М'ясо

Рецепт соковитою свинини з вершками



Свинина з вершками, приготована в мультиварці – прекрасне гаряче блюдо, яке готується дуже просто. Таке м’ясо стане улюбленим у вашій сім’ї.

Свинина – найпоширеніше м’ясо, яке любить безліч людей. І неважливо, що є безліч інших видів м’яса, більше корисних за своїми мікробіологічними показниками. Можна побалувати себе смачним і ситним блюдом. Свинина в вершках з мультиварки зі спеціями буде м’якою і соковитою.

Свинина в вершково-часниковому соусі

М’ясо – джерело білків, які так необхідні для підтримки працездатності організму. Крім того, білки є «будівельним матеріалом», з якого наше тіло будує нові клітини, неминуче руйнуються під час фізичних і розумових навантажень.
Давайте відновлювати енергію за допомогою смачних і поживних страв.

складові

  • М’ясо (свинина нежирна – лопатка або філей) – 450 гр.
  • Цибуля – 1 середня головка
  • Часник – 2-3 зубки
  • Вершки – 200 гр.
  • Борошно – 1-2 ст. л.
  • Сіль, спеції (куркума, шафран, перець чорний і запашний) – за смаком
  • Зелень (перо цибулі, кріп, петрушка) – за бажанням.

Для гарніру можете використовувати як тушковані овочі, так і каші.

приготування

  1. М’ясо очистити від плівок, сухожиль і вкраплень крові (якщо такі є). Нарізати шматками середньої величини і заправити спеціями.

    Солити на цьому етапі не потрібно. Якщо нарізку виробляти дрібними шматками – м’ясо буде сухуватим і менш соковитим. Великі шматки зажадають більш тривалого гасіння.

  2. Цибулю нарізати півкільцями (не дуже тонкими).
  3. Часник нарізати дрібними кубиками або тонкими пластинками.
  4. У мультиварку наливаємо невелику кількість рослинної олії і розігріваємо в режимі «Підігрів».
  5. Закидаємо цибулю і злегка обсмажуємо до золотистої скоринки.
  1. Закидаємо часник і буквально 2 хвилини обсмажуємо разом з цибулею. Якщо часник пересмажиться, присмак буде не дуже приємним, гіркуватим.
  2. Як тільки ви відчуєте характерний часниковий запах, закидайте м’ясо. Періодично помішуючи, обсмажуємо свинину до отримання карамельної скоринки.
  1. Поки свинина обсмажується, змішуємо вершки і сметану. Ретельно збиваємо, щоб не залишилося грудочок.
  2. Заливаємо вершки в чашу мультиварки, заправляємо сіллю і спеціями. За бажанням присипати дрібно нарубаної зеленню.
  3. Перемішуємо м’ясо з підливою. Закриваємо кришку і виставляємо режим «Гасіння» на 40 хвилин.

Така тушкована свинина дуже хороша гарячої з овочевим гарніром. Причому це можуть бути не тільки термічно оброблені овочі, але і салати з сирих овочів, заправлені олією і лимонним соком.



Варіації на тему тушкованою свинини з вершками

Якщо ви хочете внести деяку родзинку в абсолютно самодостатня страва, можете спробувати зробити цікавий акцент за допомогою грибів.

Саме гриби додадуть дуже ніжний і трохи незвичний смак м’яса. Таке блюдо стане цілком доречним за святковим столом.
В інгредієнти вводимо ще один продукт – гриби (250-300 гр.)

Готувати потрібно ідентично попередньому рецепті. Гриби вводяться в блюдо на етапі обсмажування цибулі. Далі діємо за вже відомим сценарієм.

Соковита, м’яка і ароматна свинина стане улюбленою стравою для ваших домочадців.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.