Десерти

Десерти з гарбуза в мультиварці



Цукати з гарбуза нітрохи не поступляться покупним цукеркам. Їх натуральність і смак не залишать байдужими навіть самих розбірливих ласунів. Якщо врахувати, що вони приготовлені в домашніх умовах з цінною та корисною культури, цукатами можна сміливо пригощати навіть дітей.

Цукати з гарбуза в мультиварці

Велика кількість каротину в помаранчевому овоче корисно для зору, а вітамінів групи В – для харчування нервової системи. Вітамін В1 навіть називають «вітаміном гарного настрою». Поєднання магнію і калію позитивно впливає на роботу серця і зміцнює стінки судин.

Якщо до користі додати низьку калорійність продукту – в середньому 150 ккал на 100 грам – цукати можна сміливо назвати корисними солодощами навіть для тих, хто стежить за фігурою. Головне, правильно підібрати стиглий і солодкий плід!

Цукати являють собою зацукровані і підсушені фрукти і овочі. З давніх часів засахаривание вважалося одним із способів зберігання врожаю.

Зараз такий десерт користується популярністю як начинка в випічку, прикраса до десертів і як мармелад до чаю. Існує кілька способів приготування цієї солодощі, але в мультиварці мармелад готується набагато швидше.

Цукати з гарбуза в мультиварці

Рецепт простий і швидкий

Класичний рецепт для приготування цукатів в мультиварці. Десерт виходить м’який і соковитий.

  • Гарбуз – 1 кг.
  • Цукор – 500 гр.

приготування:

  1. Гарбуз промити і нарізати скибочками. Якщо у овоча дуже товста і груба шкірка, то її краще попередньо зняти.
  2. Скласти скибочки в чашу мультиварки, засипати цукром.
  3. Залишити гарбуз в цукрі на 6 годин, щоб вона дала сік.
  4. Включити режим «Випічка» і варити 40 хвилин. Потім охолодити при кімнатній температурі.
  5. Знову варити на тій же програмі 20 хвилин. Охолодити.
  6. Зварити ще раз. М’який десерт готовий, якщо сироп Уваров до стану тугий і густої маси.

Цукати «Гарбузові камінчики»

Ще один простий рецепт. Цукати виходять щільними і пружними.

  • Гарбуз – 1 кг.
  • Цукор – 400 гр.
  • Вода – 250 мл.

Для посипання:

  • Цукрова пудра – 2 ст. л.
  • Кориця – ½ ч. Л.
  • Крохмаль – ½ ч. Л.
  • Ванілін – на кінчику ножа.

приготування:

  1. М’якоть очищеної гарбуза нарізати кубиками.
  2. У чашу влити воду, засипати цукром. Варити в мультиварці на режимі «Варка на пару» поки не розчинятися кристали цукру.
  3. У киплячий сироп опустити гарбуз і варити 30 хвилин на режимі «Випічка».
  4. Дати охолонути природним шляхом.
  5. Деко застелити пергаментом і розкласти кубики гарбуза. Сушити в духовці при температурі 130 градусів 4 години.

Цукати з гарбуза в мультиварці

  1. Всі компоненти разом для посипання в окремій мисці.
  2. Готовий мармелад обваляти в суміші.

рецепт ароматний

Це рецепт ароматних і запашних солодощів. За рахунок додавання апельсина і кориці виходить смачний мармелад.

Цукати з гарбуза в мультиварці



  • Гарбуз – 1 кг.
  • Цукор – 600 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Апельсин – 1 середній
  • Лимонна кислота – ½ ч. Л., Або 1 ст. л. соку лимона;
  • Кориця – 1 паличка;
  • Цукрова пудра для обсипання.

приготування:

  1. Гарбуз вимити і очистити від шкірки. Нарізати кубиками 3 на 3 см.

Цукати з гарбуза в мультиварці

  1. Кубики викласти в глибоку чашку і засипати цукром.
  2. Прибрати на ніч в холодильник.
  3. Апельсин вимити і облити окропом, щоб змити з шкірки бруд. Порізати скибочками і подрібнити в блендері до стану кашки.
  4. Відкинути гарбуз на друшляк і злити сироп в ємність мультиварки.
  5. У сироп влити воду, додати подрібнений апельсин, корицю і лимонну кислоту.
  6. Включити програму «Молочна каша». Довести суміш до кипіння.
  7. Опустити скибочки гарбуза. Знову довести до неинтенсивного кипіння. Варити ще 5 хвилин, обережно помішуючи.
  8. Остудити при кімнатній температурі.
  9. Знову довести до кипіння в мультиварці і варити 5 хвилин, періодично знімаючи піну, але не перемішуючи.
  10. Остудити.
  11. Зваріть і остудити в третій раз.
  12. Після охолодження відкинути на друшляк з великими отворами. Дати стекти зайвої рідини.
  13. Сироп залиште для просочення бісквітів.
  14. Застелити деко пекарської папером, викласти кубики гарбуза і підсушувати в духовці 1 годину при температурі 130 градусів.
  15. Витягти деко з духовки і присипати цукровою пудрою. Після охолодження ще раз обваляти в цукрі.

Якщо в рецепт замість апельсина включити лимон, то вийде мармелад з лимонним ароматом.

Секрети для господинь

  • Щоб вийшли хрусткі цукати, вимочіть попередньо шматочки гарбуза в розчині соди 1,5 години – 1 столова ложка соди на 2 літри води.

  • Для зацукровування краще підбирати гарбуз грушоподібної форми, вона найбільш щільна і соковита. З неї виходять смачні і запашні цукати.
  • Зберігати мармелад краще в щільно закритій скляній банці в прохолодному місці.
  • Зберігається десерт домашнього приготування не більш півроку.
  • З 1 кілограма гарбуза вийде десерт масою 550 грам.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.