Чого тільки не готують з курки. Один з варіантів смачного і простого страви до сімейної вечері – гомілки з картоплею в мультиварці. Для його приготування не потрібно особливої вправності і особливих продуктів. Все те, що є завжди під рукою. А виходить даний смакота.
Гомілки з картоплею запечені
З приводу цього рецепта можна сказати одне – просто, швидко і ситно. Ви отримуєте ефект «два в одному». В одній мультиварці готуються одночасно гарнір і м’ясо, та ще й з овочами.
Необхідні продукти
- 500 гр. картоплі;
- 500 гр. курячої гомілки;
- 1 велика цибулина;
- 1 велика морквина;
- сіль, спеції, часник, лавровий лист за смаком;
- вода в разі потреби;
- масло рослинне без запаху для обсмажування.
Зі спецій виберіть чорний мелений перець, орегано або карі. Часник додавайте до смаку і бажанням. Кількість води регулюйте в залежності від потужності вашої мультиварки, але не багато, щоб страва вийшла саме запеченим, а не вареним.
приготування
-
- Гомілки промиваємо, видаляємо «зайві фрагменти» – пір’ячко, плівки, сухожилля. Обсушуємо щільним паперовим рушником.
- В мультиварці встановлюємо режим «Жарка», наливаємо рослинне масло і нагріваємо його. Закладаємо ніжки і обсмажуємо їх з усіх боків до рум’яної скоринки.
-
- Поки смажиться курочка, готуємо до закладки овочі. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, картопля очищаємо і нарізаємо на чотири частини вздовж бульби.
- Як тільки куряча гомілка готова, закриваємо її картоплею, зверху викладаємо цибулю і моркву, заправляємо сіллю, спеціями і подрібненим часником, перемішуємо.
- Міняємо режим на «Випічку». Час приготування – 50-60 хв. Це залежить від потужності приладу і величини нарізки картоплі. Доливаємо невелика кількість води, закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу. Бажано кілька разів перемішати блюдо в процесі.
Куряча гомілка з картоплею подається до столу гарячою. Блюдо розкладаємо по тарілках, присипаємо подрібненою зеленню кропу і доповнюємо трапезу салатом зі свіжих овочів або соліннями.
Курка з картоплею під «сирним ковдрою»
Таким гомілкою з картоплею в мультиварці можна пригостити несподіваних гостей. Готується воно приблизно годину і виходить дуже соковитим, ситним і ароматним.
складові
- Кілограм курячих гомілок;
- кілограм картоплі;
- середня цибулина;
- середня морквина;
- жирного твердого сиру 200 гр .;
- 2-3 ст. л. соєвого соусу;
- сіль і спеції за смаком;
- рослинне масло без запаху для обсмажування і в маринад;
- зелень кропу і цибулі для готового блюда.
Будьте обережні з сіллю, так як соєвий соус досить солоний. Зі спецій виберіть готову суміш для курки.
приготування
-
- Гомілки промиваємо, зачищаємо і обсушуємо. Викладаємо їх в емальовану або скляну ємність, заправляємо соєвим соусом, спеціями і додаємо кілька ложок рослинного масла. На таку кількість курки буде потрібно 3-4 ст. л. Перемішуємо, щоб кожен шматок м’яса обволокло маринадом. Краще залишити курочку в такому стані мінімум на 25-30 хв., Щоб вона промаринувалося, тоді блюдо вийде соковитіше і ароматні.
- Лук і моркву чистимо, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо тонкою соломкою.
- В мультиварці встановлюємо режим «Жарка», наливаємо кілька ложок рослинного масла і обсмажуємо овочі до напівготовності, періодично помішуючи.
- Перекладаємо обсмажені цибулю і моркву в миску, видаляємо їх залишки з чаші, трохи додаємо рослинного масла і викладаємо промаринуватися гомілки. Обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки.
- Встановлюємо режим «Гасіння» на 25-30 хв., Доливаємо півсклянки води і готуємо під закритою кришкою до звукового сигналу.
- Тим часом займаємося картоплею. Чистимо і моєму його, нарізаємо четвертинками уздовж бульби. Додаємо до нього сіль і чорний мелений перець за смаком. Якщо вам подобається, можна додати ще й подрібнений часник. Перемішуємо, щоб кожен шматочок вкрився заправкою і даємо трохи постояти.
- Після звукового сигналу відправляємо картоплю і обсмажені овочі до курки, додаємо ще 30-35 хв., Перемішуємо і готуємо під закритою кришкою. В процесі перемішуємо блюдо кілька разів.
- За 5-7 хв. до закінчення програми відкриваємо кришку і присипаємо поверхню тертим сиром. Закриваємо прилад і чекаємо закінчення приготування.
Готову курочку з картоплею і овочами розкладаємо по тарілках, присипаємо рубаним кропом і цибульним пером. Салат зі свіжих овочів і соління доповнять стіл.