Свинина з вершками, приготована в мультиварці – прекрасне гаряче блюдо, яке готується дуже просто. Таке м’ясо стане улюбленим у вашій сім’ї.
Свинина – найпоширеніше м’ясо, яке любить безліч людей. І неважливо, що є безліч інших видів м’яса, більше корисних за своїми мікробіологічними показниками. Можна побалувати себе смачним і ситним блюдом. Свинина в вершках з мультиварки зі спеціями буде м’якою і соковитою.
Свинина в вершково-часниковому соусі
М’ясо – джерело білків, які так необхідні для підтримки працездатності організму. Крім того, білки є «будівельним матеріалом», з якого наше тіло будує нові клітини, неминуче руйнуються під час фізичних і розумових навантажень.
Давайте відновлювати енергію за допомогою смачних і поживних страв.
складові
- М’ясо (свинина нежирна – лопатка або філей) – 450 гр.
- Цибуля – 1 середня головка
- Часник – 2-3 зубки
- Вершки – 200 гр.
- Борошно – 1-2 ст. л.
- Сіль, спеції (куркума, шафран, перець чорний і запашний) – за смаком
- Зелень (перо цибулі, кріп, петрушка) – за бажанням.
Для гарніру можете використовувати як тушковані овочі, так і каші.
приготування
- М’ясо очистити від плівок, сухожиль і вкраплень крові (якщо такі є). Нарізати шматками середньої величини і заправити спеціями.
Солити на цьому етапі не потрібно. Якщо нарізку виробляти дрібними шматками – м’ясо буде сухуватим і менш соковитим. Великі шматки зажадають більш тривалого гасіння.
- Цибулю нарізати півкільцями (не дуже тонкими).
- Часник нарізати дрібними кубиками або тонкими пластинками.
- У мультиварку наливаємо невелику кількість рослинної олії і розігріваємо в режимі «Підігрів».
- Закидаємо цибулю і злегка обсмажуємо до золотистої скоринки.
- Закидаємо часник і буквально 2 хвилини обсмажуємо разом з цибулею. Якщо часник пересмажиться, присмак буде не дуже приємним, гіркуватим.
- Як тільки ви відчуєте характерний часниковий запах, закидайте м’ясо. Періодично помішуючи, обсмажуємо свинину до отримання карамельної скоринки.
- Поки свинина обсмажується, змішуємо вершки і сметану. Ретельно збиваємо, щоб не залишилося грудочок.
- Заливаємо вершки в чашу мультиварки, заправляємо сіллю і спеціями. За бажанням присипати дрібно нарубаної зеленню.
- Перемішуємо м’ясо з підливою. Закриваємо кришку і виставляємо режим «Гасіння» на 40 хвилин.
Така тушкована свинина дуже хороша гарячої з овочевим гарніром. Причому це можуть бути не тільки термічно оброблені овочі, але і салати з сирих овочів, заправлені олією і лимонним соком.
Варіації на тему тушкованою свинини з вершками
Якщо ви хочете внести деяку родзинку в абсолютно самодостатня страва, можете спробувати зробити цікавий акцент за допомогою грибів.
Саме гриби додадуть дуже ніжний і трохи незвичний смак м’яса. Таке блюдо стане цілком доречним за святковим столом.
В інгредієнти вводимо ще один продукт – гриби (250-300 гр.)
Готувати потрібно ідентично попередньому рецепті. Гриби вводяться в блюдо на етапі обсмажування цибулі. Далі діємо за вже відомим сценарієм.
Соковита, м’яка і ароматна свинина стане улюбленою стравою для ваших домочадців.