М'ясо

Готуємо яловичину найпростішим способом, неймовірно смачно і корисно



Яловичина завжди вважалася найкориснішим м’ясом з усіх існуючих. У ній безліч вітамінів і мікроелементів. Білок засвоюється людським організмом практично на 100%. А кількість заліза гарантує відновлення гемоглобіну в оптимальні терміни.

Стейки з яловичини в мультиварці

Саме яловиче м’ясо рекомендую давати маленьким дітям в якості першого м’яса в життя. Але природно стейк з яловичини в мультиварці не підійде для дитячого харчування. А ось чоловіки будуть дуже раді такому м’ясної страви в будь-який час доби.

стейк класичний

Для приготування стейків використовується певний вид м’яса, який вирізається з тієї частини туші, де можна це зробити поперек волокон. У таких випадку використовується м’ясо, вирізане між хребтом і ребрами.

Стейки з яловичини в мультиварці

Саме слово «антрекот» прийшло до нас з кулінарної столиці світу – Парижа. У дослівному перекладі з французької означає «між ребрами».

Стейк може бути як на кісточці, так і без неї.

продукти

  • Яловичий антрекот без кісточки – півкіло
  • Оливкова олія – ​​50-60 гр.
  • Сіль, приправи для м’яса – за смаком

Рослинна олія може бути будь-яким, але обов’язково без запаху. Воно використовується для маринування м’яса і має бути високої якості. Від цього залежить смак готового блюда.

приготування

    1. М’ясо нарізаємо шматками товщиною близько 2 см. Саме така товщина дозволить зробити соковитий антрекот.
    2. Змішуємо рослинне масло з сіллю і спеціями, масу трохи підбиваємо, щоб всі інгредієнти перемішалися, а сіль розчинилася.
    3. Натираємо шматочки м’яса ароматної сумішшю і залишаємо при кімнатній температурі не менше ніж на півгодини. За цей час м’ясо промаринуется і вбере в себе сіль і спеції.

Стейки з яловичини в мультиварці

  1. В мультиварці встановлюємо режим «Жарка» і закладаємо шматки м’яса. Масла додавати не потрібно, так як антрекот вже покритий маслом.
  2. Обсмажуємо до рум’яної скоринки з обох сторін.
  3. Потім закриваємо кришку і готуємо чверть години. М’ясо протушкувати, але сік з нього не виділиться, так як обсмажена корочка «не пустить його на волю».
  4. Потім відкриваємо кришку і даємо рідини випаруватися. Антрекот ще раз додатково прожарітся і рум’яна кірочка стане ще більш ароматною.

Час варіюйте самі, так як від цього показника залежить ступінь прожарювання. Любіть з кров’ю – досить буде 5-7 хв.

Стейки з яловичини в мультиварці

Подавати стейки потрібно гарячими, зі свіжою зеленню, овочевим салатом і гострими соусами. Як гарнір підійдуть овочі-гриль: перець, баклажани, кабачки і помідори. Від картоплі краще відмовитися. Він нівелює пікантний смак м’яса.

Відбивні «Фантастик»

Відбивні з яловичини під вершковим соусом в мультиварці

Відбивні з яловичини в мультиварці – це теж стейк, тільки приготований особливим чином. Смажена яловичина в клярі, та ще й запечена під вершково-грибним соусом, буде фантастичним гарячим м’ясним блюдом на будь-якому столі.

Відбивні з яловичини під вершковим соусом в мультиварці

На відбивні теж найкраще підходить антрекот, так як м’ясо нарізано уздовж волокон і при відбиванні НЕ буде розвалюватися або рватися.

продукти

  • Кілограм яловичого м’яса (антрекота)
  • півкіло печериць
  • 1 цибулина велика
  • Стакан некислим жирної сметани або вершків
  • 100 гр. твердого жирного сиру
  • 2-3 курячих великих яйця
  • Пару столових ложок борошна
  • Стакан мінеральної води сильногазованою
  • Сіль, спеції, часник – за смаком
  • Рослинну рафіновану і вершкове масло – для обсмажування і соусу.

В рецепт можна внести корективи. Відбивні після клярі рекомендується обваляти в панірувальних сухарях. Так на них вийде хрустка скоринка. Але це варто робити в тому випадку, якщо ви не будете їх запікати під вершковим соусом.



приготування

    1. М’ясо нарізаємо вздовж волокон на шматки, товщиною близько 1 см і відбиваємо дерев’яним молоточком так, щоб шматок збільшився в розмірах.

Кляр для відбивних

    1. З’єднуємо сіль і спеції. Цією сумішшю натираємо відбивні і відкладаємо їх в сторону на 15-20 хв., Щоб трохи промаринувалося. Краще скрутити шматки в трубочку, скласти в тарілку і зверху обтягнути харчовою плівкою. У холодильник ставити не потрібно.
    2. Тим часом займемося вершково-грибним соусом. Гриби промиваємо, нарізаємо тонкими пластинками і відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
    3. В мультиварці встановлюємо режим «Жарка», закидаємо вершкове масло (50-60 гр.) І даємо йому розтопити. Не чекаючи його кипіння, закидаємо гриби і обсмажуємо, періодично перемішуючи, хвилин 6-7.
    4. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо до грибів. Продовжуємо смажити до повної готовності лука.
    5. Заливаємо вершки або сметану, заправляємо сіллю і спеціями, перемішуємо і даємо згасити 2-3 хв. Перекладаємо на тарілку, а чашу моєму і насухо витираємо перед обжаркой відбивних.
    6. Готуємо кляр. Розбиваємо яйця в емальовану або скляну ємність, додаємо борошно, сіль і подрібнений часник. Гарненько збиваємо виделкою, щоб не було грудочок. Поступово вводимо мінералку, домагаючись консистенції сметани. Під час приготування клярі орієнтуйтеся на кількість відбивних.

Кляр для відбивних

    1. Виставляємо режим «Жарка», наливаємо рослинне масло так, щоб воно повністю покрило дно чаші. Даємо йому гарненько розігрітися.
    2. Занурюємо підготовлені відбивні в кляр і стежимо, щоб м’ясо було повністю покрито яєчною масою з усіх боків.

Кляр для відбивних

  1. Опускаємо в масло і смажимо з обох боків до рум’яної скоринки. Приготовлені відбивні виймаємо на тарілку і обсмажуємо наступні.
  2. Тепер виставляємо «Гасіння» або «Випічка» на 15-20 хв. Укладаємо відбивні на масло, в якому вони смажилися. Робимо шар м’яса, поливаємо його вершково-грибним соусом і присипаємо натертим на крупній тертці твердим сиром. Процес повторюємо до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.

Відбивні з яловичини під вершковим соусом в мультиварці

Подавати до столу гарячими, з гарніром зі свіжих овочів або рису.

Секрети м’якої і соковитою яловичини

Яловиче м’ясо жорсткіше, ніж свиняче або куряче. Але якщо його замаринувати особливим чином, то блюдо вийде нітрохи не гірше, ніж з ніжних сортів м’яса. Для цього потрібно взяти літр кип’яченої теплої води і розчинити в ньому чайну ложку солі, півсклянки цукру і свіжовичавлений сік цілого лимона. Опустити м’ясо в цей маринад і залишити при кімнатній температурі на 2-3 години. Потім приступати до приготування страви з будь-якого рецепту.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.