Випічка

Кращі горіхові бісквіти в мультиварці



Горіховий бісквіт в мультиварці – найпростіше рішення як для буденної, так і для святкової ідеї надзвичайно смачного, соковитого і пишного десерту. Він може послужити основою для вишуканого торта. А може бути самостійною стравою, яке подається з чаєм або кавою.

Горіховий бісквіт «Самий швидкий»

Кокосовий бісквіт в мультиварці

Такий кекс хороший до ранкової кави або вечірнього сімейного чаювання. Також великий і пишний корж можна розрізати на кілька і зробити гарний і смачний торт для святкового застілля.

складові

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 150 гр.
  • Кокосова стружка (бажано біла) – 50-70 гр.
  • Цукровий пісок або пудра – 100 гр.
  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Кефір – 130 гр.
  • Масло рослинне рафіноване – 60 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ст. л.
  • Сіль – ¼ кавовій ложки.

Кокосовий бісквіт в мультиварці

Рослинна олія тільки без запаху, щоб бісквіт не мав сторонніх запахів. Покупної розпушувач для тіста можна замінити саморобним: 1 ч. Л. соди + 1 ст. л. борошна + 1 ст. л. лимонної кислоти. Все це змішати і взяти необхідну за рецептом кількість.

приготування

  1. Яйця поділяємо на білки і жовтки в різні ємності. Для білків знадобиться глибока і вузька, щоб піна не вилітала під час збивання.
  2. Білки починаємо на малій швидкості збивати міксером, поступово збільшуючи її. Добиваємося стійкою, тугий піни.
  3. Додаємо половину цукру і продовжуємо збивати до аналогічного ефекту.
  4. В окремій ємності жовтки збиваємо з рештою цукру до пишної білої піни.
  5. З’єднуємо білки і жовтки в широкій ємності і перемішуємо ложкою (рухатися потрібно в одному напрямку).
  6. Додаємо в яєчну масу кефір і рослинне масло. Змішуємо всі тієї ж ложкою до однорідного стану.
  7. Борошно просіваємо через сито, щоб збагатити її киснем. Це додасть тесту додаткової пишності і легкості. Додаємо до борошна розпушувач, сіль і кокосову стружку. Злегка перемішуємо і додаємо в рідку складову.
  8. Бісквіт в мультиварці

  9. Ложкою перемішуємо до однорідного стану. Не лякайтеся, якщо побачите грудочки – це кокосова стружка. Муки може знадобитися трохи більше. Це залежить від розміру яєць, жирності кефіру і вологості борошна. Тісто по консистенції має бути як густа сметана.
  10. Якщо у вас є бажання дещо урізноманітнити тісто, можна зробити його з мармеладом, розрізавши його на дрібні шматочки і додавши перед випічкою безпосередньо в бісквітну масу.
  11. Чашу в мультиварці змащуємо вершковим або рослинним масло і злегка присипаємо борошном. Тісто виливаємо в чашу, злегка разравниваем ложкою.
  12. Включаємо режим «Випічка» на 40 хвилин. Випікаємо під закритою кришкою до звукового сигналу. Кришку відкривати відразу не потрібно. Залиште на підігріві ще на 5-10 хвилин.
  13. Потім відкриваємо кришку і даємо готовому бісквіту трохи охолонути – 25-30 хвилин.
  14. Витягуємо з допомогою чаші решітки пароварки і повністю охолоджуємо.

Якщо хочете кекс – його можна полити збитими вершками і прикрасити свіжими ягодами або фруктами.

Кокосовий бісквіт в мультиварці

Якщо корж вийшов пишним – його можна розрізати, зварити кавовий крем і прикрасити мармеладом.

Бісквітний торт «Кокосова ніжність»

Шоколадно-кокосовий торт, прикрашений маленькими «рафаелку» з мармеладом всередині. Кавовий присмак з легким алкогольним шармом додасть десерту вишуканості і французького загадкового флеру. Це досить складний у виконанні багатокомпонентний торт. Але це може бути і кавовий кекс з шоколадною поливанням.

Кокосовий бісквіт в мультиварці

складові

Для бісквіта:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор – 150 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. Л.

Для начинки:

  • Кокосова стружка біла – 200 гр.
  • Цукор – 6 ст. л.
  • Молоко – 250 мл.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Для просочення:



  • Кава – 2 ч. Л.
  • Лікер кавовий – 1 ч. Л.
  • Цукор – за смаком
  • Згущене молоко – за смаком.

Для шоколадно-кавовий конфітюр:

  • Кава, заварені на молоці – 4 ст. л.
  • Цукровий пісок – 8 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.

Для прикрас:

  • Мармелад – 50 гр.
  • Кокосова стружка різнобарвна – за потребою.

Готовий бісквітний корж буде пишним і високим і його потрібно розрізати на кілька. Якщо хочете з’їсти як кекс – скористайтеся просоченням і шоколадно-кавовий конфітюр. Кокосовий декор робити не обов’язково, але він дуже ефектно виглядає на торті.

Кокосовий бісквіт в мультиварці

приготування

  1. Спочатку випікаємо бісквіт по вже відомим рецептом: збиваємо яйця з цукром в тугу піну, додаємо борошно з какао-порошком і розпушувач. Змішуємо тісто дуже акуратно ложкою або на низькій швидкості міксера.
  2. Кокосовий бісквіт в мультиварці

  3. Чашу змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Виливаємо бісквітне тісто. Встановлюємо режим «Випічка» на 45-50 хвилин і випікаємо під закритою кришкою до звукового сигналу. Витягуємо відразу ж за допомогою сітки пароварки і повністю охолоджуємо. Корж вийде високим і його потрібно буде розділити на два.
  4. Поки йде процес охолодження, готуємо начинку. У мультиварку вливаємо молоко, додаємо масло, цукор і кокосову стружку. Готуємо в режимі «Мультіповар» або «Гасіння» 10-15 хвилин. Маса повинна увариться, щоб не було рідини. Готова вона, коли починає відставати від стінок. За консистенцією нагадуватиме бісквітне тісто. Перекладаємо її в тарілку і охолоджуємо.
  5. Кокосово-масляний крем

  6. Кекс розрізаємо і кожен корж просочуємо. Робимо кавовий напій з натуральної кави. Розчинна, звичайно, простіше і швидше, але він не так смачний і ароматний. Додаємо цукор за смаком і кавовий лікер. Цим складом просочуємо корж з внутрішньої сторони. Зверху змащуємо згущеним за смаком.
  7. Кокосовий крем викладаємо на корж рівним шаром і покриваємо другим. Але використовуємо не весь крем. Нам буде потрібно кілька для «рафаелок» з мармеладом.
  8. Варимо шоколадно-кавовий конфітюр. Спочатку заварюємо каву на молоці і проціджуємо його через сито. Цукор змішуємо з какао і додаємо кавовий напій. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо масло і знову кип’ятимо, постійно помішуючи. Даємо трохи охолонути.
  9. шоколадна помадка

  10. Робимо кульки «Рафаель» з мармеладом. Кокосовий крем поділяємо на невеликі порції, закладаємо мармелад і скачує кульки. Обвалюють їх в різнобарвною кокосовій стружці.
  11. Збираємо торт. Поливаємо його кавовим конфитюром, зверху прикрашаємо кокосовими кульками з мармеладом і знову поливаємо тонкою цівкою конфитюра. Використовуйте ягоди або цитрусові слайси для додання свіжості.

Кокосовий бісквіт в мультиварці

Кекс на основі такого бісквіта потрібно просочити кавово-алкогольної просоченням і присипати кокосовою стружкою.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.