Курячі ніжки в сметанному або вершковому соусі дуже люблять дорослі і діти. Їх можна подавати з будь-якими гарнірами, або зовсім без них.
Курка – популярна птах в гастрономічному плані. Її м’ясо ніжне, м’яке, багате легким тваринним білком і калієм, який необхідний для нормальної роботи серця. Крім цих елементів є ще безліч інших. Але нас зараз цікавить куряче м’ясо, як об’єкт кулінарних експериментів.
Можна смачно приготувати в мультиварці будь-які частини курки. Курячі гомілки виходять найсоковитішими і насиченими за смаком. Особливо в сметанному соусі.
Курочка «Самостійна»
Якщо ви прийшли з роботи, смертельно втомилися, а вам ще треба готувати вечерю для всієї родини – цей рецепт стане паличкою-виручалочкою. Щоб підготувати курячі ніжки для гасіння в мультиварці, потрібно не більше десяти хвилин. Потім ваші кухонні помічниця зробить все сама.
Необхідні продукти
- 4 курячі гомілки;
- 4 ст. л. сметани;
- 2-3 зубчики часнику;
- 1 велика цибулина;
- сіль і спеції за смаком.
Зі спецій виберіть куркуму, каррі або суміш перців. Потрібно ще кілька ложок рослинного масла для обсмажування і можливо кілька ложок води, щоб зробити соус більш рідким.
приготування
- Включаємо в мультиварці режим «Випічка» і наливаємо рослинне масло.
- Поки воно нагрівається, чистимо і нарізаємо тонкими кільцями цибулю. Викладаємо в чашу курячі гомілки разом з кільцями цибулі. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, а м’ясо до золотистої скоринки з усіх боків.
- В мультиварці виставляємо «Гасіння» на 45-50 хв., Приправляємо блюдо сіллю і спеціями за смаком. При бажанні також доливаємо воду, але зовсім небагато. Закриваємо кришку і готуємо 30-35 хв.
- Тим часом готуємо сметанний соус. Змішуємо сметану з дрібно посічений часником. Додатково солити і перчити за смаком. Заливаємо соус в чашу і продовжуємо готувати до закінчення програми.
Як гарнір можна подати макарони, рис або картоплю. Які залишилися в мультиварці соусом полийте сервіроване блюдо і присипте рубаною свіжою зеленню. Салат зі свіжих овочів або соління завжди доречні на столі.
Повноцінний вечерю в одній мультиварці
За цим рецептом приготуємо смачну вечерю з двох страв – курячі ніжки в сметані і гарнір.
продукти
- Курячі ніжки – 6-8 шт.
- Масло рослинне рафіноване – 50 гр.
- Лук білий ріпчаста – 1 велика;
- Сіль і спеції – за смаком;
- Сметана – 1 стакан;
- Часник – 1 головка;
- Картопля – 1 кг дрібного;
- Кріп, петрушка – для готового блюда.
Зі спецій виберіть суміш перців, каррі і коріандр. Вони підійдуть і для м’яса, і для картоплі.
приготування
- Курячі гомілки промиваємо, видаляємо дрібні пір’ячко і обсушуємо паперовим рушником. Заправляємо сіллю і спеціями і складаємо в ємність, даючи м’ясу просочитися (близько 20 хв.)
- Тим часом готуємо сметанний соус. Сметану заправляємо подрібненим часником і спеціями. Можна додати зелень кропу.
- В мультиварці встановлюємо режим «Випічка» на 10-15 хв., Викладаємо курячі ніжки в чашу і заливаємо соусом. Закриваємо кришку і готуємо половину часу, перевертаємо і знову обсмажуємо.
- Картоплю чистимо і нарізаємо великими шматками, на 4-6 частин. Заправляємо сіллю і спеціями, злегка скроплюємо рослинним маслом і викладаємо на решітку для приготування на пару.
- Виставляємо в мультиварці режим «Гасіння» на 40-45 хв. і готуємо під закритою кришкою до звукового сигналу.
Розкладіть по тарілках картопля, полийте сметанним соусом і додайте ароматну курячу гомілку. Салат або соління зроблять вашу трапезу ідеальною.
Поради
Курячі гомілки в магазинах зазвичай продаються охолодженими або замороженими. Якщо ви готуєте з морожених продуктів, їх потрібно розморожувати тільки при кімнатній температурі, не використовуючи гарячу воду або мікрохвильовку, інакше м’ясо стане сухим і жорстким.
Чим жирніше сметана для соусу, тим соковитіше вийде м’ясо.