М'ясо

Котлетки соковиті і ароматні тушковані



М’ясні котлети можна приготувати різними способами: посмажити, на пару, запекти. Котлети тушковані в мультиварці будуть соковитими і ніжними. Легка скоринка, ароматна сердцевінку і чудовий соус допоможуть смачно і ситно поснідати, пообідати чи повечеряти всією сім’єю.

Котлети тушковані в мультиварці

Котлети класичні

Таке м’ясну страву готують в кожному будинку. З появою мультиварки процес приготування став простіше, а результат смачніше і ароматні.

Необхідні продукти

  • Кілограм фаршу асорті (свинина, яловичина, курятина);
  • 2-3 великих цибулини;
  • полбатона білого хліба;
  • два курячих яйця;
  • сіль, перець, часник за смаком;
  • сметана і кетчуп або томатний соус в рівних пропорціях.

Котлети тушковані в мультиварці

Фарш можна купити готовий, а можна зробити самостійно. М’яса беремо рівну кількість кожного сорту.

приготування

  1. Хліб розрізаємо на скибки і заливаємо молоком. Ми залишаємо на 15-20 хв., Щоб розмокнув.
  2. Котлети тушковані в мультиварці

  3. Лук натираємо на крупній тертці або подрібнюємо блендером.
  4. Фарш викладаємо в ємність, додаємо цибулю. Віджимаємо від зайвої рідини хліб, видаляємо корочку і м’якуш відправляємо до фаршу.
  5. Яйця збиваємо виделкою в високої ємності і вливаємо в миску з іншими інгредієнтами.
  6. Солимо, перчимо до смаку. За бажанням додаємо подрібнений часник.
  7. Все добре перемішуємо і відбиваємо.
  8. Формуємо котлети і обвалюють їх в панірувальних сухарях, але це не обов’язково.
  9. Котлети тушковані в мультиварці

  10. В мультиварці виставляємо режим «Випічка», вливаємо олію на дно чаші і розпалює його.
  11. Викладаємо котлети і обсмажуємо їх з обох сторін до рум’яної. На це піде не більше 1-1.5 хв. з кожного боку.
  12. Neityst rjnktns d vekmnbdfhrt

  13. З’єднуємо 2-3 ст. л. сметани з такою ж кількістю томатного соусу. Доливаємо півсклянки кип’яченої води, заправляємо сіллю і спеціями за смаком.
  14. Заливаємо соус до обсмаженою котлет. На режимі «Гасіння» готуємо 50-60 хв. під закритою кришкою.

Котлети тушковані в мультиварці

Котлетки виходять ароматними, соковитими і дуже ніжними. Подавайте їх до столу гарячими, з картопляним пюре, вермішеллю або гречкою. Гарнір можна полити соусом, в якому тушкувалось м’ясну страву. Салат зі свіжих овочів або домашні соління доповнять трапезу.

Повноцінний вечерю в одній мультиварці

Цей рецепт напевно сподобається працюючим жінкам, які повертаються з роботи разом з усіма домочадцями і відразу ж приступають до приготування вечері. В одній мультиварці можна приготувати і м’ясне, і гарнір одночасно.

продукти

  • Півкілограма свинини;
  • півкілограма яловичини;
  • велика цибулина;
  • половина батона;
  • курине яйце;
  • сіль, перець за смаком;
  • півтори склянки молока;
  • зубчик часнику;
  • 6-8 молодих картоплин.

Котлети тушковані в мультиварці

Можна використовувати готовий свинячо-яловичий фарш. Замість молодого можна взяти звичайний картопля, але його потрібно очистити і нарізати на дольки (4-6).

приготування

  1. Батон заливаємо молоком і даємо розмокнути.
  2. Перекручуємо м’ясо на м’ясорубці з крупною сіткою, цибулю натираємо на крупній тертці, яйце збиваємо виделкою в окремій ємності.
  3. З’єднуємо інгредієнти для котлет: фарш, яйце, цибуля і віджатий хліб без скоринки. Заправляємо сіллю і спеціями за смаком, перемішуємо до однорідної консистенції і злегка відбиваємо, щоб маса стала повітряної.
  4. Формуємо котлети і обвалюють їх в панірувальних сухарях або борошні.
  5. Котлети тушковані в мультиварці

  6. В мультиварці встановлюємо режим «Випічка», вливаємо олію без запаху і розпалюються його.
  7. Викладаємо котлети і обсмажуємо по хвилині з кожної сторони. Вийде легка золотава скоринка.
  8. Котлети тушковані в мультиварці



  9. Поки обсмажуються котлетки, готуємо картоплю. Молодий ретельно миємо й розрізаємо навпіл або на чверті. Якщо звичайний – шкірку очищаємо і також нарізаємо.
  10. Складаємо все котлети в чашу, виставляємо гасіння на 50-60 хвилин, заливаємо молоком і додаємо цілу, очищену часточку часнику.
  11. Встановлюємо грати-пароварку і викладаємо підготовлену картоплю.
  12. Готуємо до звукового сигналу під закритою кришкою.

Картопля розкладаємо по тарілках, заправляємо сіллю за смаком і присипаємо рубаним кропом. Додаємо котлетки і зверху все поливаємо молочним соусом. Салати, соління або соуси вибирайте на власний розсуд.

Котлети тушковані в мультиварці

Котлетки з секретом

За цим рецептом ви приготуєте чудові котлети з начинкою, яку можна варіювати в залежності від наявності продуктів в холодильнику. Це може бути і морква з цибулею, протушенние в тій же мультиварці. А можуть бути ароматні грибочки.

печериці

складові

  • Стандартний набір на котлети (фарш, хліб, цибуля і яйце);
  • півкілограма грибів (шампіньйони);
  • 50 гр. вершкового масла;
  • велика цибулина;
  • сіль, перець за смаком;
  • 4 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. борошна;
  • склянка води.

Грибна начинка розрахована на кілограм м’ясного фаршу.

приготування

  1. Фарш на котлети робимо за попереднім рецептом.
  2. Котлети тушковані в мультиварці

  3. Печериці промиваємо, чистимо і нарізаємо пластинками.
  4. В мультиварці встановлюємо режим «Жарка», закидаємо вершкове масло і розтоплюємо його.
  5. Викладаємо нарізані гриби і обсмажуємо їх 5-7 хв., Періодично помішуючи.
  6. Лук очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо до грибів і смажимо до готовності, заправивши сіллю і перцем.
  7. Печериці в мультиварці

  8. Перекладаємо грибочки в тарілку і даємо їм охолонути. Чашу вимиваємо і обсушуємо.
  9. Тепер приступаємо до котлет з секретом. З фаршу формуємо коржик, викладаємо чайну ложку грибного фаршу і «закриваємо» його.
  10. Готовий виріб можна обваляти в сухарях або борошні, але це не обов’язково.
  11. Виставляємо «Випічку», заливаємо олію, розігріваємо його і викладаємо котлети. Обсмажуємо по 1 хв. з кожного боку.
  12. Змішуємо в окремій ємності сметану, воду і борошно. Заправляємо сіллю і спеціями, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
  13. Складаємо обсмажені заготовки в чашу, заливаємо сметанним соусом і на режимі «Гасіння» готуємо 45-50 хв.

Ароматні м’ясні котлетки добре гармонують з овочевими гарнірами, рисом або пастою.

Котлети тушковані в мультиварці

Поради

Хліб для котлетного фаршу використовуйте білий і злегка підсохлий. З ним готові вироби будуть соковитіше і пишніше.

Чим більше сортів м’яса ви використовуєте для фаршу, тим соковитіше вийде блюдо.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.