Про користь чорносливу написано вже дуже багато статей. Використання його в кулінарії викликає безліч захоплених відгуків як у простих людей, так і у фахівців – дієтологів, лікарів, кухарів. Ці сухофрукти чудово поєднуються з будь-яким видом м’яса, будь то качка або баранина. Крім смаку, вони надають м’ясної страви легкість, допомагають йому швидше засвоїтися організмом людини, завдяки своїй здатності нейтралізувати холестерин.
М’ясо з чорносливом в мультиварці буде ідеальним для тих, хто хоче смачно, корисно поїсти і здивувати своїх гостей. У кожній кухні світу є рецепт такого чудового м’яса. Розрізняються вони спеціями, соусами, додатковими овочами, фруктами, способом приготування. Блюдо гаситься, запікається, смажиться. Але незалежно від невеликих відмінностей, поєднання чорносливу і м’яса можна назвати ідеальним за смаком і корисними властивостями.
Рецепт гасіння шарами
Телятина виходить дуже ніжною, смачною. Завдяки присутності чорносливу смак виходить трохи солодкуватим. Для приготування страви найкраще підійде молода телятина. Вона ніжна, в ній менше прожилок, вони тонше.
складові
- Телятина (м’якоть) – 800 гр.
- Велика цибулина
- морквина
- Болгарський перець
- Чорнослив – 200 гр.
- Соус соєвий – 3 ст. л.
- Вода – 1,5 ст.
- сіль
- Олія – 2 ст. л.
приготування
- Телятина промивається, злегка обсушують паперовим рушником, нарізається середніми шматочками.
- Чорнослив замочується на 5 хвилин, видаляються кісточки, якщо вони є. Розрізається кожен фрукт навпіл.
- Лук, перець очищається, нарізається тонкою соломкою. Очищена морквина натирається на крупній тертці.
- Готується соус. Для цього в мисці змішуються соєвий соус, сіль, вода і спеції.
- У чашу мультиварки наливається масло. Потім викладається телятина, зверху накладається цибулю, насипається натерта морква, перець. Останнім шаром будуть шматочки чорносливу.
- Заливаються всі верстви приготованим соусом.
- Чи включається «Гасіння». Час приготування – 1 година.
Після закінчення гасіння блюдо необхідно перемішати. Телятина з чорносливом може подаватися з будь-яким гарніром.
Шикарний рецепт страви для зустрічі гостей
Баранина з чорносливом в мультиварці – блюдо, наповнене східними ароматами. Воно виходить дуже смачним, а готувати його швидко і легко. Баранина з чорносливом буде прекрасним блюдом для святкового столу.
складові
- Баранина (м’якоть) – 200 г.
- Чорнослив – 30 м
- цибулина
- Пшеничне борошно – 2 ст. л.
- Кориця – 1 щіпка
- Масло вершкове – 20 гр.
- Рослинна олія
- Мелений перець, сіль, цукор.
приготування
- М’ясо ріжемо шматочками. Обсмажуємо його в режимі «Жарка» 20 хвилин.
- Лук очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками.
- Нарізану цибулю, сіль, вершкове масло, цукор, перець додаємо до обсмаженого м’яса.
- Обсмажуємо, щоб цибуля стала прозорою.
- Посипаємо борошном, перемішуємо, наливаємо півсклянки води.
- Чорнослив добре промиваємо, видаляємо кісточки, якщо вони є, нарізаємо невеликими шматочками. Додаємо його до обсмаженою інгредієнтів.
- Включаємо режим «Гасіння». Готуємо страва хвилин 30.
Цей рецепт описує приготування страви на дві порції. Якщо ви чекаєте багато гостей, то необхідно збільшити кількість інгредієнтів і час приготування. Багатьох лякає приготування баранини через специфічного запаху. Якщо хочете позбутися від нього, замаринуйте м’ясо в ківі і листочках м’яти на кілька годин перед приготуванням.
Святкове м’ясо качки з фруктами
Всі ми звикли запікати птицю цілком у духовці, попередньо начинивши її різними смаколиками. Але приготування качки можливо і в мультиварці. Завдяки таким програмам, як «Гасіння» або «Жарка», весь процес не займе багато часу і сил. Качка вийде дуже соковитою, ніжною, чудово підійде до будь-якого святкового столу.
складові
- качка
- Чорнослив – 200 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Спеції.
приготування
- Качка добре промивається, потім просушується паперовим рушникам.
- Обробляється тушка, так само як курка, особливо костисті частини з мінімальною кількістю м’яса краще відкласти для приготування іншої страви.
- Отримані шматочки качки посипаються спеціями, заливаються соком половинки лимона. Перемішуються.
- Обсмажується качка в змащеній маслом чаші мультиварки на режимі «Жарка» з кожного боку по 2-3 хвилини, до утворення золотистої скоринки.
- Чорнослив, замочений в окропі буквально на 5 хвилин, ріжеться навпіл, додається до обсмаженою шматочках птиці.
- Заливається все склянкою води або бульйону.
- Чи включається режим «Гасіння». Приготування – 1 година 30 хвилин.
- Через годину додаються яблука, нарізані часточками.
Качка з чорносливом чудово поєднується з картопляним пюре.
Традиційний французький рецепт
Кролик з чорносливом – дуже популярне у Франції блюдо, яке готується як на свята, так і просто для сімейного обіду. Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, які входять в рецепт, приготування не є особливо складним. А завдяки мультиварці, гасіння буде рівномірним і м’ясо вийде дуже соковитим.
складові
- Кролик – 1,5 кг
- Вершкове масло – 1 ст. л.
- Оливкова олія – 3 ст. л.
- цибулина велика
- Печериці – 250 гр.
- Часник – 3 зубчики
- Бекон – 200 гр.
- Біле вино – 1 ст.
- Борошно – 2 ст. л.
- Гірчиця – 3 ст. л.
- Чорнослив з кісточками – 200 г.
- Вода – 1 ст.
- Сіль перець.
приготування
- Кролик промивається, нарізається на порційні шматочки.
- Розігрівається вершкове і оливкове масло в чаші на режимі «Жарка». Оброблений кролик обсмажується до золотистої скоринки.
- Цибулю дрібно ріжеться. Гриби розправляються на четвертинки.
- Додають подрібнені цибулю і гриби до обсмаженою шматочках м’яса.
- Перемішується все і смажиться ще хвилини 3.
- Часник подрібнюється ножем. Бекон нарізається невеликими шматочками.
- Додається часник і бекон в чашу до обсмаженою інгредієнтів, знову перемішується.
- В окремій мисці змішується борошно, гірчиця, вино.
- Отриманим соусом заливається обсмажений кролик.
- Додається промитий чорнослив, сіль, перець.
- Вливається вода. Перемішується.
- Чи включається програма «Гасіння», приготування 60 хвилин.
Блюдо виходить дуже ніжним. Гірчиця в ньому практично не відчувається. Вона виступає як маринад, завдяки якому кролик стає соковитим, м’яким. Подавати таку м’ясо можна з будь-яким гарніром.