і кавою. Ретельно вимішати отримані суміші;
- всі рідкі (крім молока) інгредієнти влити тонкою цівкою в борошно. Ретельно зганяти тісто;
- розділити на кілька коржів отримане тісто і випікати в духовці близько 40 хвилин;
- поки печуться коржі, ви можете приступити до приготування глазурі. Таким чином, вам потрібно розтопити шоколад. Робити це бажано на водяній бані, при цьому не варто забувати заважати;
- як тільки шоколад розтопиться, необхідно тонкою цівкою влити в нього молоко і додати сіль і цукор;
- далі йде добре перемішати глазур і зняти з плити;
- як тільки суміш охолоне, потрібно її збити віночком;
- далі ви можете змастити торт улюбленим кремом і полити глазур’ю.
Київський торт на ювілей
Інгредієнти для коржів:
- білки з 12 яєць;
- цукровий пісок – півкілограма;
- горіхи – 300 гр .;
- борошно – 150 гр .;
- ванілін – 20 гр .;
Інгредієнти для крему:
Важливо знати! За даними міністерства охорони здоров’я, дієти, фізичні вправи, таблетки і ліпосакція є сьогодні основними методами боротьби із зайвою вагою, однак, судячи з того, що кількість повних людей продовжує зростати, жоден з них не відноситься до по-справжньому масовим і ефективним. Все змінилося, коли з’явилися “Bee Slim”, краплі для спалювання жиру. Розповідає, лікар вищої медичної категорії, дієтолог, Саута Леонід Олександрович ..читати детальніше …
- желткі- 12 штук;
- цукор – 300 грам;
- молоко – 300 мл .;
- масло вершкове – 450 грам;
- ванілін – 10 грам
- какао – 10 грам.
Детальна інструкція по приготуванню і збірки торта:
- В першу чергу потрібно прожарити горіхи протягом 10-15 хвилин, потім подрібнити його. Далі слід відсипати близько 100 грам цукру в окрему ємність, цукор, що залишився висипаємо в ємність і поміщаємо в нього борошно і горіхи. Необхідно все ретельно перемішати;
- всі яйця потрібно розділити на білок і жовток. Білки потрібно збити на досить повільній швидкості міксера, а потім поступово її збільшити до максимуму. Жовтки потрібно поставити в холодильник, так як знадобляться вони трохи пізніше. Після того як білки перетворилися в густу і пружну піну, потрібно до них додати цукор і ванілін. Потім збити суміш близько 3-5 хвилин;
- в отриману суміш потрібно поступово всипати борошно. Потім все ретельно переміщати. Однак перемішувати слід дуже акуратно, щоб білки не впали;
- застелити форми пергаментом, розділити отриману суміш на кілька коржів і приступити до випічки. Кожен корж повинен випікатися приблизно близько двох годин;
- з гарячих коржів потрібно зняти папір і залишити їх на 12 годин;
- тепер можна приступити до готування крему. Для цього вам потрібно висипати в невелику каструлю цукор, ванілін і молоко. Потім поставити отриману суміш на вогонь, і постійно помішуючи довести до кипіння. В окрему ємність потрібно вилити жовтки ретельно перемішати їх. Потім починаємо поступово вливати жовтки в гаряче молоко. Ставимо суміш знову на вогонь і доводимо до кипіння.
- коли крем закипить, його потрібно зняти з вогню і дати йому повністю охолонути;
- в окремій ємності збити масло і влити в нього охолоджені крем. Збити отриманий крем і відкласти третю частину в окрему миску, а потім додати в неї какао;
- тепер можна приступити до складання торти. Для цього потрібно змастити підставку для торта тонким шаром крему, щоб він з’їжджав з неї. Кладемо корж і змащуємо кремом, крему потрібно залишити трохи, щоб потім прикрасити торт. На крем кладемо другий корж і вирівнюємо. Всі боки торта посипаємо горіхами. А з останків крему потрібно прикрасити готовий торт. Тут вам потрібно дати волю своїм фантазіям. Пам’ятайте, що торт для ювілею буде дуже смачним, якщо ви докладете максимум зусиль і не будете економити на інгредієнтах.
Торт на ювілей «Рафаелло»
Інгредієнти для коржів:
- жовтки – 2 шт .;
- цукровий пісок – 100 грам;
- олія соняшникова – 70 мл .;
- молоко – 100 мл .;
- борошно – 150 грам;
- розпушувач для пишності тесту – 0,5 ч.л .;
- кам’яна сіль – щіпка;
Інгредієнти для крему:
- жовток – 3 шт .;
- білок – 3 шт .;
- цукровий пісок – 100 грам;
- крохмаль – 20 грам;
- молоко – 100 мл .;
- вершки (бажано 33%) – 300 мл .;
- стружку кокоса – 50 грам.
Інструкція по приготуванню торта:
- для початку потрібно збити жовтки з цукром. Бажано збивати міксером, щоб ретельно розбити цукор. У суміш потрібно додати молоко і соняшникова олія. Потім можна поступово всипати борошно і розпушувач. Окремо потрібно збити білки до стійкої маси і акуратно вмішати їх в тісто. Потім розділити тісто на кількість коржів і приступити до випічки;
- тепер можна приступити до підготовки крему. Для цього вам потрібно змішати яйця з цукром, потім додати крохмаль. Додати молоко і поставити на водяну баню. Суміш не варто ставити на плиту, так як вона може пригоріти. Як тільки суміш загусне, її потрібно зняти з вогню і дати охолонути, потім потрібно поставити в холодильник. В окремій ємності збиваєте вершки і додаєте до холодної заварний масі. Половину крему потрібно змішати зі стружкою кокоса. Як тільки у вас все приготовлено, ви можете приступати до складання торта. Для цього вам потрібно змастити коржі готовим кремом, а потім приступити до прикраси. Торт на ювілей повинен бути оригінальним, значить придумайте особистий дизайн. Звичайно ж, кокосовий торт дуже красиво буде поданий, якщо він буде прикрашений виключно в білих кольорах.
Однак якщо ви захочете додати торту на ювілей своїми руками якоїсь родзинки, то це буде виглядати цікаво, загадково і незвично.
На цьому наші ідеї не закінчуються, тому, якщо ви хочете вибрати для себе саме шикарний торт для ювілею, то вам варто попрацювати. Далі ви зустрінете ще рецепти для тортика на ювілей.
Торт для ювілею «Кавовий з бананами»
Складові:
- цукор – 175 грам;
- яйце -5 шт .;
- сіль – щіпка;
- борошно – 150 грам;
- кава – 2 ст.л .;
- водячи окріп – 35 мл .;
- розпушувач – 1 ст.л .;
- вершки – 35% – 300 мл .;
- цукрова пудра 60 грам;
- банани – 2 шт .;
- молочний шоколад або темний – 100 грам;
- вершкове масло – 15 грам
- прикраси для торта на ювілей до смаку.
Спосіб приготування:
- Для початку нам необхідно приготувати кавовий бісквіт. Тому потрібно розчинити в окропі кави. Збити яйця з цукром в окремій ємності, як тільки кава охолоне потрібно додати його в яєчну суміш. Тепер поступово всипаємо в отриману рідину муку і розпушувач;
- отримане тісто ділимо на кілька коржів і приступаємо до випічки;
- поки печуться коржі, ми можемо приступити до підготовки крему;
- вершки потрібно збити міксером разом з цукровою пудрою. Крем готовий і його потрібно помістити в холодильник, щоб він охолов;
- як тільки бісквіт охолов, можна приступати до складання торта. Для цього змастіть все коржі готовим кремом. Між коржів можна розкласти банани. Перед тим як приступити до прикраси торта, необхідно дати торту для ювілею охолонути і просочитися.
Торт для ювілею «Дивовижний»
Слід зазначити, що торт отримав таку назву через те, що готується він з киселю. Торт виходить неймовірно смачним, ніжним і просоченою.
Складові:
- кисіль – 1 пачка;
- яйце – 4 шт .;
- борошняна суміш – 3 ст. л .;
- содовий порошок – 1 ч.л .;
- сіль – щіпка;
- сметана для крему – 450 грам;
- джем з малини – 4 ст.л .;
- ванілін – 10 грам.
Спосіб приготування ювілейного торта:
- Збити все яйця разом з киселем. Маса повинна збільшитися в кілька разів;
- змішати борошно з яєчної сумішшю;
- вилити готове тісто в форму;
- випікати близько 30 хвилин;
- поки буде випікатися корж, можна приступити до підготовки крему;
- змішайте сметану з джемом і ваніліном. Розділіть готовий крем на дві рівні частини, одну з них відправте в холодильник;
- як тільки остигне бісквіт, можете приступати до складання красивого торта на ювілей;
- прикрасити торт на ювілей ви можете за своїм бажанням. Наприклад, ви можете написати кремом вік ювіляра, викласти з крему кошик з квітами і т.д.
Насправді ідей для тортів на ювілей дуже багато. Вам необхідно приділити даному частування дійсно багато часу. Найбільше ви витратите на пошуки рецепта смачного торта до ювілею, адже ви хочете здивувати не тільки себе, але і своїх довгоочікуваних гостей.
Пам’ятайте, що смак і краса торта залежить виключно від вашого настрою і можливостей.
Не варто поспішати в приготуванні. Також не варто економити грошові кошти на інгредієнти, чим дорожче буде торт, тим смачніше він буде в підсумку.
У нашому житті не так багато ювілеїв, тому дану дату ви повинні відзначити на вищому рівні, при цьому накрити стіл вишуканими стравами і, звичайно ж, шикарним ювілейним тортом.
Бажаємо вам гідно відзначити свій ювілей зі своїми близькими друзями, рідними, колегами і просто приємними в спілкуванні, дорогими для вас людьми. Нехай цей день наповнитися безліччю позитивних і яскравих емоцій.