Легкі рецепти

Салат з огірків на зиму: з маринованою цибулею та олією. Просто до геніальності!



Простий до геніальності, без стерилізації, хороший сам по собі і відмінний напівфабрикат для композицій з капустою, картоплею, яловичиною, мовою та іншими популярними зимовими продуктами. Ці щедрі похвали заслуговує обладнаний салат з огірків на зиму з цибулею та олією, який ми приготуємо сьогодні.

Для закачування можна взяти будь-які огірки: незвичайної форми і різного розміру. Єдиний важливий момент: не підійдуть перестиглі, насіння будуть псувати салат.

В іншому все, як зазвичай для заготовок: використовуємо будь-який засолювальний сорт з пухирцями.

Бажано, потримати огірочки зі зрізаними кінчиками в холодній воді – 1 година перед приготуванням.

Овочі виходять хрусткими, але м’якими, дуже приємними за текстурою, з помірним акцентом маринованої цибулі. Тому рідко вистоюють до весни, хоча здатні витримати 6 і більше місяців при кімнатній температурі.

Пора переконатися в простоті рецепта!

Як приготувати салат з огірків з цибулею для закачування на зиму

Нам потрібні:

Всі інгредієнти зважуємо після очищення і нарізки.

  • Огірки – 4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 г
  • Кріп – 1 пучок (великий)
  • Сіль (кам’яна) – 3 ст. ложки (без великої гірки)
  • Цукор – 6 ст. ложок (без гірки)
  • Олія – ​​250 мл
  • Оцет столовий, 9% – 200 мл

Важливі деталі:

  • З цієї кількості продуктів вийде близько 4,5 л заготовок. Радимо фасувати в баночки до 1 літра, краще 500-750 мл.
  • Якщо побоюєтеся брати багато продуктів на першу пробу, просто поділіть кількість інгредієнтів на 2.

Підготовка овочів.

З огірків зрізаємо кінчики і про всяк випадок пробуємо, чи немає гіркоти. Ріжемо огірки кільцями невеликої товщини 5-8 мм.

Якщо попався дуже великий (товстий) огірочок, можна розрізати уздовж навпіл, а вже половинки різати поперек на півкола зазначеної вище товщини. У готової салатною масі такі відмінності у формі не роблять погоду і практично не помітні.

Цибулю чистимо і ріжемо тонкими чверть кільцями. Кріп дрібно рубаємо.

Об’єднуємо овочі у великій мисці (емаль або нержавіюча сталь) і перемішуємо.

Наполягаємо овочеву нарізку.

Додаємо в нарізку сіль, цукор і рослинне масло. Гарненько перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо настоятися при кімнатній температурі – на 4-5 годин.

Доводимо до кипіння і коротко варимо.

Через зазначений час огірки дадуть багато соку.

Ставимо овочі на плиту на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки закипить, додаємо оцет.

Додавши оцет, варимо салат на помірному вогні буквально 3-4 хвилини, постійно помішуючи. Уважно стежимо за кольором огірків. Той випадок, коли краще трохи не дотримати, ніж переварити.

Як тільки овочі поміняють забарвлення з яскраво-зеленого на захисний, відразу знімаємо з вогню. Інакше салат буде занадто розм’якшити і буде менш смачним.

Закриваємо по банкам.

Знявши з вогню, розкладаємо салат гарячим по сухим стерилізованих банках. Вигідний обсяг по 500-750 мл. Трамбуємо овочі щільно, потроху доливаємо маринад і намагаємося заповнити банку до верху.

Закочує під будь-яку зручну кришку для тривалого зберігання. Перевертаємо, але не вкутуємо, щоб овочі не вийшли надмірно м’якими.

Після охолодження кладемо в темний шафа.



Чим можна урізноманітнити салат з огірків на зиму з цибулею

Якщо любите, можна додати дрібно рубаний часник, лавровий лист і чорний перець. Радимо завжди використовувати мелений чорний перець. У покупному порошку часто мало прянощі (спеція швидко видихається від зберігання в такій формі). А якщо потрапите на непорядного виробника, то навіть пил незрозумілого походження в пачці, на жаль, не рідкість.

Крім цибулі та зелені, в нехитрий, але дуже апетитний салат з огірків на зиму добре впишеться болгарський перець. На кількість інгредієнтів в рецепті вище візьміть 1-2 шт. середнього розміру, контрастного кольору (червоний, жовтий, оранжевий). Ріжемо солодкий перець за смаком – невеликими кубиками або короткими тонкими смужками (не довше, ніж цибуля).

P.S. Як швидко стерилізувати банки в духовці

  • Моєму банки і кришки з содою і добре прополіскують. Ставимо їх в перевернутому вигляді в холодну духовку. Нагріваємо духовку до 120 градусів Цельсія.
  • При цій температурі тримаємо банки в 1 літр до 7 хвилин, на 3 літри до 20 хвилин. Наша мета – повне висихання від води і якісна стерилізація.
  • Дістаємо на деку. Якщо переставляємо банку, то беремо її 2 руками в сухих кухонних рукавичках. Увага! Від мокрих банку може лопнути. За шийку теж брати небезпечно.
  • Кришки заливаємо окропом на 7 хвилин.

Будемо раді дізнатися, як вам сподобається салат з огірків на зиму з цибулею та олією. Ейнштейн вважав, що найскладніше – спрощувати ідеї і процеси. Чи не правда, ця заготовка – прекрасна ілюстрація для думки великого фізика?

Мініатюра до статті Салат з огірків на зиму: з маринованою цибулею та олією. Просто до геніальності!Мініатюра до статті Салат з огірків на зиму: з маринованою цибулею та олією. Просто до геніальності!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.