М'ясо

Курячі потрухи – кулінарне відкриття мультіварочного сезону



Для того, хто вважає, що курячі тельбухи не гідні кулінарного уваги і годяться тільки для приготування супів або як доповнення до паштетів, наша розмова стане справжнім одкровенням.

Курячі потрошки в мультиварці

Курячі потрошки, особливо приготовані в мультиварці, можуть претендувати на звання кулінарного шедевра в розділі м’ясних страв. Їх можна подавати як самостійне блюдо або ж до будь-якого гарніру. Все залежить від рецепта і способу приготування. Ми розглянемо обидва варіанти.

Тушковані тельбухи «Шлунок і Кº»

Курячі потрошки в мультиварці

Це самодостатня страва, яке може бути подано до столу самостійно, без будь-яких доповнень як гарнір. Але якщо є бажання і за столом збираються люди з хорошим апетитом – все в ваших руках.

складові

  • Курячі сердечка – 250 гр.
  • Курячі шлуночки – 250 гр.
  • Куряча печінка – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль, перець, спеції – за смаком.

Можна використовувати томатний соус замість пасти, тоді зменшіть кількість води. Інакше страва буде рідким і не таким насиченим.

Курячі потрошки в мультиварці

приготування

  1. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо тонкими кільцями. Включаємо в мультиварці режим «Жарка», наливаємо рослинне масло і даємо йому трохи нагрітися. Закидаємо овочі і обсмажуємо до напівпрозорого стану лука.
  2. Курячі потрошки промиваємо, очищаємо від плівок, злегка обсушуємо. При необхідності нарізаємо шматочками. Закидаємо до овочів, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати під закритою кришкою.
  3. Тим часом з’єднуємо воду з томатною пастою, сіллю, спеціями і перцем.
  4. Заливаємо приготовану заправку в чашу. Встановлюємо в мультиварці режим «Гасіння» на 90 хвилин. Готуємо під закритою кришкою. Періодично блюдо потрібно помішувати.
  5. Приблизно через 30-40 хвилин спробуйте соус на смак. Якщо потрібно, заправте спеціями. Продовжуйте приготування.

Готову страву подавати гарячим, посипавши дрібно нарубаної свіжою зеленню. Добре підійде салат зі свіжих овочів і картопляне пюре.

Закуска «Вершкове настрій»

Курячі потрошки в мультиварці

Курячі потрошки, тушковані з овочами в сметані – справжній захват смаку. Приготуйте до цього м’ясної страви спагетті, гречку чи картоплю, і смачний обід або вечерю готовий.

складові

  • Курячі потрухи – 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста білий – 0.5 кг.
  • Морква – 0.5 кг.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Сметана жирна – 250 гр.
  • Борошно пшеничне в / с – 2 ст. л.
  • Сіль, спеції – за смаком.

Рослинна олія для обсмажування овочів використовуйте тільки рафінована. Його повинно бути зовсім небагато, щоб в готовій страві вона не відшаровується.

приготування

  1. Лук очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Морква очищаємо і натираємо на крупній тертці.
  3. В мультиварці встановлюємо режим «Гасіння», наливаємо рослинне масло і закидаємо подрібнені овочі. Смажимо 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Потрошки очищаємо, промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  5. Закидаємо їх до овочів і обсмажуємо, помішуючи, щоб не підгоріли.
  6. Додаємо вершкове масло і даємо йому повністю розтопиться. Знову перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще 2-3 хвилини.
  7. Тим часом в сметані збиваємо борошно, додаємо спеції і сіль за смаком.
  8. В мультиварці встановлюємо режим «Гасіння» на 90 хвилин. Час вказано усереднене. Це залежить від потужності вашої кухонної помічниці.



Приготувати таку страву в мультиварці не складе труднощів навіть для зовсім недосвідченою господині. Подавайте його з картоплею або макаронами. А ще з салатом зі свіжих овочів або улюбленими соліннями.

Картопля з курячими шлуночками в сметані

Ця страва нагадує рагу і не вимагає гарніру.

складові

  • Курячі шлуночки – 500 гр.
  • Картопля – 5-6 шт. (Великих)
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Сметана – 150 гр.
  • Спеції, сіль – за смаком
  • Рослинна олія рафінована – для обсмажування
  • Зелень (кріп, петрушка, цибуля-перо) – для прикраси готового блюда.

приготування

    1. Курячі шлуночки промити, очистити, злегка обсушити і нарізати на шматочки. В мультиварці встановити режим «Гасіння» і обсмажити їх на рослинній олії.

Курячі потрошки в мультиварці

    1. Цибулю і моркву очистити, нарізати тонкою соломкою. Закинути до шлунків і обсмажувати ще 5-7 хвилин.
    2. Очистити картоплю, нарізати великими кубиками і закинути в мультиварку.

Курячі потрошки в мультиварці

  1. Сметану і воду змішати з сіллю і спеціями. Залити в чашу. Встановити режим «Гасіння» на 60 хвилин.

Готову страву подавати до столу гарячим, присипавши дрібно нарубаної зеленню, з салатом зі свіжих овочів або соліннями.

Це цікаво і важливо знати

Курячу печінку для гасіння вибирайте тільки цілу. Отримуйте всі плівки і позеленіли місця. Інакше страва буде гірчити.

Шлунки перед приготуванням потрібно ретельно вимити і видалити внутрішні частини, якщо такі ще залишилися. Вони також можуть надавати гіркоти і жорсткості шматочках.

Сердечка потрібно розрізати навпіл, видалити плівки і ретельно промивати.

Якщо замочити курячі потрошки перед приготуванням в молоці на 15-20 хвилин, блюдо вийде більш соковитим і насиченим.

Щоб приготувати смачні субпродукти з овочами, зокрема з картоплею, додайте томатну пасту в самому кінці приготування, коли картопля буде практично готова. Інакше вона залишиться жорсткою, скільки б ви її ні гасили.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.