М'ясо

Для курячих ніжок в сметані все гарніри гарні



Курячі ніжки в сметанному або вершковому соусі дуже люблять дорослі і діти. Їх можна подавати з будь-якими гарнірами, або зовсім без них.

Курка – популярна птах в гастрономічному плані. Її м’ясо ніжне, м’яке, багате легким тваринним білком і калієм, який необхідний для нормальної роботи серця. Крім цих елементів є ще безліч інших. Але нас зараз цікавить куряче м’ясо, як об’єкт кулінарних експериментів.

Курячі ніжки в сметанному соусі в мультиварці

Можна смачно приготувати в мультиварці будь-які частини курки. Курячі гомілки виходять найсоковитішими і насиченими за смаком. Особливо в сметанному соусі.

Курочка «Самостійна»

Якщо ви прийшли з роботи, смертельно втомилися, а вам ще треба готувати вечерю для всієї родини – цей рецепт стане паличкою-виручалочкою. Щоб підготувати курячі ніжки для гасіння в мультиварці, потрібно не більше десяти хвилин. Потім ваші кухонні помічниця зробить все сама.

Необхідні продукти

  • 4 курячі гомілки;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 велика цибулина;
  • сіль і спеції за смаком.

Зі спецій виберіть куркуму, каррі або суміш перців. Потрібно ще кілька ложок рослинного масла для обсмажування і можливо кілька ложок води, щоб зробити соус більш рідким.

приготування

    1. Включаємо в мультиварці режим «Випічка» і наливаємо рослинне масло.
    2. Поки воно нагрівається, чистимо і нарізаємо тонкими кільцями цибулю. Викладаємо в чашу курячі гомілки разом з кільцями цибулі. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, а м’ясо до золотистої скоринки з усіх боків.

Курячі ніжки в сметанному соусі в мультиварці

  1. В мультиварці виставляємо «Гасіння» на 45-50 хв., Приправляємо блюдо сіллю і спеціями за смаком. При бажанні також доливаємо воду, але зовсім небагато. Закриваємо кришку і готуємо 30-35 хв.
  2. Тим часом готуємо сметанний соус. Змішуємо сметану з дрібно посічений часником. Додатково солити і перчити за смаком. Заливаємо соус в чашу і продовжуємо готувати до закінчення програми.

Курячі ніжки в сметанному соусі з паровим картоплею в мультиварці

Як гарнір можна подати макарони, рис або картоплю. Які залишилися в мультиварці соусом полийте сервіроване блюдо і присипте рубаною свіжою зеленню. Салат зі свіжих овочів або соління завжди доречні на столі.

Повноцінний вечерю в одній мультиварці

За цим рецептом приготуємо смачну вечерю з двох страв – курячі ніжки в сметані і гарнір.

продукти

  • Курячі ніжки – 6-8 шт.
  • Масло рослинне рафіноване – 50 гр.
  • Лук білий ріпчаста – 1 велика;
  • Сіль і спеції – за смаком;
  • Сметана – 1 стакан;
  • Часник – 1 головка;
  • Картопля – 1 кг дрібного;
  • Кріп, петрушка – для готового блюда.

Зі спецій виберіть суміш перців, каррі і коріандр. Вони підійдуть і для м’яса, і для картоплі.



приготування

    1. Курячі гомілки промиваємо, видаляємо дрібні пір’ячко і обсушуємо паперовим рушником. Заправляємо сіллю і спеціями і складаємо в ємність, даючи м’ясу просочитися (близько 20 хв.)
    2. Тим часом готуємо сметанний соус. Сметану заправляємо подрібненим часником і спеціями. Можна додати зелень кропу.

Курячі ніжки в сметанному соусі в мультиварці

    1. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 10-15 хв., Викладаємо курячі ніжки в чашу і заливаємо соусом. Закриваємо кришку і готуємо половину часу, перевертаємо і знову обсмажуємо.

Курячі ніжки в сметанному соусі в мультиварці

    1. Картоплю чистимо і нарізаємо великими шматками, на 4-6 частин. Заправляємо сіллю і спеціями, злегка скроплюємо рослинним маслом і викладаємо на решітку для приготування на пару.

Курячі ніжки в сметанному соусі з паровим картоплею в мультиварці

  1. Виставляємо в мультиварці режим «Гасіння» на 40-45 хв. і готуємо під закритою кришкою до звукового сигналу.

Розкладіть по тарілках картопля, полийте сметанним соусом і додайте ароматну курячу гомілку. Салат або соління зроблять вашу трапезу ідеальною.

Курячі ніжки в сметанному соусі в мультиварці

Поради

Курячі гомілки в магазинах зазвичай продаються охолодженими або замороженими. Якщо ви готуєте з морожених продуктів, їх потрібно розморожувати тільки при кімнатній температурі, не використовуючи гарячу воду або мікрохвильовку, інакше м’ясо стане сухим і жорстким.

Чим жирніше сметана для соусу, тим соковитіше вийде м’ясо.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.