Якщо ви не знаєте, як приготувати відбивні зі свинини, цей рецепт для вас. Особливо подібні страви з м’яса подобаються чоловікам – виходить просто, смачно і дуже ситно. Звичайно, м’ясо можна приготувати і в духовці або на парі (цей варіант більше до душі дівчатам), але сьогодні ми будемо готувати свинячі відбивні на сковороді.
Відверто кажучи, я не особливо розбираюся в м’ясі, зокрема мені незнайомі тонкощі використання тієї чи іншої частини свинячої туші. Але приблизне уявлення все ж маю. Ось, наприклад, який саме шматок у мене був для відбивних не скажу, але це чиста від кісток, нежирна частина вирізки.
Інгредієнти
- свинина (1 кілограм);
- яйця курячі (2 штуки);
- борошно пшеничне (100 грамів);
- сухарі панірувальні (100 грамів);
- олія рослинна (100 мілілітрів);
- кухонна сіль (0.5 чайної ложки);
- перець чорний мелений (1 щіпка).
Приготування страви за кроками
До рецепта свинячої відбивної на пательні входять м’якоть свинини, курячі яйця, пшеничне борошно, панірувальні сухарі (дуже раджу робити їх удома за цим рецептом), рафінована рослинна олія, сіль та мелений перець.
Отже, беремо свіжу свинину, миємо її під холодною проточною водою і ретельно обсушуємо паперовим рушником. Залежно від розміру шматків нарізаємо їх так, щоб після відбивання вийшла порційна відбивна. Ріжемо обов’язково поперек волокон.
Потім шматки м’яса потрібно відбити. Дуже зручно використовувати для цієї мети харчову плівку або поліетиленовий пакет. Плівкою просто затягуємо шматок м’яса, який лежить на обробній дошці, і відбиваємо його кухонним молоточком. У випадку з пакетом просто кладемо свинину в нього і теж відбиваємо.
Відбиті шматки свинини солимо і перчимо за смаком з кожного боку. Даємо м’ясу просочитися хвилин 5.
Потім будемо панірувати відбиту свинину. Для цього просіваємо в одну тарілку пшеничне борошно, у другу кладемо панірувальні сухарі, а в миску розбиваємо і бовтаємо виделкою курячі яйця.
Спочатку відвалюємо відбивну в пшеничному борошні з двох боків.
Потім занурюємо його в яйцях.
І нарешті в панірувальних сухарях. Виходить подвійне панірування. Так чинимо з кожним шматком свинини.
У пательні розігріваємо рафіновану рослинну (у мене соняшникова) олію і смажимо відбивні на середньому вогні до зарум’янювання нижньої сторони.
Потім перевертаємо шматки і доводимо до готовності другий бік. Так само готуємо інші свинячі відбивні на сковороді.
Подаємо м’ясо з будь-яким гарніром на вибір – у нас були макарони. Дуже смачно з гірчицею або хріном, маслинами, маринованими або свіжим овочами.