М'ясо

Рецепт запеченої індички – новий погляд на знайомі продукти



Індичка – одна з перших птахів, приручених людиною. Її м’ясо дієтичне. Мала кількість жиру, легкий білок, наявність мінералів і мікроелементів принесе користь вашому організму. А приготування в мультиварці гарантує чудовий смак, соковитість і аромат свята, який дуже скоро з’явиться у вашому домі.

Індичка запечена в мультиварці

Індичка під соєвим соусом

Приготування будь-якої страви в мультиварці відрізняється від звичайного способу тим, що під час процесу використовується значно менша кількість масла.

Індичка запечена в мультиварці

Необхідні продукти

  • Півкілограма філе індички;
  • одна велика цибулина;
  • 6 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 маленьких ложки цукру;
  • сіль за потребою;
  • приправи – перець, орегано, коріандр, куркума або карі;
  • зелень цибулі – для прикраси готового блюда.

Цукор можна замінити медом. Тільки вибирайте світлі сорти, бажано квіткові. Вони не бояться термічної обробки. Так як приготування в мультиварці зробить будь-яке м’ясо соковитим, можна брати не тільки філе з стегнової частини, але і з грудки.

приготування

    1. Філе індички промиваємо, обсушуємо і нарізаємо порційними шматками, але не дуже маленькими. Такий спосіб нарізки дасть можливість зберегти ще більше соку в готовій страві.

Індичка запечена в мультиварці

    1. Лук очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
    2. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка», наливаємо буквально пару ложок рослинного масла без запаху (в ідеалі – оливкова), даємо йому нагрітися.
    3. Закидаємо цибулю і обсмажуємо його кілька хвилин, постійно помішуючи, щоб не підгорів. Уважно стежте за цим процесом – навіть трохи підгорів цибулю може зіпсувати ніжний смак страви.
    4. В окремій скляній ємності змішуємо соєвий соус з цукром або медом. Додаємо ще кілька ложок води і перемішуємо до повного розчинення цукру. Також на цьому етапі в соус вводимо спеції.

Індичка запечена в мультиварці

    1. Заливаємо соус в чашу до цибулі і перемішуємо. Даємо рідини закипіти.
    2. Закладаємо шматочки філе і при необхідності солимо. Але враховуйте той факт, що соєвий соус досить солоний і додаткової заправки не буде потрібно.

Індичка запечена в мультиварці

  1. В мультиварці додаємо ще 45 хв. І готуємо страву під закритою кришкою. Періодично потрібно буде помішувати м’ясо, щоб воно рівномірно приготувалося з усіх боків.

Готову страву подаємо до столу, присипавши його рубаним зеленою цибулею. Можна використовувати ще і кріп. Як гарнір підійдуть овочі тушковані або приготовані на пару, рис, паста. Салат зі свіжих овочів або соління доповнять вашу трапезу.

Індичка запечена в мультиварці

Така запечена індичка дуже добре буде виглядати на святковому столі. До соусу можна додати натуральне червоне вино замість води – воно додасть аромат і насиченість страви.

М’ясо за східними мотивами

Тушковане філе індички за таким рецептом дуже добре гармонує з овочевими пюре або крупами, особливо рисом. Приготоване в мультиварці, воно буде соковитим, насиченим і дуже апетитним. Ви відразу відчуєте себе на жаркому і загадковому Сході з його непередаваними ароматами.

Індичка запечена в мультиварці

продукти

  • Кілограм філе індички;
  • дві великі білі цибулини;
  • дві столові ложки тертого кореня імбиру (свіжого);
  • дві столові ложки соєвого соусу;
  • дві столові ложки гострого соусу Чилі (можна менше);
  • дві-три столові ложки оливкової олії холодного віджиму + 1 ст. л. для обсмажування;
  • куркума або каррі за смаком;
  • столова ложка кунжуту.

Соус Чилі дуже гострий, орієнтуйтеся на власні смакові відчуття. Але якщо зменшуєте його кількість, додайте таку ж оливкової олії. Якщо використовуєте порошок імбиру, його потрібно 2 чайні ложечки або трохи менше.



приготування

    1. Філе нарізаємо невеликими порційними шматочками, промиваємо і обсушуємо.
    2. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка», наливаємо ложку оливкової олії, розпалюються його.
    3. Одну цибулину очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Закидаємо в чашу і обсмажуємо до золотистого кольору, періодично помішуючи.

Індичка запечена в мультиварці

    1. Поки обсмажується цибуля, займаємося соусом для м’яса. Очищаємо корінь імбиру і другу цибулину. Подрібнюємо їх на дрібній тертці або блендером.
    2. З’єднуємо з соєвим соусом, Чилі, оливковою олією і приправою (куркумою або карі), перемішуємо і заливаємо масою шматочки філе. Знову перемішуємо, щоб кожен шматочок «подружився» з соусом.

Індичка запечена в мультиварці

  1. В мультиварці встановлюємо «Гасіння» на 2 години, викладаємо м’ясо в чашу, заливаємо соусом і присипаємо кунжутом. Готуємо до звукового сигналу під закритою кришкою, періодично помішуючи вміст.

Блюдо вийде дуже ароматним, з пікантним остреньким соусом, яким можна полити гарнір. Свіжі овочі прекрасно доповнять картину.

Поради

Індичку по таким рецептам можна запікати цілком, тільки попередньо її потрібно замаринувати і потримати в маринаді деякий час (близько години-півтори), щоб м’ясо просочилося спеціями і сіллю.

Соєвий соус може повністю замінити сіль, тільки потрібно збільшити його кількість.

До м’яса індички підходять приправи: куркума, карі, шафран, коріандр. Якщо в магазині немає такого набору спецій, їх цілком можна зробити самостійно.

Слідкуйте за тим, щоб соусу була достатня кількість, інакше страва вийде сухим. Можна додати води або бульйону.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.