М'ясо

Як приготувати свинячі відбивні на сковороді

свинячі відбивні на сковородіі


Якщо ви не знаєте, як приготувати відбивні зі свинини, цей рецепт для вас. Особливо подібні страви з м’яса подобаються чоловікам – виходить просто, смачно і дуже ситно. Звичайно, м’ясо можна приготувати і в духовці або на парі (цей варіант більше до душі дівчатам), але сьогодні ми будемо готувати свинячі відбивні на сковороді.

Відверто кажучи, я не особливо розбираюся в м’ясі, зокрема мені незнайомі тонкощі використання тієї чи іншої частини свинячої туші. Але приблизне уявлення все ж маю. Ось, наприклад, який саме шматок у мене був для відбивних не скажу, але це чиста від кісток, нежирна частина вирізки.

Інгредієнти

  • свинина (1 кілограм);
  • яйця курячі (2 штуки);
  • борошно пшеничне (100 грамів);
  • сухарі панірувальні (100 грамів);
  • олія рослинна (100 мілілітрів);
  • кухонна сіль (0.5 чайної ложки);
  • перець чорний мелений (1 щіпка).

Приготування страви за кроками​

До рецепта свинячої відбивної на пательні входять м’якоть свинини, курячі яйця, пшеничне борошно, панірувальні сухарі (дуже раджу робити їх удома за цим рецептом), рафінована рослинна олія, сіль та мелений перець.​

Отже, беремо свіжу свинину, миємо її під холодною проточною водою і ретельно обсушуємо паперовим рушником. Залежно від розміру шматків нарізаємо їх так, щоб після відбивання вийшла порційна відбивна. Ріжемо обов’язково поперек волокон.​

Потім шматки м’яса потрібно відбити. Дуже зручно використовувати для цієї мети харчову плівку або поліетиленовий пакет. Плівкою просто затягуємо шматок м’яса, який лежить на обробній дошці, і відбиваємо його кухонним молоточком. У випадку з пакетом просто кладемо свинину в нього і теж відбиваємо.

Відбиті шматки свинини солимо і перчимо за смаком з кожного боку. Даємо м’ясу просочитися хвилин 5.​

Потім будемо панірувати відбиту свинину. Для цього просіваємо в одну тарілку пшеничне борошно, у другу кладемо панірувальні сухарі, а в миску розбиваємо і бовтаємо виделкою курячі яйця.​



Спочатку відвалюємо відбивну в пшеничному борошні з двох боків.​

Потім занурюємо його в яйцях.​

І нарешті в панірувальних сухарях. Виходить подвійне панірування. Так чинимо з кожним шматком свинини.​

У пательні розігріваємо рафіновану рослинну (у мене соняшникова) олію і смажимо відбивні на середньому вогні до зарум’янювання нижньої сторони.​

Потім перевертаємо шматки і доводимо до готовності другий бік. Так само готуємо інші свинячі відбивні на сковороді.​

Подаємо м’ясо з будь-яким гарніром на вибір – у нас були макарони. Дуже смачно з гірчицею або хріном, маслинами, маринованими або свіжим овочами.