Гарніри

Ексклюзивний плов. Використовуємо курячі сердечка



Плов – східне блюдо з рису, м’яса і овочів. А ще спеції, які надають йому особливий шарм і колорит. Є класичні рецепти цієї страви. Саме рецепти, так як в національних кухнях східних країн є свої особливості. Навіть привід, за яким готується плов, диктує свій «протокол» приготування.

плов

Незмінним залишаються два інгредієнта – рис і м’ясо. І ось тут починається найцікавіше. У класичному варіанті використовується жирне бараняче м’ясо і курдючное сало.

Знайти такий сорт м’яса не складає труднощів, але не всі люблять присмак цього продукту. А ось можливість замінити його іншим сортом завжди є. Це може бути і яловичина, і свинина, і курятина. Ми ж використовуємо курячі субпродукти.

Плов з курячими сердечками в мультиварці

Плов з курячими сердечками в мультиварці стане відкриттям для любителів цього східного блюда. До того ж він буде дієтичним і легким, так як курячі сердечка позбавлені жиру.

Плов «Сердечне визнання»

Такий плов з сердечками в мультиварці підійде для легкого, але ситної вечері для всієї родини. І найголовнішою справою в його приготуванні традиційно буде «правильний» зірвак.

Чим різноманітніше набір овочів і спецій – тим смачніше і незвичніше буде плов. Але не перестарайтеся з приправами, інакше отримаєте нудотний і не зовсім їстівний продукт.

складові

  • Сердечка курячі – 800 гр.
  • Рис довгозернистий – 2 склянки
  • Морквина велика – 2 шт.
  • Лук-ріпка великий – 2 шт.
  • Томатна паста – 2-3 ст. л.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль, приправи для плову – за смаком
  • Масло без запаху рослинне – для смаження

Якщо немає набору спецій для плову, можна самому зібрати необхідний букет. Для цієї страви підійдуть перець чорний і запашний, зіра, шафран, куркума, барбарис.

приготування

    1. Курячі сердечка розрізаємо навпіл, видаляємо все зайве і ретельно промиваємо від крові. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

Плов з курячими сердечками в мультиварці

    1. Очищаємо овочі. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву – соломкою.

Плов з курячими сердечками в мультиварці

    1. Встановлюємо режим «Жарка», наливаємо рослинне масло і даємо йому гарненько нагрітися.
    2. Закидаємо сердечка в розпечене масло і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки.
    3. Закидаємо овочі і продовжуємо обсмажування, періодично перемішуючи вміст чаші.
    4. Додаємо томатну пасту, перемішуємо і даємо трохи протушкувати. Так паста відкриє весь свій смак і аромат. Заправляємо сіллю за смаком.
    5. Промиваємо рис до чистої води, щоб змити рисове борошно, яка може зробити плов в’язким і клейким. Закидаємо його в чашу і злегка разравниваем поверхню.
    6. Додаємо спеції і заливаємо водою так, щоб рідина височіла над поверхнею приблизно на палець. Склад не перемішуємо.
    7. Включаємо режим «Плов» або «Гасіння» на 45-50 хв. Готуємо під закритою кришкою 35-40 хв., Перемішуємо, додаємо очищені зубчики часнику. Продовжуємо процес приготування до звукового сигналу.
  1. Після цього включаємо підігрів ще на 15-20 хв., Щоб сердечка з рисом настоялися і просочилися ароматами трав і спецій.

Готову страву подаємо до столу гарячим, присипавши свіжою зеленню кропу, петрушки і кінзи. Дуже добре доповнить ансамбль салат зі свіжих овочів, заправлений оливковою олією і соком лимона.

Рис з сердечками «А-ля плов»

Блюдо з рисом і курячими сердечками можна приготувати не тільки з класичним набором овочів, а проявити фантазію. Тоді рис придбає дуже незвичайний смак і страва стане абсолютно несподіваним варіантом плову.



продукти

  • Рис довгозернистий (пропарений) – 2 склянки
  • Сердечка курячі – 500 гр.
  • Морквина велика – 2 шт.
  • Лук-ріпка – 2 шт.
  • Зелений горошок консервований – 200 гр.
  • Квасоля спаржева – 100 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Приправи, зелень, сіль – за смаком.

Якщо ваші домочадці люблять овочі, можете збільшити їх кількість. Квасоля підійде свіжоморожена, як і перець.

приготування

    1. Сердечка розрізаємо, видаляємо все зайве і промиваємо. Відкидаємо на друшляк, щоб позбавитися від зайвої рідини.
    2. Готуємо овочі. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, моркву і перець – соломкою. Квасоля розморожувати не потрібно, лише промити під проточною водою, щоб позбутися від кристаликів снігу.
    3. В мультиварці встановлюємо «Жарку», наливаємо масло і розпалює його. Закидаємо сердечка і обсмажуємо до золотистого кольору з усіх боків.
    4. Додаємо цибулю, моркву і продовжуємо пасерувати 5-7 хв.
    1. Закидаємо перець і квасоля, обсмажуємо ще кілька хвилин. Вводимо горошок, заправляємо сіллю і спеціями.
    2. Промиваємо рис до чистої води і додаємо його в чашу до овочів, заливаємо водою, щоб вона піднімалася над поверхнею на 1 см. І не перемішуємо.
  1. Встановлюємо режим «Гасіння» або «Плов» на 35-40 хв. Час може варіюватися в залежності від потужності вашої помічниці. Готуємо до звукового сигналу, не відкриваючи кришку.
  2. Перемішуємо і додаємо очищені цілі зубчики часнику. Встановлюємо підігрів на 15-20 хв., Закриваємо кришку і залишаємо блюдо «мліти».

Такий рис з овочами і субпродуктом нагадує плов, але набагато багатше за смаком і колірній гамі. Подавати до столу гарячим, з салатом зі свіжих овочів, кетчупом або сметанно-часниковим соусом.

Для отримання корисної інформації

Рис краще використовувати довгозернистий, можна пропарений. Круглий рис може перетворити ваш плов в непривабливу в’язку кашу.

Крупу перед приготуванням потрібно неодмінно промити до чистої води. Тоді плов вийде розсипчастим.

Чим більше моркви в страві, тим солодший воно буде. Томатна паста повинна неодмінно піддаватися пассировку, так вона краще відкриває свій смак і аромат.

Плов може бути не тільки з рисом. Використовуйте інші крупи, наприклад перловку або гречку. Смак буде абсолютно несподіваним, але блюдо вийде не менш смачним.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.