Легкі рецепти

Вінегрет класичний: як приготувати і урізноманітнити улюблений салат



Дуже приємно описувати одне з улюблених страв нашої сім’ї, до того ж обожнюваний мільйонами рецепт. Сьогодні готуємо вінегрет, рецепт класичний покроковий з фото, щоб у будь-якого початківця кулінара знаменитий салат вийшов з першого разу!

Нижче ви дізнаєтеся, як легко приготувати традиційні варіанти – з ілюстраціями і корисними порадами для простоти процесу. А в кінці вас чекають апетитні ідеї для альтернативних рецептів. Тим і хороший вінегрет, що гостинно приймає нові компоненти і не втрачає при цьому всі люди знають багатство смаку.

Не забудьте подивитися і коментарі. Наші привітні читачі вже підказали апетитні ідеї за складом і швидкісний спосіб приготування коренеплодів в мікрохвильовці.

Вінегрет класичний з горошком

Для рецепта нам потрібні завжди доступні коренеплоди, що робить страву ідеальним салатом на будь-який сезон.

На 3-4 порції нам потрібні:

  • Картопля – 2 середніх картоплини
  • Буряк – 2 коренеплоду середнього розміру
  • Морква – 2 штуки середнього розміру
  • Горошок консервований – 5-6 столових ложок
  • Огірки мариновані – 3-4 штуки середнього розміру
  • Олія – ​​2-3 столові ложки
  • Сіль – 1-3 щіпки за смаком
  • Кріп, петрушка – за бажанням

1) Відварюємо овочі.

Спочатку відмиванням коренеплоди від землі. Ми будемо варити овочі в шкірці, тому скористаємося щіткою і помиємо гарненько.

Овочі не чистимо і нічого не зрізаємо. У моркви і буряка на місці залишається і верхівка, і низ.

Кладемо картоплю, моркву і буряк за різними каструлях, в підсолену холодну воду, щоб вона покрила продукти повністю. Даємо воді закипіти і на помірному вогні відварюємо до готовності.

  • Картопля «в мундирах» вариться 20-35 хвилин;
  • Морква – приблизно 1 годину.
  • Буряк середнього розміру – близько 1,5 години. Якщо вода википіла, додаємо окріп, щоб покрити бурячки.

Як визначити, що морква і буряк готові? Наколюємо на вилку і піднімаємо з води. Коренеплід легко зісковзує? Значить, готовий. Або протикаємо ножем: в готовий овоч ніж входить легко.

Секрет ідеальної вареного буряка!

Акуратно зливаємо окріп і 2-3 рази заливаємо бурячки холодною водою. Налили, дочекалися поки вода потеплішає, злили і знову додали холодну воду. Від перепаду температури коренеплоди швидше остуджуються і виходять ще смачнішими.

2) Нарізаємо інгредієнти.

У вінегрет ми об’єднуємо охолоджені овочі в самій очевидною нарізці – невеликим кубиком.

Хороший помічник, який прискорить процес подрібнення – овочерізка Найсер Дайсер. Вона довго прослужить, якщо використовувати тільки для фруктів і варених овочів.

Як порізати кубиком? Спочатку ріжемо овоч на пластини. Потім ріжемо соломкою лежать один на одному пластини. І вже соломку нарізаємо впоперек – на кубики.

Зверніть увагу! Порізану буряк не об’єднує з картоплею і морквою, а кладемо нарізку в окрему мисочку. Поливаємо половиною масла і перемішуємо. Це зменшить фарбування інших компонентів в рожевий колір і збереже апетитне різнобарв’я салату.

Мариновані огірки ми сьогодні не чистимо. Зрізаємо носик огірочків, де прикріплювалася плодоніжка, і ріжемо кубиком, як і коренеплоди.

Важливо! Якщо ви хочете особливо ніжний салат, варто очистити шкірку з огірків, коли використовуєте великі солоні екземпляри з товстої шкіркою.

Якщо огірки помітно течуть, злегка відіжміть кубики і додамо до картоплі і моркви. Наше завдання, щоб в салаті не було зайвої рідини.

Займемося горошком – улюблений інгредієнт малечі! Відкриваємо банку, але не вирізаємо кришку по всьому колу. Тоді кришку можна буде відігнути і дістати ложкою потрібну кількість горошку, а що залишилися горошини будуть зберігатися в рідини.

При такому відкриванні з не віддаленій, але відгинається кришкою і воду зливати зручніше: всього лише притримали кришку, і в щілину пройде тільки вода.

Важливо! Горошок завжди ретельно зливаємо, щоб вінегрет не потік.

3) Об’єднуємо овочі в салат.

У нас вийшло 2 нарізки: картопля, морква, огірки, горошок. І буряк з маслом. Додаємо масло в першу нарізку, перемішуємо.

І тільки тепер з’єднуємо з буряком. Солимо і знову акуратно заважаємо.

Результат: барвистий різноколірний вінегрет! Хочете – їжте відразу. А якщо тяга до експериментів велика, то додавайте нові компоненти.



Вінегрет з квашеною капустою

У першому рецепті ми вказали кількість коренеплодів, будемо спиратися на нього. Горошок не використовуємо, зате додамо квашену капусту – 1-2 великі жмені.

Врахуйте, що кислі компоненти (огірки і капусту) завжди можна відрегулювати за смаком і зовсім необов’язково використовувати одночасно. Навіть одна капуста зможе правильно підкислити салат.

Більш того! У вінегрет можна додати і оцет. Деякі господині вважають це поганим тоном, але смак заграє новими фарбами при використанні яблучного оцту (1-2 ч. Л.) І зеленого яблука, порубаного трохи дрібніше інших компонентів. На інгредієнти в нашому рецепті вистачить і третини великого яблука. Ще одна ідея для ненудних трапез!

Алгоритм приготування страви ми вже освоїли. У покрокових ілюстраціях з фото видно всі етапи. Буряк, моркву, картоплю відварюємо. Подрібнюємо однаковим кубиком, буряк окремо заливаємо половиною масла і перемішуємо.

З капустою теж все просто! Розтягни капустяні нитки на дошці і поріжемо поперек, щоб вона не була занадто довгою – в дисонанс з кубиками коренеплодів.

Об’єднуємо компоненти, крім буряка, розмішуємо з маслом. В кінці додаємо заправлену маслом буряк.

Що ще додати в традиційний рецепт

В російську класику найчастіше додають цибулю: дрібно рубаний ріпчаста або зелений.

Ми любимо порубати кропу і петрушки або пограти з заправкою.

Цікавим вийде і грибне рішення для кислого компонента: замінити огірки на грибочки з гостренького маринаду.

Чи не вб’є рецепт навіть консервована кукурудза (за кількістю трошки – в 2-3 рази менше горошку). Але найкраще впишеться квасоля. Беремо консерви з дрібної квасолею (довжина близько 1 см) без томату (!) Або відварюємо самі.

Зустрічається в розмаїтті вінегретів та оселедець, і чорнослив, і болгарський перець і цвітна капуста, тушкована з цибулею. І навіть в дієтичному рецепті без картоплі є своя принадність.

Щоб салат був пізнаваний, головне правило – зберегти провідну композицію смаків. Це ситне кисло-солодке поєднання відвареного буряка, картоплі та моркви з традиційними маринованими овочами (огірок або капуста).

До речі, про заправках і варіаціях. Відео від шеф-кухаря здивує незвичайної підготовкою овочів і смачним гірчичним соусом.

Святковий стіл і барвистий сімейна вечеря, солідна закуска до спиртного і чудовий зразок для вегетаріанця: будь-яка роль під силу нашому герою. З цікавістю дізнаємося, які добавки в класичний вінегрет любите ви. Покроковий рецепт з фото може стати універсальним рецептом: спираючись на зрозумілу інструкцію для фундаменту, гріх стримувати фантазію!

Мініатюра до статті Вінегрет класичний: як приготувати і урізноманітнити улюблений салатМініатюра до статті Вінегрет класичний: як приготувати і урізноманітнити улюблений салат



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.