М’ясні котлети можна приготувати різними способами: посмажити, на пару, запекти. Котлети тушковані в мультиварці будуть соковитими і ніжними. Легка скоринка, ароматна сердцевінку і чудовий соус допоможуть смачно і ситно поснідати, пообідати чи повечеряти всією сім’єю.
Котлети класичні
Таке м’ясну страву готують в кожному будинку. З появою мультиварки процес приготування став простіше, а результат смачніше і ароматні.
Необхідні продукти
- Кілограм фаршу асорті (свинина, яловичина, курятина);
- 2-3 великих цибулини;
- полбатона білого хліба;
- два курячих яйця;
- сіль, перець, часник за смаком;
- сметана і кетчуп або томатний соус в рівних пропорціях.
Фарш можна купити готовий, а можна зробити самостійно. М’яса беремо рівну кількість кожного сорту.
приготування
- Хліб розрізаємо на скибки і заливаємо молоком. Ми залишаємо на 15-20 хв., Щоб розмокнув.
- Лук натираємо на крупній тертці або подрібнюємо блендером.
- Фарш викладаємо в ємність, додаємо цибулю. Віджимаємо від зайвої рідини хліб, видаляємо корочку і м’якуш відправляємо до фаршу.
- Яйця збиваємо виделкою в високої ємності і вливаємо в миску з іншими інгредієнтами.
- Солимо, перчимо до смаку. За бажанням додаємо подрібнений часник.
- Все добре перемішуємо і відбиваємо.
- Формуємо котлети і обвалюють їх в панірувальних сухарях, але це не обов’язково.
- В мультиварці виставляємо режим «Випічка», вливаємо олію на дно чаші і розпалює його.
- Викладаємо котлети і обсмажуємо їх з обох сторін до рум’яної. На це піде не більше 1-1.5 хв. з кожного боку.
- З’єднуємо 2-3 ст. л. сметани з такою ж кількістю томатного соусу. Доливаємо півсклянки кип’яченої води, заправляємо сіллю і спеціями за смаком.
- Заливаємо соус до обсмаженою котлет. На режимі «Гасіння» готуємо 50-60 хв. під закритою кришкою.
Котлетки виходять ароматними, соковитими і дуже ніжними. Подавайте їх до столу гарячими, з картопляним пюре, вермішеллю або гречкою. Гарнір можна полити соусом, в якому тушкувалось м’ясну страву. Салат зі свіжих овочів або домашні соління доповнять трапезу.
Повноцінний вечерю в одній мультиварці
Цей рецепт напевно сподобається працюючим жінкам, які повертаються з роботи разом з усіма домочадцями і відразу ж приступають до приготування вечері. В одній мультиварці можна приготувати і м’ясне, і гарнір одночасно.
продукти
- Півкілограма свинини;
- півкілограма яловичини;
- велика цибулина;
- половина батона;
- курине яйце;
- сіль, перець за смаком;
- півтори склянки молока;
- зубчик часнику;
- 6-8 молодих картоплин.
Можна використовувати готовий свинячо-яловичий фарш. Замість молодого можна взяти звичайний картопля, але його потрібно очистити і нарізати на дольки (4-6).
приготування
- Батон заливаємо молоком і даємо розмокнути.
- Перекручуємо м’ясо на м’ясорубці з крупною сіткою, цибулю натираємо на крупній тертці, яйце збиваємо виделкою в окремій ємності.
- З’єднуємо інгредієнти для котлет: фарш, яйце, цибуля і віджатий хліб без скоринки. Заправляємо сіллю і спеціями за смаком, перемішуємо до однорідної консистенції і злегка відбиваємо, щоб маса стала повітряної.
- Формуємо котлети і обвалюють їх в панірувальних сухарях або борошні.
- В мультиварці встановлюємо режим «Випічка», вливаємо олію без запаху і розпалюються його.
- Викладаємо котлети і обсмажуємо по хвилині з кожної сторони. Вийде легка золотава скоринка.
- Поки обсмажуються котлетки, готуємо картоплю. Молодий ретельно миємо й розрізаємо навпіл або на чверті. Якщо звичайний – шкірку очищаємо і також нарізаємо.
- Складаємо все котлети в чашу, виставляємо гасіння на 50-60 хвилин, заливаємо молоком і додаємо цілу, очищену часточку часнику.
- Встановлюємо грати-пароварку і викладаємо підготовлену картоплю.
- Готуємо до звукового сигналу під закритою кришкою.
Картопля розкладаємо по тарілках, заправляємо сіллю за смаком і присипаємо рубаним кропом. Додаємо котлетки і зверху все поливаємо молочним соусом. Салати, соління або соуси вибирайте на власний розсуд.
Котлетки з секретом
За цим рецептом ви приготуєте чудові котлети з начинкою, яку можна варіювати в залежності від наявності продуктів в холодильнику. Це може бути і морква з цибулею, протушенние в тій же мультиварці. А можуть бути ароматні грибочки.
складові
- Стандартний набір на котлети (фарш, хліб, цибуля і яйце);
- півкілограма грибів (шампіньйони);
- 50 гр. вершкового масла;
- велика цибулина;
- сіль, перець за смаком;
- 4 ст. л. сметани;
- 1 ст. л. борошна;
- склянка води.
Грибна начинка розрахована на кілограм м’ясного фаршу.
приготування
- Фарш на котлети робимо за попереднім рецептом.
- Печериці промиваємо, чистимо і нарізаємо пластинками.
- В мультиварці встановлюємо режим «Жарка», закидаємо вершкове масло і розтоплюємо його.
- Викладаємо нарізані гриби і обсмажуємо їх 5-7 хв., Періодично помішуючи.
- Лук очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо до грибів і смажимо до готовності, заправивши сіллю і перцем.
- Перекладаємо грибочки в тарілку і даємо їм охолонути. Чашу вимиваємо і обсушуємо.
- Тепер приступаємо до котлет з секретом. З фаршу формуємо коржик, викладаємо чайну ложку грибного фаршу і «закриваємо» його.
- Готовий виріб можна обваляти в сухарях або борошні, але це не обов’язково.
- Виставляємо «Випічку», заливаємо олію, розігріваємо його і викладаємо котлети. Обсмажуємо по 1 хв. з кожного боку.
- Змішуємо в окремій ємності сметану, воду і борошно. Заправляємо сіллю і спеціями, ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.
- Складаємо обсмажені заготовки в чашу, заливаємо сметанним соусом і на режимі «Гасіння» готуємо 45-50 хв.
Ароматні м’ясні котлетки добре гармонують з овочевими гарнірами, рисом або пастою.
Поради
Хліб для котлетного фаршу використовуйте білий і злегка підсохлий. З ним готові вироби будуть соковитіше і пишніше.
Чим більше сортів м’яса ви використовуєте для фаршу, тим соковитіше вийде блюдо.