Випічка

Хочете «пташиного молока» – немає нічого простіше



«Пташине молоко» в мультиварці – досить простий рецепт смачного десерту, який буде ефектно виглядати в будь-який час доби і при будь-якому застілля. Ваші домочадці і гості будуть в захваті від святкового вигляду і неймовірно ніжного смаку ласощі. Але ви також ризикуєте стати заручником ситуації – доведеться готувати торт кожні вихідні. Він просто не може набриднути.

Торт пташине молоко в мультиварці

Класичний торт «Пташине молоко»

Перш ніж приступити до приготування всіма улюбленого десерту, потрібно згадати про те, як же він отримав свою назву. Згідно з давньою легендою, райські птахи вигодовували своїх пташенят пташиним молоком. І якщо людина якимось дивом покуштував цього чудового ласощі – ставав невразливим для хвороб, смертельної зброї, поганих очей і проклять. Ось вам і банальне пташине молоко!

складові

Для бісквітного тіста:

  • Яйця курячі великі (бажано домашні) – 5 шт.
  • Цукор або цукрова пудра – 1 стакан
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 1 стакан

Класичний рецепт бісквіта, який містить три інгредієнти.

Лимонний бісквіт в мультиварці

Для крему-суфле:

  • Яйця курячі – 10 шт.
  • Молоко – 2 склянки
  • Масло вершкове – 300 гр.
  • Цукор – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Желатин швидкорозчинний – 40 гр.

Можна використовувати звичайний харчовий желатин. Якщо ж є дрібнофракційний або листової – беріть його, але внесіть корективи в рецепт. Кількість зменшите на 5-10 гр., Так як він швидше схоплюється.

Торт пташине молоко в мультиварці

приготування

Спочатку випікаємо бісквіт, використовуючи знайомий рецепт. Всі три інгредієнта потрібно підготувати. Яйця охолодити для кращого збивання, борошно просіяти через сито для збагачення киснем, а цукор краще подрібнити в кавомолці або використовувати цукрову пудру. Тоді торт вийде пишним, повітряним, високим. Його легко можна розділити на два-три коржа.

Перший етап.

  1. Білки збиваємо в окремій ємності до тугий піни. Додаємо цукрову пудру і збиваємо до стійких піків. Ємність повинна бути абсолютно сухою і холодною. Корисна порада. Щоб білки збивалися швидше, помістіть вашу ємність на «льодове ложе». Так якість і швидкість збивання буде набагато вище.
  2. Жовтки перед додаванням в білкову піну потрібно збовтати виделкою і вливати маленькими порціями. Перемішувати ложкою або силіконової лопаткою, рухаючись в одну сторону. Маса повинна стати однорідною.
  3. Починаємо додавати просіяне борошно. По одній столовій ложці всипаємо і перемішуємо дуже акуратно, так само, як і жовтки. Тісто на бісквітний торт вийде по консистенції шовковистим і повітряним.
  4. Чашу в мультиварці змащуємо вершковим маслом, виливаємо тісто і встановлюємо режим «Випічка» на 45-50 хвилин. Це залежить від вашої домашньої помічниці – чим вона потужніша, тим менше часу знадобиться.
  5. Випікаємо під закритою кришкою.

    Відкривати до звукового сигналу ні в якому разі не можна – бісквіт опаде і торт НЕ буде пишним. Відразу ж діставати готову випічку годі було. Відкрийте кришку і дайте постояти 10-15 хвилин. Потім вийміть з допомогою решітки для приготування на пару. На ній нехай і остигає.

Бісквіт на лимонад в мультиварці

Другий етап.
Це класичний варіант крем-суфле «Пташине молоко». Але є більш спрощений рецепт, до складу якого входить тільки три інгредієнти, хоч і результат вийде дещо простіше.



  1. На самому початку приготування заливаємо желатин холодною водою для набухання.
  2. Яйця поділяємо на білки і жовтки. Білки поки відставляємо в сторону. Жовтки розтираємо з половиною цукру до білого кольору, намагаючись зробити масу пінистої і домогтися хоча б часткового розчинення цукру.
  3. Потім додаємо в жовткову масу борошно і доводимо до однорідності. Додаємо молоко і ставимо цей склад на водяну баню. Безперервно помішуючи, доводимо до кипіння. За цей час маса повинна загуснути. Відставляємо, щоб охололо. Потім додаємо в заварний крем масло і ретельно збиваємо до пишного стану.
  4. Крем суфле пташине молоко

  5. Желатин на водяній бані розчиняємо, але не доводимо до кипіння. Даємо трохи охолонути, щоб не запарити білки. Тоді в ніжному суфле з’являться грудочки.
  6. Білки збиваємо в тугу піну і додаємо цукор (краще цукрову пудру). Знову збиваємо до гострих стійких піків.
  7. У збиті білки вводимо тонкою цівкою желатин і акуратно перемішуємо, можна скористатися міксером, але на дуже малій швидкості.
  8. Ми залишаємо буквально на кілька хвилин, щоб маса почала схоплюватися. Не пропустіть цей момент!
  9. Кокосово-масляний крем

  10. З’єднуємо білкову масу з заварним кремом і змішуємо міксером на малій швидкості. Мала швидкість – це дуже важливо. Так ви не зруйнуєте повітряну структуру мусу.
  11. Ставимо в холодильник на кілька хвилин, щоб «пташине молоко» початок загустевать.

    Враховуйте якість желатину, яким ви користувалися. Деякі не вимагають цього часу, так як схоплюються ще в процесі збивання.

Збираємо торт.

  1. З бісквіта робимо три коржа. Розрізати бісквіт потрібно тільки в холодному стані. Так він не буде кришитися.
  2. Потім перекладаємо ці три коржа кремом-суфле. Викладаємо його рівним шаром і прикриваємо коржем. І так три рази.

Торт пташине молоко в мультиварці

Класичний рецепт передбачає, що зверху виявляється корж, який поливається шоколадною помадкою і прикрашається всякими дрібничками з кондитерської мастики або кремовими квітами.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.