М'ясо

Курячі сердечка тушковані – кулінарне одкровення



А чи всі ми знаємо про курку? Здавалося б, все – хто така, де живе, чим живе, що смачненького можна з неї приготувати. Але самими маловивченими і незатребуваними в плані кулінарії до деякого часу були курячі тельбухи. Пора виправити цю прикру помилку.

Тушковані сердечка в мультиварці

Тушковані курячі сердечка, приготовані в мультиварці, стануть справжнім одкровенням і одним з улюблених страв, якщо правильно вибрати рецепт. А їх є вже чимало.

Рагу «Європа – Азія. фьюжн »

Цей рецепт поєднує в собі кілька національних кухонь, вірніше з азіатської бере тільки найпоширенішу приправу – соєвий соус. Саме він додасть страві родзинку і зробить смак традиційних овочів, які використовуються в болгарській кухні, яскравіше, більш насиченим і незвичніше.

складові

  • Курячі сердечка – півкіло;
  • 2-3 стиглих, але тугих томата;
  • 1 великий болгарський червоний перець;
  • 1 велика біла цибулина;
  • 1 велика морквина;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 35-40 гр. соєвого соусу;
  • суміш перців мелених.

Додавання солі не потрібно, так як соєвий соус солоний.

Тушковані курячі сердечка в мулььтіварке

приготування

  1. Готуємо курячі сердечка. Видаляємо зайвий жир, розрізаємо навпіл і промиваємо під проточною водою. Зручніше за все це робити, помістивши потрошка в друшляк, щоб стікала зайва рідина.
  2. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка», наливаємо рослинне масло, щоб покрити дно чаші. Нагріваємо його і закидаємо курячі сердечка. Обсмажуємо при відкритій кришці до тих пір, поки не випарується рідина. Скільки часу протягнуто – залежить від того, наскільки добре ви обсушили продукт. Приблизно 15 хв.
  3. Поки йде процес в мультиварці, готуємо овочі. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, морква і перець – соломкою приблизно однакового розміру, помідори – півкільцями.
  4. Додаємо в чашу цибулю і нарізаний пластинками часник. Скільки його потрібно – визначте самі, орієнтуючись на власний смак. Перемішуємо і обсмажуємо до золотистого кольору овоча.
  5. Додаємо моркву і перець. Продовжуємо тушкувати ще 5-7 хв.
  6. Закидаємо помідори, додаємо соєвий соус, перець, можна лавровий лист і зелень кропу.
  7. Виставляємо в мультиварці «Гасіння» на 60 хв. Води додавати не потрібно. Овочі пустять сік і в ньому будуть готуватися курячі сердечка.

Готову страву розкладаємо по тарілках, присипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Як гарнір можна запропонувати варений або печена картопля, гречку, рис або пасту.

Гаряче «Серцевий бефстроганов»

Якщо бефстроганов – тушковане м’ясо в густому вершковому соусі, то чому б не спробувати гасити в такому ж соусі курячі сердечка ?! Для нашої кухонної помічниці це не складе труднощів.

Тушковані курячі сердечка в мулььтіварке

Необхідні продукти

  • Кілограм сердечок курячих;
  • 2-3 цибулини великих білих;
  • півтори склянки жирної сільської сметани або вершків;
  • столова ложка з гіркою пшеничного борошна;
  • сіль і спеції за смаком.

При бажанні в блюдо можна додати часник і сухі трави (орегано, кінзу, коріандр), а також зелень кропу.

приготування

    1. Чистимо цибулю та нарізаємо його великими кільцями або півкільцями.
    2. В мультиварці встановлюємо режим «Жарка» або «Випічка», додаємо рослинне масло без запаху, щоб покрило дно. Даємо йому гарненько нагрітися.
    3. Закидаємо луки і смажимо до карамельного кольору.
    4. Тим часом готуємо курячі сердечка до «десантування» в чашу. Видаляємо жир, можна розрізати навпіл, промиваємо під проточною водою і даємо стекти зайвої рідини.
    5. Закидаємо в чашу і готуємо, поки не випарується рідина. Скільки на це піде часу – близько 15 хв. Але кришку в цей період не закривати!
    6. Потім закриваємо кришку в мультиварці, встановлюємо «Гасіння» на 35-40 хв. Продовжуємо тушкувати близько 20-25 хв.

Тушковані курячі сердечка в мулььтіварке

  1. Відкриваємо кришку, засипаємо борошно, солимо і заправляємо спеціями, закриваємо прилад і завершуємо процес приготування.

Готові тушковані курячі сердечка подаємо до столу гарячими, з ніжним картопляним пюре або рисом. Доповнить картину смачної вечері салат зі свіжих овочів або улюблені соління.

Курячі сердечка дієтичні

Рецепт пропонує приготувати ситне, але дуже легке блюдо, яке можна їсти не тільки вдень, але і ввечері. Це особливо порадує дам, що сидять на дієті і стежать за «зникненням» зайвих сантиметрів на талії і кілограмів при контрольному зважуванні.

Тушковані курячі сердечка в мулььтіварке



продукти

  • 800 гр. курячих сердечок;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • столова ложка томатної пасти;
  • дві склянки води або овочевого бульйону;
  • зелень, приправи і сіль за смаком.

Із зелені виберіть кріп і перо цибулі. Вони можуть бути як свіжими, так і сушеними.

Тушковані курячі сердечка в мулььтіварке

приготування

  1. Сердечка очищаємо від зайвого жиру і при бажанні розрізаємо навпіл. Складаємо в друшляк і промиваємо під проточною водою. Даємо стекти линів рідини.
  2. В мультиварці встановлюємо «Випічку», наливаємо рослинне масло і розпалюються його. Закидаємо сердечка і тушкуємо, поки не випарується вода. Злегка обсмажуємо до карамельної скоринки, періодично помішуючи, щоб не підгоріли.
  3. Лук і моркву очищаємо. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.
  4. Закидаємо в чашу і продовжуємо обсмажувати ще 5-7 хв.
  5. Додаємо до потрошки з овочами томатну пасту і воду, заправляємо сіллю, спеціями. Кладемо зелень.
  6. Встановлюємо в мультиварці режим «Гасіння» на 45-50 хв., Закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.

Блюдо добре гармонує з картопляним пюре або печеною картоплею. Якщо вже дуже дієтичний вечерю – з вівсянкою або нешліфованим рисом.

Сердечка в вершково-томатному соусі

Мабуть, найпоширеніший варіант приготування курячих потрухів. В мультиварці вони вийдуть ароматними, м’якими і дуже соковитими.

продукти

  • Півкіло сердечок;
  • цибулина;
  • морквина;
  • півсклянки сметани або вершків;
  • 2-3 ст. л. томатної пасти;
  • сіль, спеції за смаком.

Тушковані курячі сердечка в мулььтіварке

Томатну пасту, особливо в літню пору, можна замінити свіжими томатами. Їх потрібно взяти 2-3 великих, попередньо зняти шкірку.

приготування

  1. В мультиварці виставляємо режим «Випічка», заливаємо олію і нагріваємо його.
  2. Закидаємо підготовлені сердечка і обсмажуємо до випаровування води і карамельно-медової скоринки.
  3. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, моркву натираємо на крупній тертці. Відправляємо до сердечка і продовжуємо обсмажувати на цьому ж режимі ще 5-7 хв.
  4. Потім ставимо «Гасіння» на 45-50 хв., Додаємо томатну пасту (або помідори) і сметану (або вершки). Заправляємо сіллю і приправами, закриваємо кришку і готуємо до звукового сигналу.

Тушковані курячі сердечка в мулььтіварке

Гарнір вибирайте на власний розсуд, сердечка смачні як гарячими, так і холодними. Якщо, звичайно, залишаться до наступного прийому їжі.

серцеві зауваження

Щоб позбутися специфічного запаху курячих потрошки, потрібно розвести у воді лимонну кислоту або кілька ложок лимонного соку (можна замінити будь-яким цитрусовим, але від апельсина або мандарина буде додатковий аромат). Замочуємо сердечка на 10-15 хв. в цій рідині і відкидаємо на друшляк. Знову промиваємо під проточною водою.

Сердечка можна готувати як в цілому вигляді, так і розрізати навпіл. Тільки розрізати потрібно не повністю, а «розкрити як книжку». Чим більше шматочок, тим він при гасінні буде соковитіше.

З курячими сердечками дуже смачне овочеве рагу. Тільки потрошка потрібно попередньо довести до напівготовності, лише потім відправляти в чашу картоплю, капусту та інші овочі (крім цибулі).

Якщо додаєте в рагу картоплю, то томатні інгредієнти (пасту, кетчуп, соус або помідори) додавайте після того, як коренеплід дійшов до напівготовності. Інакше він буде жорстким, скільки б часу ви його ні гасили.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.