М'ясо

Готуємо в мультиварці смачне і корисне м’ясо з чорносливом



Про користь чорносливу написано вже дуже багато статей. Використання його в кулінарії викликає безліч захоплених відгуків як у простих людей, так і у фахівців – дієтологів, лікарів, кухарів. Ці сухофрукти чудово поєднуються з будь-яким видом м’яса, будь то качка або баранина. Крім смаку, вони надають м’ясної страви легкість, допомагають йому швидше засвоїтися організмом людини, завдяки своїй здатності нейтралізувати холестерин.

М'ясо з чорносливом в мультиварці

М’ясо з чорносливом в мультиварці буде ідеальним для тих, хто хоче смачно, корисно поїсти і здивувати своїх гостей. У кожній кухні світу є рецепт такого чудового м’яса. Розрізняються вони спеціями, соусами, додатковими овочами, фруктами, способом приготування. Блюдо гаситься, запікається, смажиться. Але незалежно від невеликих відмінностей, поєднання чорносливу і м’яса можна назвати ідеальним за смаком і корисними властивостями.

Рецепт гасіння шарами

Телятина виходить дуже ніжною, смачною. Завдяки присутності чорносливу смак виходить трохи солодкуватим. Для приготування страви найкраще підійде молода телятина. Вона ніжна, в ній менше прожилок, вони тонше.

складові

  • Телятина (м’якоть) – 800 гр.
  • Велика цибулина
  • морквина
  • Болгарський перець
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Соус соєвий – 3 ст. л.
  • Вода – 1,5 ст.
  • сіль
  • Олія – ​​2 ст. л.

приготування

  1. Телятина промивається, злегка обсушують паперовим рушником, нарізається середніми шматочками.
  2. Чорнослив замочується на 5 хвилин, видаляються кісточки, якщо вони є. Розрізається кожен фрукт навпіл.
  3. Лук, перець очищається, нарізається тонкою соломкою. Очищена морквина натирається на крупній тертці.
  4. Готується соус. Для цього в мисці змішуються соєвий соус, сіль, вода і спеції.
  5. У чашу мультиварки наливається масло. Потім викладається телятина, зверху накладається цибулю, насипається натерта морква, перець. Останнім шаром будуть шматочки чорносливу.
  6. Заливаються всі верстви приготованим соусом.
  7. Чи включається «Гасіння». Час приготування – 1 година.

М'ясо з чорносливом в мультиварці

Після закінчення гасіння блюдо необхідно перемішати. Телятина з чорносливом може подаватися з будь-яким гарніром.

Шикарний рецепт страви для зустрічі гостей

Баранина з чорносливом в мультиварці – блюдо, наповнене східними ароматами. Воно виходить дуже смачним, а готувати його швидко і легко. Баранина з чорносливом буде прекрасним блюдом для святкового столу.

складові

  • Баранина (м’якоть) – 200 г.
  • Чорнослив – 30 м
  • цибулина
  • Пшеничне борошно – 2 ст. л.
  • Кориця – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Рослинна олія
  • Мелений перець, сіль, цукор.

приготування

  1. М’ясо ріжемо шматочками. Обсмажуємо його в режимі «Жарка» 20 хвилин.
  2. Лук очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками.
  3. Нарізану цибулю, сіль, вершкове масло, цукор, перець додаємо до обсмаженого м’яса.
  4. Обсмажуємо, щоб цибуля стала прозорою.
  5. Посипаємо борошном, перемішуємо, наливаємо півсклянки води.
  6. Чорнослив добре промиваємо, видаляємо кісточки, якщо вони є, нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо його до обсмаженою інгредієнтів.
  7. Включаємо режим «Гасіння». Готуємо страва хвилин 30.

М'ясо з чорносливом в мультиварці

Цей рецепт описує приготування страви на дві порції. Якщо ви чекаєте багато гостей, то необхідно збільшити кількість інгредієнтів і час приготування. Багатьох лякає приготування баранини через специфічного запаху. Якщо хочете позбутися від нього, замаринуйте м’ясо в ківі і листочках м’яти на кілька годин перед приготуванням.

Святкове м’ясо качки з фруктами

Всі ми звикли запікати птицю цілком у духовці, попередньо начинивши її різними смаколиками. Але приготування качки можливо і в мультиварці. Завдяки таким програмам, як «Гасіння» або «Жарка», весь процес не займе багато часу і сил. Качка вийде дуже соковитою, ніжною, чудово підійде до будь-якого святкового столу.



складові

  • качка
  • Чорнослив – 200 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Спеції.

приготування

  1. Качка добре промивається, потім просушується паперовим рушникам.
  2. Обробляється тушка, так само як курка, особливо костисті частини з мінімальною кількістю м’яса краще відкласти для приготування іншої страви.
  3. Отримані шматочки качки посипаються спеціями, заливаються соком половинки лимона. Перемішуються.
  4. Обсмажується качка в змащеній маслом чаші мультиварки на режимі «Жарка» з кожного боку по 2-3 хвилини, до утворення золотистої скоринки.
  5. Чорнослив, замочений в окропі буквально на 5 хвилин, ріжеться навпіл, додається до обсмаженою шматочках птиці.
  6. Заливається все склянкою води або бульйону.
  7. Чи включається режим «Гасіння». Приготування – 1 година 30 хвилин.
  8. Через годину додаються яблука, нарізані часточками.

М'ясо з чорносливом в мультиварці

Качка з чорносливом чудово поєднується з картопляним пюре.

Традиційний французький рецепт

Кролик з чорносливом – дуже популярне у Франції блюдо, яке готується як на свята, так і просто для сімейного обіду. Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, які входять в рецепт, приготування не є особливо складним. А завдяки мультиварці, гасіння буде рівномірним і м’ясо вийде дуже соковитим.

складові

  • Кролик – 1,5 кг
  • Вершкове масло – 1 ст. л.
  • Оливкова олія – ​​3 ст. л.
  • цибулина велика
  • Печериці – 250 гр.
  • Часник – 3 зубчики
  • Бекон – 200 гр.
  • Біле вино – 1 ст.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 3 ст. л.
  • Чорнослив з кісточками – 200 г.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль перець.

приготування

  1. Кролик промивається, нарізається на порційні шматочки.
  2. Розігрівається вершкове і оливкове масло в чаші на режимі «Жарка». Оброблений кролик обсмажується до золотистої скоринки.
  3. Цибулю дрібно ріжеться. Гриби розправляються на четвертинки.
  4. Додають подрібнені цибулю і гриби до обсмаженою шматочках м’яса.
  5. Перемішується все і смажиться ще хвилини 3.
  6. Часник подрібнюється ножем. Бекон нарізається невеликими шматочками.
  7. Додається часник і бекон в чашу до обсмаженою інгредієнтів, знову перемішується.
  8. В окремій мисці змішується борошно, гірчиця, вино.
  9. Отриманим соусом заливається обсмажений кролик.
  10. Додається промитий чорнослив, сіль, перець.
  11. Вливається вода. Перемішується.
  12. Чи включається програма «Гасіння», приготування 60 хвилин.

М'ясо з чорносливом в мультиварці

Блюдо виходить дуже ніжним. Гірчиця в ньому практично не відчувається. Вона виступає як маринад, завдяки якому кролик стає соковитим, м’яким. Подавати таку м’ясо можна з будь-яким гарніром.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.