Випічка в мультиварці завжди виходить пишною, соковитою і смачною. Не потрібно вірити стереотипу, що в цій кухонної помічниці пироги виходять не такими ароматними і апетитними, як в духовій шафі. Є перевірені рецепти, які універсальні для всіх кухонних агрегатів.
Пиріг з персиками в мультиварці – це щось повітряне, м’яке і дуже ароматне. Загалом, чудо на тарілці, яке ви створите своїми руками. І не потрібно орієнтуватися на пору року. Адже можна скористатися консервованими персиками з таким же успіхом, як і свіжими.
Шарлотка «Персикове диво»
Приготуємо класичний бісквіт з персиками. Цей варіант сподобається тим, хто любить шарлотки в будь-якому їх прояві.
продукти
- Яйця курячі домашні (великі) – 5 шт.
- Цукрова пудра – 5 ст. л. з гіркою
- Борошно пшеничне в / с – 5 ст. л.
- Порошок для випічки – 1 ч. Л.
- Ванільна есенція – 3-4 краплі
- Персики стиглі (тугі) – 2-3 шт. великих
- Вершки і цукор – для крему.
Якщо ви не любите вершковий крем, можна скористатися шоколадом, розтопивши його на водяній бані. А можна приготувати шоколадну помадку.
Для неї вам знадобиться:
- Цукрова пудра – 8 ст. л.
- Молоко незбиране жирне – 4 ст. л.
- Порошок какао – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
приготування
- Яйця акуратно поділяємо на білки і жовтки. Білки поміщаємо в холодильник на 20-30 хв. Це спростить процес збивання.
- Збиваємо білки до стійких піків з допомогою міксера. Збивання потрібно починати на низьких оборотах, поступово збільшуючи швидкість.
- Жовтки розтираємо з цукровою пудрою до білого. Це зручно робити в керамічному посуді за допомогою ложки.
- З’єднуємо білки з жовтками і продовжуємо збивати на низьких оборотах до однорідного стану.
- Просіваємо борошно через сито, щоб збагатити її киснем. Додаємо до борошна порошок для випічки і перемішуємо сухі інгредієнти.
- Додаємо по одній ложці суху суміш і ванільну есенцію в яєчну масу, перемішуємо ложкою в одному напрямку.
- Ємність в мультиварці натираємо вершковим маслом і злегка обсипаємо борошном, манкою або горіховою крихтою.
- Викладаємо заготовку на бісквіт в чашу, ложкою вирівнюємо поверхню.
- Персики промиваємо, видаляємо кісточки й нарізаємо тонкими часточками. Викладаємо зверху на бісквіт і злегка придавлюємо, щоб шматочки фруктів «притопити».
- Включаємо «Випічку» на годину. Випікаємо під закритою кришкою до звукового сигналу. Кришку відразу не відкриваємо. Включаємо «підігрів» на 10 хв. І навіть після цього залишаємо під закритою кришкою ще на 10 хв. так ваш пиріг не «впаде».
Готовий бісквіт з персиками витягаємо з допомогою решітки-пароварки і викладаємо на блюдо «догори ногами». Можна просто присипати цукровою пудрою і прикрасити гілочкою свіжої м’яти. А можна зробити дещо цікавіше.
Вершковий крем
- Вершки з’єднуємо з цукровою пудрою і ваніллю, збиваємо до пишної маси.
- Отриманим кремом прикрашаємо верх і боки пирога. Зверху викладаємо свіжі ягоди (малину, смородину) і прикрашаємо гілочкою м’яти свіжої або зацукровані.
Шоколадна помадка
- Змішуємо цукор і какао.
- Вливаємо молоко і знову перемішуємо до однорідного стану. Це займе деякий час, так як маса «не хоче» так просто ставати однорідною.
- Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи.
- У момент закипання додаємо розм’якшене вершкове масло і інтенсивно змішуємо. Як тільки помадка закипить, знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути
- Поливаємо ароматної коричневою масою наш бісквіт з персиками.
А тепер – вищий пілотаж
Рада для справжніх чоловіків, які хочуть зробити незвичайний подарунок до свята своїй половинці.
Троянди – це не тільки красиві квіти, які так люблять жінки. Вони можуть стати смачним прикрасою улюблених ласощів.
Для приготування їстівних квітів потрібно:
- Зварити цукровий сироп з води і цукру (4 ст. Л. Води: 8 ст. Л. Цукру). Доводимо рідину до кипіння і знімаємо з вогню. Даємо солодкої рідини трохи охолонути.
- Знімаємо пелюстки з троянд і занурюємо їх в сироп. Викладаємо в один шар на тарілку і залишаємо, щоб підсохли.
-
Беремо ситечко і присипаємо ще вологі пелюстки цукровою пудрою з усіх боків. Розміщуємо в холодильник на 40-50 хв.
Тепер цими смачними і дуже красивими пелюстками прикрашаємо наш бісквіт. Причому це можна зробити з будь-яким кремом.
Шоколадний кекс «Пікантний персик»
Цей пиріг з персиками в мультиварці може стати справжнім шедевром до святкового столу. Але дітям його категорично давати не можна в тій інтерпретації, яка пропонується в цьому рецепті.
складові
- Курячі яйця – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно пшеничне в / с – 200 гр.
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Порошок какао – 3 ст. л.
- Порошок для випічки – 1 ст. л.
- Персики консервовані – 1 банка (400гр.)
- Вино червоне напівсухе – 1 ст.
Хочете більше пікантний і незвичайний смак – використовуйте більш міцний спиртний напій, коньяк або ром. Але їх потрібно розвести сиропом з персиків в пропорції 2 частини спиртного на 1 частина сиропу.
приготування
- Персики витягаємо з банки і заливаємо спиртним за вибором. Ми залишаємо на час приготування тіста.
- Кекс готуємо так. Яйця поділяємо на білки і жовтки. Окремо збиваємо білки до стійкої піни.
- Жовтки розтираємо з цукровою пудрою і вершковим маслом до білого, намагаючись зробити масу якомога більш пишною. Сюди ж додаємо порошок для випічки і какао.
- В жовткову масу поступово вводимо просіяне борошно і продовжуємо перемішувати. Маса повинна бути без грудочок.
- Тепер вводимо збиті білки і акуратно вимішуємо до однорідності.
- Відкидаємо персики на друшляк і даємо стекти рідини.
- Чашу змащуємо вершковим маслом і припудрюємо борошном, перемішаної з какао. Включаємо на 60 хв. режим «Випічка».
- Викладаємо кекс, зверху поміщаємо шматки персика, не розрізаючи. Притоплюється так, щоб вони майже повністю занурилися в тісто.
- Випікаємо під закритою кришкою, не відкриваючи її до звукового сигналу.
- Ми залишаємо ще на 10 хв., Так кекс не опаде.
Готову випічку витягаємо з допомогою решітки для приготування на пару. Кекс можна припорошити цукровою пудрою або використовувати крем з попереднього рецепта.
Такий кекс з консервованими персиками стане прекрасним десертом на вашому столі в будь-який час року.
Поради
Білки краще збиваються, якщо їх попередньо охолодити, а під час збивання додати дрібку лимонної кислоти або солі.
Випікати пироги потрібно обов’язково при закритій кришці і ні в якому разі її не відкривати до закінчення процесу, інакше пироги «впадуть».
Можна використовувати будь-які фрукти, але робити поправку на час. Чим соковитіше фрукт, тим більше часу буде потрібно для випічки десерту.