Паелья – це візитна картка Іспанії. Там її готують на кожній кухні, використовуючи сімейний рецепт і секретні інгредієнти, які зберігаються в найсуворішій таємниці. А паелья в мультиварці значно простіше готується, так як процесом займається ваша кухонні помічниця. Потрібно лише зібрати і підготувати всі інгредієнти для закладки в чашу і чекати заповітного сигналу про те, що їсти подано.
Паелья «Сімейна радість»
Паелья з морепродуктами в мультиварці – це щось особливе, ніжне й ароматне. Рецепт універсальний і бюджетний. Блюдо виходить дуже барвистим і смачним. Всі ваші домочадці будуть в захваті від такої трапези.
Перелік продуктів
- Стакан Довгозернистий рису;
- 300 гр. мідій (без раковин);
- 200 гр. креветок (без панцирів);
- 1 велика біла цибулина;
- 4 середніх помідора (стиглих, але тугих);
- 75 літри овочевого бульйону (можна води);
- баночка консервованого зеленого горошку;
- баночка консервованої кукурузки;
- чайна ложка куркуми;
- прованські трави і сіль за смаком;
- рослинне масло без запаху для обсмажування.
Рецепт рекомендує використовувати оливкову олію, так ви досягнете оригінального смаку, що наближає блюдо до іспанського оригіналу.
приготування
- На помідорах надрезаем шкірку хрестоподібно зверху і вкладаємо їх в сито разом з морепродуктами. Обдаємо вміст окропом. Мідії додатково промийте під проточною водою, щоб не залишилося піщинок. Помідори відразу ж потрібно опустити в крижану воду і зняти з них шкірку.
- В мультиварці встановлюємо програму «Жарка», додаємо в чашу рослинне масло і прогріваємо його. Закидаємо нарізаний дрібними кубиками цибулю і обсмажуємо 5-6 хв., Помішуючи. Слідкуйте за тим, щоб овоч не підгорів, інакше страва буде гірчити.
- Нарізаємо помідори дрібними кубиками і разом з морепродуктами закидаємо в чашу. Продовжуємо обсмажувати ще близько 10 хв.
- Тим часом промиваємо рис до чистої води і залишаємо в ситі, щоб стекла зайва рідина.
- Закидаємо в чашу і продовжуємо готувати в тому ж режимі ще 5-6 хв.
- Перемикаємо на програму «Рис» і виставляємо час 45-50 хв. Заливаємо бульйон або воду, солимо і заправляємо спеціями. Закриваємо кришку і продовжуємо готувати.
- Через 35-40 хв. додаємо до практично готового блюда горошок і кукурузку, продовжуємо процес до завершення. Якщо закинути консервовані овочі разом з бульйоном, вони розваряться і ваше блюдо не буде таким яскравим і розсипчастим.
У колоритною Іспанії це блюдо подають прямо в сковорідці, в якій воно готувалося. Ми ж сервіруємо стіл по-своєму. Можна викласти на одне велике блюдо, з якого кожен покладе собі стільки, скільки захоче. Або ж можна розкласти по тарілках і приступати до трапези.
Паелья «Асорті»
Паелья з куркою в мультиварці – смачна страва, рецепт якого передбачає використання не тільки курячого м’яса, а й інших м’ясних і рибних інгредієнтів. У підсумку виходить асорті, яке підірве ваше уявлення про смак рису і курки.
складові
- Півкілограма курки (крила, ніжки, філе);
- 200 гр. морепродуктів (за вибором);
- 200 гр. мисливських ковбасок;
- 100 гр. бекону або шинки;
- 2 склянки рису «Басматі»;
- пару ложок оливкової олії;
- банка консервованого горошку;
- банка консервованої кукурудзи;
- 2-3 великих зубчики часнику;
- 1-2 середні цибулини;
- 1-2 солодких перцю;
- сіль, спеції, зелень за смаком;
- овочевий або курячий бульйон з розрахунку склянку рідини на склянку рису.
Рецепт радить підбирати інгредієнти на ваш розсуд. Якщо ви не хочете додавати ковбасні вироби, їх можна замінити такою ж кількістю курячого м’яса або морепродуктів. Для того, щоб додати страві яскравого смаку, використовуйте різний цибулю – ріпчаста білий і синій, порей і зелень цибулі.
приготування
- Перш за все займаємося овочами. Нарізаємо всі види цибулі тонкими півкільцями, перець очищаємо від ніжки і насіння і нарізаємо кубиками, часник – тонкими пластинками.
- У чашу мультиварки наливаємо оливкову олію, включаємо режим «Жарка» і закидаємо цибулю. Обсмажуємо протягом 5-7 хв., Періодично помішуючи.
- Тим часом нарізаємо курку і м’ясні продукти невеликими шматочками, морепродукти промиваємо під проточною водою.
- Як тільки цибуля зарум’яниться, додаємо в чашу м’ясо і морепродукти і знову обсмажуємо 5-7 хв.
- М’ясо набуло золотистий відтінок – пора додавати інші овочі (перець і часник) і продовжити обсмажування 3-5 хв.
- Перемикаємо в режим «Гасіння» на 45-50 хв., Додаємо рис і заливаємо бульйоном. Заправляємо сіллю і спеціями, перемішуємо, закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.
- За 5-10 хв. до закінчення програми закидаємо в чашу горошок і кукурудзу і продовжуємо процес.
Готову страву подаємо до столу гарячим, присипавши зеленню кропу і петрушки.
Поради іспанської тітоньки
Рецепт вдалого страви – чим більше м’ясних чи рибних інгредієнтів в паелье, тим більш насиченим і яскравіше буде її смак.
Використовуйте різні овочі. Вони не тільки створять «веселку в тарілці», а й додадуть особливий аромат страви.
Не додавайте консервовані інгредієнти на початку приготування. Блюдо вийде кашоподібним, так як вони розваряться під час гасіння.